Čítame // Obejmi mě, prosím - Przemyslaw Wechterowicz

Sunday, January 21, 2018

Dnes moja srdcová knižka. Prečo? Vďaka svojej krásnej, jednoduchej téme, ktorá vám zaiste prinesie úsmev na tvár. A vďaka svojim nádherným, veselým ilustráciám.


OBEJMI MĚ, PROSÍM - PRZEMYSLAW WECHTEROWICZ
ilustrácie Emilia Dziubaková
vydavateľstvo Host / 2017
jazyk český

Knižku Obejmi, mě prosím vydalo české vydavateľstvo Host minulý rok (2017) v jeseni. Je poľského originálu a do slovenčiny preložená zatiaľ nebola, čo je naozaj veľká škoda. Ninku sa snažím viesť aj k jazyku českému a tak mi nerobí problém kúpiť aj knihu po česky. I keď čítanie je vtedy pre nás trochu náročnejšie. Ale verím, že všetko je len o zvyku.


Téma i príbeh knižky je jednoduchý ale o to krajší a veselý! V hlavnej úlohe Tato medveď a jeho syn :). Rozhodli sa objať každého obyvateľa lesa, ktorého stretnú. Veď po objatí má každý hneď lepší deň. Objímali sa s bobrom, lasičkou, králikmi, vlkom, anakondou, húseničkou, či horárom, ktorému pre istotu zabavili jeho flintu :).


Žiadnu zápletku v knihe nečakajte. Čítanie vám ale na tvári vyčarí úsmev. So svojím dieťatkom sa pri čítaní ešte viac k sebe pritúlite a máte chuť ho stále objímať. Do nekonečna!


Ak nemáte radi preplácané ilustrácie ako ja, tak v tejto knižke si prídete na svoje. Ilustrátorka Emilia Dziubaková, ktorá mimochodom ilustrovala aj teraz vydanú knižku Rok v lese (nádherné leporelo, ktoré odporúčam všetkými desiatimi), vie ilustrovať naozaj s citom! Obrázky sú veľmi veselé a ide z nich radosť a pozitívna energia. V knižke prevládajú, takže je určite vhodná už aj pre čitateľov počúvateľov vo veku 3+.


Posolstvo tejto knižky? Nezabúdajte sa objímať! Nájdite si každý deň čas na objatie, krátke, dlhé, veselé, len nech je úprimné.
A viete čo je krásne? Vždy keď sa ja s manželom objímame a Ninka to zbadá, tak k nám rýchlo uteká a kričí: "Aj ja, aj ja". Zoberieme ju hore do náručia a objímame sa všetci spolu. Je nádherné vidieť, ako je dieťa vnímavé a naozaj sa od rodičov učí a opakuje po nich všetko, čo vidí. Tak na to myslite a nezanedbávajte v objímaní ani svoju polovičku ;).

Krásny večer a dobré ránko :),
Nina

PS: knižku nájdete v Martinuse TU





You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe