Vianoce 2019 // Vianočné a zimné knižné novinky

Tuesday, December 10, 2019

Toto je môj druhý tohtoročný záverečný knižný výber. Zameraný špeciálne na zimné a vianočné novinky. Tie proste nemôžu chýbať.
Prvý výber bol článok Tipy na krásnu detskú knihu pod stromček. Pozrite si, ak ste ešte nevideli :).

V tomto článku nájdete mix kníh pre rôzne vekové kategórie a v závere aj dve tvorivé veci :). Tak sa poďte mrknúť:


1. Peppa Pig - Muj adventní kalendář
Ja viem, že advent je už v plnom prúde ale taká inšpirácia do budúceho roka. Tento adventný kalendár je fakt milý a vtipný. S malými pidi knižočkami. Ja som ich dievčatám popchala do nášho látkového vreckového adventného kalendára a každé ráno sa na ne tešia :).
24 malých knižočiek s krátkym zimným alebo vianočným mini príbehom.

Knihu nájdete na Martinuse TU.


2. Nečakaný vianočný list
Táto kniha je od rovnakej spisovateľky a ilustrátorky ako minuloročný hit Tajný vianočný hosť. Spoznávate? Milá, zvieratkovská knižka pre deti od 3 rokov, na prezeranie obrázkov kľudne aj od dvoch :).

Knihu nájdete na Babyknihy TU.


3. Kuk pod okienko: Čo je to sneh? 
Milá okienková novinka o snehu. Nájdete v nej informácie Čo je to sneh? / Z čoho je sneh? / Čo so senhom môžeme robiť? / Kde a kedy sneh nájdeme? / Kam sneh mizne? / Čo ešte o snehu vieme? Má leporelové strany a množstvo okienok. Skvelá aj pre menšie deti, aj pre väčšie. Každý si nájde svoje :).

Knihu nájdete na Babyknihy TU.


4. Kubkove zimné radovánky
Do zbierky knižiek o Kamarátovi Kubkovi, či Kamarátke Terke pribudla ďalšia krásna zimná novinka. Všeobecne platí, že tieto knihy sú skvelé pre cca trojročné deti. Určite ich budú hltať. V tejto je spomenuté hádam všetko, čo sa dá so snehom robiť :).

Knihu kúpite na Martinuse TU.


5. Jedlička se narodila
Novinka od ilustrátorky Oksana Bula vo vydavateľstve Host. Robíme si zbierku kníh s Tukonmi :). Je opäť nádherne ilustrovaná s milým, jednoduchým, s prírodou spätým príbehom.

Knihu kúpite na Martinuse TU.


6. Čarovné Vianoce - vianočné zvyky a koledy
Toto je tohtoročné vydanie vianočnej knihy od Petra Šulca vo vydavateľstve Pierot. Už viackrát vyšla "dotlač", resp. nové vydanie so zmenenou titulnou stranou a rovnakým obsahom. Minulý rok ste mi ju viaceré odporúčali. Je to skvelá kniha, ak hľadáte niečo, kde budete mať pre deti pekne pokope opísané rôzne tradičné vianočné zvyky a sviatky. V knihe sú dokonca aj koledy s notami, recepty a aj nápady na tvorbu pár vianočných maličkostí.

Knihu nájdete na Martinuse TU.


7. Somárik a vianočný anjel
Príbehová novinka z vydavateľstva Verbarium. Príbeh o vianočnom zázraku. O tom, ako sa jedno ráno zobudí malý somárik a v stajni nenájde svoju maminku ale anjelika. Spolu, aj s ďalšími ľuďmi a zvieratkami, ktorých postretajú, sa vydajú do Betlehema. Kľudne pre deti od 3 (resp.4) rokov.

Knihu nájdete na Martinuse TU.


8. Med z ľadových kvetov
Táto zimná novinka je už pre trochu staršie deti. Z pera známeho Petra Karpinského. Je to dobrodružný príbeh dvoch bratov, ktorý pricestujú na zimné prázdniny k dedovi. Na chalupu bez elektriny, bez internetu. A potom sa začnú diať veci.

Knihu nájdete na Martinuse TU.


9. Snehová sestra
Krásny príbeh, ktorý sa odohráva počas Vianoc. Ale nie je to typická vianočná kniha. Kniha sa zaoberá ťažkou témou, akou je strata blízkeho človeka a vyrovnanie sa s tým. Naozaj dojemný príbeh, ktorý v sebe nesie ale aj veľa radosti, veselých a nádejných chvíľ. Kniha má nádherné, snové ilustrácie plné nádeje. Odporúčam približne pre čitateľov od 9 rokov, až do nekonečna :). 
A nezľaknite sa témy smrti. Aj o tom treba hovoriť a verím, že táto kniha mnohým pomôže a ukáže, že treba byť silný a nestratiť všetku nádej a radosť zo života.

Knihu nájdete na Martinuse TU.


10. First Sticker Book Christmas Market
A na záver dve knihy nehnihy :). Tou prvou je vlastne nálepkový zošit s vianočnou témou "vianočné trhy". V zošite sa najprv nachádza 8 scén, kde sa majú nalepovať nálepky, ktoré nájdete na ďalších stranách. Je to nie len zábavné ale deti si precvičia aj jemnú motoriku a logiku. A spolu sa pekne vianočne naladíte :).

Nálepkový zošit nájdete na Babyknihy TU.


11. Fingerprint Activities Christmas
Poslednou knihou je prstíková odtlačková kniha s aktivitami. Špeciálne s vianočnou témou. Na každej dvojstranne je iná úloha, čo má dieťa za pomoci odtlačkou dopĺňať :). Vytvára si tak vlastné, tvorivé ilustrácie. Pečiatkové farby na prsty sú súčasťou knihy.

Knihu nájdete na Babyknihy TU.


Tak ako? Našli ste nejakú svoju vianočnú knižku, ktorá vás príjemne naladí počas adventu? 

Nina

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe