Knižky do vody pre malých aj veľkých

Wednesday, April 24, 2019

S čím sa vaše deti hrajú najradšej vo vode? U nás sú to poháriky, lyžičky a iné nádobky, v ktorých varia a pripravujú nápoje. Potom umývacie potreby ako špongia, handrička, kefky, ostrekovačka, ktorými si robia navzájom rôzne procedúry :). A do tretice knihy! Áno, majú to v krvi a nevyhneme sa tomu nikde. A prečo by sme sa aj mali, že?


A aké sú najlepšie knihy do vody? Tie od značky Wee Gallery. Vo všeobecnosti si myslím, že Wee Gallery má skvelé veci pre malé bábätká, prvé čiernobiele karty, aj mäkké leporelá. A knihy do vody sú úplnou perličkou

Možno ste už videli gumenné knižky, ktoré keď sa dotknú vody, tak sa im niektoré časti zafarbia. Tieto fungujú presne na tomto princípe ale sú 100x krajšie. Prečo som nimi tak nadšená uvidíte aj samy na fotkách nižšie :).


Knihy majú krásne, veľmi roztomilé ilustrácie. Zafarbuje sa predná a zadná obálka a 3 dvojstrany vo vnútri. Farbí sa vždy celá strana, ktorá krásne reaguje na vodu. Najprv sa zafarbí jemne ale postupne naberá na sýtosti. Farby sú naozaj veľmi pekné, čo nebýva vždy zvykom. Sama som bola prekvapená ako sú obrázky vytieňované.



Bábätká si môžu knihu žužľať, obzerať čiernobiele kontrastné obrázky a neskôr híkať nad tým ako sa kniha postupne pri ponorení vo vode farbí. Väčšie deti si už môžu knihu farbiť samé, napríklad štetcom. Moje deti ju ale väčšinou maľujú vo vani starými zubnými kefkami :).

A asi posledný detail. Kniha samozrejme na suchu opäť vybledne a môže sa používať do nekonečna :).
Nina

Knihy do vody nájdete na eshope Babyknihy TU. Na výber sú 4 druhy :).

Colour Me - Who´s In the Pond?





Colour Me - Who´s In the Water?





takto knihy sušíme :)
maľovanie vo vani :)


You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe