Čítame // Naučme sa diskutovať ako Artur a Mila

Friday, June 29, 2018

"Umenie komunikovať je základom správneho vývoja. Práve vlastná skúsenosť z diskusie a výmeny názorov umožňuje dieťaťu získať znalosti o sebe samom aj o ostatných."


NAUČME SA DISKUTOVAŤ AKO ARTUR A MILA - AURORE GAUTHIEROVÁ
ilustrácie Isabelle Monnerotová-Dumainová
vydavateľstvo Ikar / 2018

Autorkou knižky je mama dvoch detí, ktorá sa venuje Montessori výchove, uznáva ju a na svojom blogu Montessouris sprostredkováva ďalej svoje každodenné skúsenosti.
Tento príbeh je akýsi návod pre rodičov ale aj deti, ako sa zachovať v niektorých situáciach. Čo je dôležité pre dieťa a čo pre dospelého. Aké slová zvoliť a ako komunikovať.


Ninka sa knižke veľmi potešila. Prečítali sme si ju a následne sme si rôzne situácie prirovnali k tým našim a porozprávali sa, ako je lepšie veci riešiť a čo netreba robiť.

My doma nedodržiavame do bodky žiadnu metódu. Ale mnohými sa pri výchove určite inšpirujeme. Páči sa mi, že som v knižke našla aj vetu, ktorú pri problémoch, keď sa niečo stane, používame aj my. "Ako to napravíme?"



V tejto edícii vyšli doteraz dva tituly:
Naučme sa diskutovať ako Artur a Mila
Poďme von s Arturom a Milou

Pripravované sú ale už aj ďalšie dva tituly, na ktoré sa už teraz teším. Urobme to celkom sami a Urobme si poriadok :).
Vekovo by som knižku určila pre deti 3 - 5 ročné. Na knihe je odporúčanie pre deti 4 - 7 ročné a to sa mi zdá naozaj prehnané. Aj spodná, aj horná hranica. 
Knižku ale rozhodne odporúčam :),
Nina

Nájdete ju v kníhkupectve Martinus TU.










You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe