Čítame // Vtáky našich záhrad

Monday, May 27, 2019

Opäť jedna z tých pekných zvukových kníh. U mňa si môžete byť isté, že gýč by som vám sem napridávala :). 
Ani trochu nie som fanúšik tých hlučných detských hračiek, ktoré vydávajú všakovaké zvuky. Našťastie sme sa im v bábätkovskom veku vyhli a doma nič podobné plastové nevlastnili. O to viac si to baby teraz užívajú, keď na niečo také narazia u kamošov alebo v detskom kútiku :).


VTÁKY NAŠICH ZÁHRAD
Andrea Pinnington & Caz Buckingham
vydavateľstvo Albatros Media / 2019

Ale zvukové knihy, ktoré majú zmysel a vydávajú naozaj krásne zvuky rada podporím a máme ich doma už viacej. Jednou z takých je aj detská kniha Vtáky našich záhrad z vydavateľstva Albatros Media. Čerstvá novinka na trhu. Sestra vypredanej knihy Vtáky našich lesov :).
  


Opisuje 12 vtákov, žijúcich u nás, vyskytujúcich sa v záhradách. Každému vtáčiku pripadá jedna dvojstranna. Napravo je lišta so zvukmi. Deti ľahko priradia vtáčika na tlačidle, keďže je tam vyobrazená fotka, ktorá je aj na stránke v knihe. Zvuky sa vypnúť nedajú, žiadne tlačidlo ON/OFF tam nenájdete.
Listy sú hrubé, leporelové. Preto by som sa knihu nebála dať do rúk aj menším deťom. Kľudne od roku a pol. Je to vynikajúca forma na zoznamovanie sa s prírodou.



Zvuky sú naozaj veľmi pekné. Reálne čvirikanie, trilkovanie, krákanie. V knihe sú spomenuté známe, aj menej známe vtáky. Stehlík, Vrchárka, Sýkorka, Drozd, Penica, Vrana, Pinka, Slávik, Oriešok. O každom je spísaných pár základných informácii. Ako vták vyzerá, kde žije, čím sa živí, aké vydáva zvuky, aký má približný rozmer. Pekne, prehľadne, množstvom textu tak akurát pre malé deti.

Už teraz mám na knihu od vás samé pozitívne recenzie a veru ani sa nečudujem. Ale rozoznať zvuky a priradiť vonku k vtáčikovi nie je vôbec ľahké. I keď deti to prisámvačku, vnímajú akosi ináč :).

Nina

PS: Knihu nájdete na eshope Martinus TU.



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe