Tip na puzzle pre malých, aj veľkých

Thursday, September 06, 2018

Skladanie puzzle je proste klasika a k upršanej jeseni a chladnej zime určite patrí. A som za to, že túto tradíciu treba v rodine udržiavať. Ja mám z detstva na puzzle samé milé spomienky a chcem, aby si dievčatá hru s puzzle obľúbili tiež.

Značka Janod ich má v portfóliu naozaj mnoho a tak som sa rozhodla ukázať vám moje 3 TOP v rôznych vekových kategórii, ktoré by som odporúčala ja. A jedny z nich máme aj my samé doma. Schválne si z prvej fotky tipnite ktoré, či uhádnete :).


 Všetky puzzle, ktoré som pre vás vybrala sú uložené v praktickom kufríku s uškom. Všeobecne o každom puzzle platí, že dieliky sú pevné, z tvrdého kartónu a ich veľkosť je vyznačená na visačke z vonkajšej strany. Viac sa o každom dozviete nižšie.

Detské puzzle v kufríku sada 4 v 1 Požiarnicke auto

Toto puzzle je od výrobcu zaradené ako puzzle pre deti od 3 do 6 rokov. Obsahuje 4 menšie puzzlíky, každé s iným počtom dielikov. Takéto mixy sú pre úplných začiatočníkov najlepšie. Nájdete tam puzzle 6, 9, 12 a 16 dielikové.
Osobne by som toto puzzle odporučila kľudne pre deti od 2 do 4 rokov. Ak teda začnete s puzzle dostatočne skoro :). Starší sa už budú pri ňom nudiť.



Na stránke Kidmania nájdete takéto sady s rôznymi motívmi. Napríklad Víla Mila, Predavačka, Mamička, Petrov traktor. Ja som na ukážku vybrala schválne trochu chlapčenskú tému Požiarnicke auto. Nech nepreferujem stále len dievčenské motívy. A moje dievčatá tak či tak Požiarnika Sama zbožňujú :).

Dieliky sú relatívne veľké. Ich veľkosť sa mení v závislosti od počtu dielikov, ktoré puzzle tvoria. Obrázky na seba nadväzujú a vytvárajú príbeh, o ktorom sa po poskladaní puzzle môžete s deťmi aj porozprávať.

Puzzle Požiarnicke auto nájdete na stránke Kidmania.sk.



Puzzle Oslava narodenín v okrúhlom kufríku.

Toto puzzle je určené pre deti od 4 - 7 rokov. Opäť je uložené v krásnom kufríku, ktorý obsahuje papierový predtlačený plán v reálnej veľkosti a 36 dielikové puzzle. Toto puzzle nie je tradičného hranatého tvaru ale ako môžete vidieť na fotkách, tak okraje vytvárajú dom.
Vekovo by som toto puzzle zaradila pre deti od 3 - 5 rokov. Záleží ale iste od skúseností. Staršie deti by ho zvládli ako malinu a stavanie by si tak poriadne neužili :).
Puzzle zobrazuje moment oslavy narodenín. Vidno dovnútra domu, aj hry vonku. Pri tomto puzzle mala Ninka neskutočne veľa otázok a vymýšľala okolo obrázku celý narodeninový príbeh. Puzzle v deťoch okrem motoriky, rozvíja aj fantáziu.

Puzzle Oslava narodenín nájdete na stránke Kidmania.sk.






Detské okrúhle puzzle s hrou Koníky

Posledné puzzle, ktoré by som vám veľmi rada predstavila, je už pre trochu staršie deti. Výrobca udáva vek 6 - 9 rokov. Opäť záleží ale od zručností dieťatka. Puzzle sa skladá z 208 dielikov, čo je už väčší počet ale s pomocou rodiča, toto puzzle zvládnu stavať už aj štvorročné deti.

Dieliky sú už takej klasickej veľkosti a keďže je puzzle okrúhle tak majú aj rôzny tvar.
Okrem dielikov, obsahuje balenie aj plánik v skutočnej veľkosti. My sme si skladanie trochu uľahčili a ukladali dieliky rovno na plánik.



Puzzle je výnimočné aj tým, že po jeho postavení sa môžete zahrať hru na hľadanie. Po okrajoch puzzle sú nakreslené rôzne ilustrácie, ktoré treba potom hľadať na veľkom obrázku. Úplne perfektná vec, s ktorou som sa pri puzzle stretla prvýkrát. Pripomínalo nám to naše obľúbené hľadacie knihy :).



Veľmi sa mi páči štýl ilustrácie. Pestrofarebná, plná zaujímavých detailov. Obrázok sa staval veľmi dobre a aj samotná Ninka vedela takmer každý dielik, čo chytila do rúk, odhaliť kam patrí.

V ponuke sú taktiež rôzne iné motívy. Ja som vybrala Koníky ale veľmi som váhala ešte nad témami Škola a Nemocnica. A taktiež nájdete v ponuke Požiarnici a Kuchyňa. Naozaj jedno krajšie ako druhé.

Puzzle Koníky nájdete na stránke Kidmania.sk.





Tak, čo si myslíte? Ktoré puzzle máme doma? Podľa veku sa veľmi neriaďte :).
Doma totiž máme práve to puzzle koníkové, pre najstaršie deti. Farebná, podrobná ilustrácia nás proste dostala!

Ako sa vám Janod puzzle páčia? Ja osobne preferujem takéto motívy pred Disney príbehmi. Vy ste na tom ako?
Už máte pripravené niečo na dlhé tmavé večere, ktoré o chvíľu začnú? :)

Nina

















You Might Also Like

3 comments

  1. URGENT LOAN NEEDED???
    INSTANT AFFORDABLE PERSONAL/BUSINESS/HOME/INVESTMENT LOAN OFFER WITHOUT COST/STRESS CONTACT US TODAY VIA Whatsapp +19292227023 Email drbenjaminfinance@gmail.com

    Hello, Do you need an urgent loan to support your business or in any purpose? we are certified and legitimate and international licensed loan Company. We offer loans to Business firms, companies and individuals at an affordable interest rate of 2% , It might be a short or long term loan or even if you have poor credit, we shall process your loan as soon as we receive your application. we are an independent financial institution. We have built up an excellent reputation over the years in providing various types of loans to thousands of our customers. We Offer guaranteed loan services of any amount to people all over the globe, we offer easy Personal loans,Commercial/business loan,Car loan Leasing/equipment finance, Debt consolidation loan, Home loan, ETC with either a good or bad credit history. If you are in need of a loan do contact us via Whatsapp +19292227023 Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com

    Share this to help a soul right now, Thanks

    ReplyDelete
  2. Hľadáte pôžičku na splatenie dlhu a založenie vlastného podnikania? chodíte všade, ale stále sa vám nedarí získať legitímnu pôžičkovú spoločnosť, ktorá vám požičia? Tu je vaše konečné riešenie. Môžeme vám poskytnúť akúkoľvek sumu, ktorú potrebujete, vo výške 3% za predpokladu, že bez problémov splatíte v stanovenej lehote. Prihláste sa teraz a kontaktujte nás pre ďalšie podrobnosti prostredníctvom e-mailu nižšie. E-mail: mrrolandjohnson62@gmail.com

    ReplyDelete
  3. DO YOU NEED A PERSONAL/BUSINESS/INVESTMENT LOAN? CONTACT US TODAY VIA Email Mrrolandjohnson62@gmail.com

    We have provided over $1 Billion in business loans to over 15,000 business owners just like you. We use our own designated risk technology to provide you with the right business loan so you can grow your business. Our services are fast and reliable, loans are approved within 24 hours of successful application. We offer loans from a minimum range of $5,000 to a maximum of $500 million.

    Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and don’t know which way to go or where to turn? What about finding a reputable Debt Consolidation firm that can assist you in reducing monthly installment so that you will have affordable repayment options as well as room to breathe when it comes to the end of the month and bills need to get paid? Mr Roland Johnson ®Capital Managements Inc™ is the answer. Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses. Email (Mrrolandjohnson62@gmail.com)

    DO YOU NEED 100% FINANCE? we give out loans with an affordable interest rate of 2%
    ®Capital Managements Inc™ (Mrrolandjohnson62@gmail.com) aims is to provide Excellent Professional Financial Services.

    Our services include the following:

    *Truck Loans
    * Personal Loans
    * Debt consolidation loans
    * Car Loans
    * Business Loans
    * Education Loans
    * Mortgage
    *Refinancing Loans
    * Home Loans

    We give you loan with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 30 years to pay back the loan (secure and unsecured). Do not keep your financial problems to yourself in order for you not to be debt master or financial stress up, which is why you must contact us quickly for a solution to your financial problems. It will be a great joy to us when you are financially stable. Email (Mrrolandjohnson62@gmail.com)

    NOTE: Bear in mind that it will only take less than 24 Hours to process your file is 100% Guaranteed no matter your Credit Score.

    Yours Sincerely,
    Mr.Roland Johnson
    Email: Mrrolandjohnson62@gmail.com
    We are certified and your privacy is 100% safe with us. Worry no more about your loans or finances.

    ReplyDelete

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe