Naše kúpanie

Sunday, September 10, 2017

Konečne sa pre nás kúpanie stalo zábavou a rituálom! Donedávna tomu totiž tak nebolo. Najprv mala Ninka krízu a nechcela si umývať vlasy. Plač, krik a podobne. Vraj je to ale bežná vec u každého dieťaťa. Ja tajne dúfam, že nie a Naďka toto obdobie preskočí. S ňou sme si už kúpaciu zábavu celkom preskákali. Najprv sa zdalo, že sa cíti ako ryba vo vode. Ako bábätko vodu milovala. Po pár mesiacoch sa ale stalo z kúpania takmer utrpenie. Pre ňu, aj pre nás. Plakala, keď už len uvidela vanička nachystanú na kúpanie. Neviem doteraz, kde bola príčina. Skúsili sme všetko možné, nič nepomáhalo. Kúpanie sme kvoli tomu zredukovali a priznávam, prestala som si ho užívať.

Našťastie aj toto bolo len obdobie, ktoré pominulo. Asi v pol roku sme kúpanie vo vaničke vymenli za kúpanie / sprchovanie vo veľkej vani a vtedy nastal po pár razoch zlom. Dnes, keď pustím vo vani vodu, tak sama príde do kúpeľne, postaví sa a rukou gestikuluje a pýta sa do vody. Nedaj bože, keď dám do vane prvú Ninku. Pridá na intenzite a rúčkami máva ešte vehementnejšie :).
Baby kúpeme naraz. Zábava. Radosť. Hádky. Našťastie sa Ninka vie so sestričkou podeliť... Našťasie máme totiž všetky hračky vo vani dvojmo ;). Dve kefky, dva poháriky, dve lyžičky, štyri kačičky... Naďkina najväčšia zábava: stáť pri kohútiku, naberať vodu do pohárika a popritom sa hrať s páčkou a vodu vypínať. Ninkina najväčšia zábava, prepínať Naďke vodu, aby jej netiekla z kohútika ale zo sprchovej hlavice. Detská radosť a pojašenie. Konečne žiaden plač a nárek. Konečne si to dievčatá užívajú.


Čo sa týka detí, tak to s kozmetikou u nich veľmi nepreháňam. Obe dievčatá som do pol roku kúpala iba v čistej vode, do ktorej som pridala buď pár kvapiek olivového oleja, kúpeného v lekárni, aby mali vláčnu pokožku alebo sme do vody naliali liter uvareného repíkového čaju. Zvyky starej matere ;). Vlásky sme taktiež umývali len čistou vodou. Približne do 8.meho mesiaca. 

Potom som pre Naďku na umývanie zvolila nechtíkovú radu švajčiarskej kozmetiky Weleda. Presvedčil ma fakt, že sú to 100% prírodné produkty a výťažky byliniek v nich sú dokonca v BIO kvalite. Celá kozmetická rada je vhodná aj pre citlivú detskú pokožku a jej hlavnou zložkou je nechtík lekársky a ten predsa používala aj moja babka bylinkárka! Preto som neváhala a repík vymenila za nechtík :).


Nechtík má upokojujúce, hojivé a protizápalové účinky. Posilňuje prirodzenú ochrannú funkciu pokožky. Ja využívam tri prípravky. Nechtíkový detský šampón 2 v 1 - pre sprchovanie od hlavy až po päty. Pri deťoch naozaj považujem za plus, keď môžem rovnaký prípravok naniesť na pokožku aj na vlasy. Ninka používa zase 2 v 1 sprchovací krém a šampón s delfínikom a vôňou po vanilke. Dievčatám vodu vo vani nechávame a vzniká im tak malý kúpeľ, do ktorého si Ninka kedysi s radosťou pýtala bublinky. Robila z nich pre nás totiž Cappuccino. Odvtedy, čo sa kúpu dievčatá spolu, pýta odo mňa "to pre Naďku bez bubliniek" :). Má tým na mysli jemnú nepenivú prísadu do kúpeľu, ktorá sa môže použiť aj pre bábätká - Nechtíkový dojčenský kúpeľ. Používame ho len občas, pretože baby rady vodu aj ochutnávajú ;). A do tretice, po kúpeli používame Nechtíkové ošetrujúce mlieko. Spolu všetky tri prípravky rozvoňajú celú kúpeľňu krásne po bylinkách. Hotovo a môže sa ísť pekne spať. Samozrejme predtým treba ešte vybaviť tisíc drobností... určite to poznáte. A ak nie, tak vám gratulujem :D.

Ako to máte s kúpaním vy? Tiež ste mali podobné vodné problémy? Akú kozmetiku používate?

Pekný večer,
Nina & Ninka & Naďka

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe