Moje srdcové slovenské značky ❤️.

Thursday, March 26, 2020

Slovenskí výrobcovia a maloobchodníci to majú toto obdobie veľmi ťažké. Poznám mnohých. Do svojej značky venovali kopec kopec lásky, energie, času a teraz je ohrozená. Niektoré museli obchodík zavrieť, iným "len" klesli objednávky, lebo ľudia prestali nakupovať a stiahli sa do úzadia.

Určite ste už na Instagrame alebo Facebooku zachytili iniciatívu podporiť svojho obľúbeného predajcu, výrobcu alebo podnik. Ak sa to len trošku dá a vy máte stále svoju prácu (my zatiaľ áno - klop klop), tak podporte svoju obľúbenú značku a nakúpte radšej u nich a nie vo veľkých zahraničných sieťových reťazcoch. Každej jednej objednávke sa ešte viac potešia ako kedykoľvek predtým.

Nechcem vás určite nabádať k bezhlavému nakupovaniu. To určite nie. Len sa prosím zamyslite, keď budete deťom kupovať nové oblečenie, hračky, kreatívne veci, doplnky do izbičky. Nekúpte prvú najlacnejšiu variantu, ktorú vám google vyhodí (aj keď som si istá, že vy ktoré ma čítavate, do tejto kategórie veľmi nespadáte a som na to hrdá :)) ale snažte sa prihliadať na to, že obečenie bolo navrhnuté a vyrobené na Slovensku. Alebo to, že to nie je masová výroba ale kvalitná iná európska značka, ktorá prihliada na životné prostredie. Verte mi, určite sa to odrazí aj na kvalite oblečenia a vydrží vám dlhšie. To isté platí o hračkách, doplnkoch, dekoráciach. Aj pri tom platí 2x meraj a raz rež. Pestujme v deťoch od mala lásku k dreveným hračkám, látkovým, kreatívnym, kvalitným! Nemusia mať izbu plnú plastových krikľavostí. 
Ľudia, ktorých by som vám rada spomenula, tieto veci samy vyrábajú alebo tie najlepšie s láskou vyberajú a predávajú.

Chcem vám v skratke predstaviť pár značiek zameraných na deti. Viem, že ich na Slovensku existuje veľa!  Ja chcem spomenúť tie, ktorými práve my doma, tak povediac, žijeme.

Každú ženu, ktorá za týmito značkami stojí poznám osobne. Niektorú viac, niektorú menej. A mnohé zoznámenia prešli až do kamarátstva. Sú to energické a podnikavé maminy, ktoré chceli na Slovensko priniesť niečo nové, lepšie alebo praktickejšie, vhodnejšie, ekologickejšie.
Bola by naozaj veľká škoda, keby vďaka takejto situácii o svoju značku prišli.

Začnem oblečením. Všimnite si, že na každej koláži vždy nájdete aj kopec iných značiek, ktoré tu spomínam. Lebo všetko sú to veci, ktoré naozaj denno denne nosíme alebo používame.

HALOO
Haloo a Jeej nosíme najviac. Dievčatá tie veci poznajú, zámerne si ich obliekajú a samé vyťahujú zo šuflíka. Hlavne Ninka je na to zameraná. Vie, že sú vyrobené na Slovensku. Vie, že za Haloo značkou stojí teta Saška a za Jeej Design teta Katka.
Haloo oblečko je veľmi mäkkulinké, farebne jednoduché a strihmi štýlové. Krásne sa dá vďaka tomu potom pekne kombinovať. Baby celú zimu nosili bundy Haloo. Teraz na jar majú dievčatá Haloo šaty (strihy maximálne odporúčame :)), mikinky s uškami, legíny. A spomeniem ešte korunky a čiapky, ktoré nosíme už len Haloo :).

Pokukajte všetko na Halooshope :).


JEEJ DESIGN
Katku a "jej Jeej" som spomínala už vyššie :). Katka je nesmierne milá osôbka, veľmi precízna, cieľavedomá, prísna vo výbere a výrobe. Ide jej o maximálnu kvalitu a pohodlie. To z nej srší pri každom rozhovore, priam cítite ako si dáva záležať na každom detaile, čo sa týka jej výrobkov.
Nikdy dievčatá nenosili tak rady pančušky a pančuškové legíny ako teraz. Každé ráno si idú vybrať akú farbu si dnes oblečú. Ninka sa vyžíva v tom, že si ich môže pekne ladiť s ostatným oblečením a žiadne zvieratká a iné obrázky jej na nich ani nechýbajú :). Na jar potom vyťahujeme podkolienky (teda dievčatá už teraz ale zatiaľ som povolila nosiť len doma :)).
Minulý rok sa Katka zamerala na merino veci a okrem iného priniesla krásnu koleciu merino legín, tričiek, čiapok. Máme všetky tri rovnaké poloroláčiky a sú neskutočne jemnučké. Všetko vyrobené na Slovensku!

Jeej vecičky si poobzerajte na eshope Jeej Design :).


LEMUR
Toto je ďalšia slovenská značky, od ktorej keď si kúpite jeden kúsok, tak musíte potom ďalší a ďalší :). Marcelka je ďalšia taká vzdialená kamoška, ktorá vám vždy zlepší svojim úsmevom náladu :). Lemur tričká a šaty nosíme veru všetky tri! Ich dizajn je ozaj jedinečný. Lemurkovia vytvorili kolekcie s netypickými ilustráciami zvieratiek. A takýmto výnimočnostiam naozaj fandím :). A čo je najlepšie, potlač v tme svieti!
Neviete si predstaviť tú detskú radosť, keď dieťa behá zo svetlej spálne do tmavej kúpelne, len aby videlo, ako jej panda na tričku v tme svieti :). Páči sa mi, že si držia svoju farebnosť a farebné kombinácie, majú svoj dizajn a štýl. Ja sama mám od Lemurkov šaty, mikinu, aj tričká. Také skôr decentné, bezzvieratkové ale kruhové :). Baby majú zase tie veselšie verzie. Šaty, tričká, aj mikinku.
Už sa tešíme na novú letnú kolekciu :).

Lemurkov nájdete na ich Lemur eshope :).


KUULBABY
Okrem týchto slovenských srdcoviek nakupujem oblečenie aj inde. Väčšinou si ale vyberám maminy podnikateľky, ktoré si otvorili vlastný eshop, aby na Slovensko priniesli niečo iné, nové, kvalitné. A medzi takéto online obchodíky patrí aj Pavlínkin Kuulbaby, ktoý má ešte len necelý rôčik. Nájdete u nej oblečenie severských značiek a potom našich slovenských. Sortiment postupne rozširuje a značky pribúdajú. Viem, že keď nakúpim u nej, tak vsadím na kvalitu a oblečenie, ktoré nám vydrží nevyťahané desiatky praní a ešte ho môžeme posunúť aj ďalšje našej malej kamoške, ktorá ich vynosí :).
Naďka zbožňuje toto sloníkové tričko, Ninka oboje šaty a v lete sme si obľúbili kraťasy a tričká. Vždy si je čo vybrať :).

Všetko si pokukajte na Kuulbaby eshope :).


MINI JOSEPH SHOP
A posledný eshop s oblečením, ktorý by som vám chcela dať do pozornosti je Mini Joseph Shop. Silvinka si do neho vyberá značky ozaj precízne a tak, aby nezahltila trh tým, čo tu už je a priniesla niečo nové. Väčšinou sa zameriava na menšie rodinné firmy, u ktorých vždy vyhráva kvalita nad kvantitou. A verte mi, na tom oblečení to cítiť :).
Nájdete tam pekné, ľahko kombinovateľné kúsky a okrem oblečenia aj Novesta tenisky a pár doplnkov do izbičky. 

Mrknite samé, na eshop Mini Joseph :).


JEŽKO BEŽKO
Ak sa chystáte kupovať detské topánky, tak my určite odporúčame milý obchodík Ježko Bežko, ktorí si založili manželia Bežkoví. Ale nie :). Teda nie Bežkovci ale to, že utekajte k nim, to stále platí :). Majú velikánsky výber, tie najlepšie značky, topánočky testujú na vlastných deťoch, takže neobjednávajú piate cez deviate. Prídete si na svoje aj keď ste barefooťaci, i keď nie :). My sme boli doteraz spokojní s každým jedným párom topánok, ktoré sme u nich kúpili!

Šup, môžete ísť mrknúť na ich eshop Ježko Bežko. Určite sa tiež každej jednej objednávke potešia, keďže kamenný obchod museli zavrieť.


Nasledovné obchodíky a značky sa venujú buď hračkám, doplnkám do izbičky, dekoráciam alebo takému mixu všetkého :). Takýchto podobne ladených obchodíkov je veľmi veľa, ale povedala som si, že tu spomeniem len naozaj pár, aby som vás tu nezahltila natoľko, že by ste si to ani poriadne neprečítali.

BIOLOVESHOP
Toto je náš srdcový obchod a na Katku som "narazila" úplne náhodou, keď som ešte v januári 2017 napísala článok o značke Kippins, ktorú v tej dobe na Slovensko doviezla z Austrálie práve ona. 

Katku a jej obchod sme si nesmierne obľúbili. Veľa sme sa k nej nachodili do obchodíku do Pezinka. Ten je bohužiaľ už takmer rok zatvorený a funguje len na eshope. Katka má cit pre výber značiek a nájdete u nej mix sortimentu - detské oblečenie, hračky, doplnky, dekorácie, kozmetiku, aj pár nevyhnutností na dennú potrebu.
Všetko s prihliadnutím na životné prostredie a ekológiu a tým sa od iných eshopov naozaj odlišuje.
Naše overené srdcovky od nej sú: kozmetika NAIF, oblečenie značky Turtledove London, magnetické hry PetitCollage a dokonalá značka drevených hračiek Plan Toys. Plus krásne doplnky do detskej izby a mäkké hračky od značky Fabelab a Filibabba. Dánsky Fabelab je srdcovka, ktorú môžete vidieť aj na tej najväčšej fotke v koláži :).

Určite omrknite všetky kategórie, nájdete tam toho oveľa viac ako som spomenula. Takže klik na Bioloveshop :).



BUBLIBOOM
Bubliboom je žilinský obchodík, za ktorým stojí tiež ďalšia milá a cieľavedomá Katka :). Kamennú predajňu museli aktuálne zatvoriť a sú odkázaní len na eshop. V Bubli nájdete tiež široký sortiment, cez detské oblečenie, hračky, doplnky, až po kozmetiku.
V Bubli máme dve srdcové značky, ktoré musím vyslovene spomenúť - Maileg a Londji. Naše myšičky už určite registrujete :). Ale máme z Bubli aj viaceré Djeco hry, Zuppa šaty, doplnky od Mimi&Lulu, krásnu Little Lights lampu a iné. Katka sa vždy snažila priniesť na Slovensko novú značku, niečo neopozerané, s pridanou hodnotou. Dáva do práce maximum a určite si zaslúži obdiv.

Popozerajte ich Bubli obdchodík na eshope, určite tam nájdete vhodný darček :).


Podobne ladených obchodíkov nájdete mnoho. Ale tieto dva poznám najdlhšie a sú mojou srdcovou záležitosťou.

LIBLIG
Ešte by som rada spomenula tento mini obchodík, ktorý vznikol len nedávno minulý rok. Heňa, jeho zakladateľka je veľmi jemná, milá, precízna osôbka, so zmyslom pre čistotu línie, minimalizmus, ktorý z nej aj naozaj pri každom stretnutí a kontakte vyžaruje.
Rozhodla sa priniesť na trh severský závan minimalizmu a kvalitný nábytok, doplnky a dekorácie. Riadi sa tromi princípmi - úprimnosť, udržateľnosť, umiernenosť.
Nájdete u nej dve moje srdcové značky Mrs.Mighetto a Bloomingville. A vďaka nej som spoznala aj líniami čistú a minimalsitickú značku Storefactory :).

"Zlepši si bývanie, dáš tým životu zmysel a dokonca zlepšíš a ozdobíš svet." hovoria Dáni.

Ak hľadáte tie správne doplnky, niečo minimalistické, tak určite nakuknite k Heni. Rada vám poradí a pomôže :).
Kuk do Liblig shopu :)


A tu už sa dostávame k sekcii VÝROBCOVIA. Tí sú v tejto dobe veľmi zraniteľní lebo mnhohí majú samotnú výrobu ako jediný príjem.

ŠIKULKOVO
Ako prvú vám chcem spomenúť milú a skromnú Zuzku a jej Šikulkovo :). Poznám ju osobne už pár rokov a to, ako sa posunula vo výrobe je neskutočné! Navrhuje a spolu s manželom vyrába úžasné edukačné, drevené hračky a najnovšie aj doplnky do detskej izby.
V jej ponuke nájdete prevliekačky na jemnú motoriku, abecedné pexesá, rôzne hry na učenie písmen a čísel. Všetko z dreva, precízne opracované! To si treba naozaj ceniť, lebo mám skúsenosti s rôznymi slovenskými výrobkami a nie každý má takýto dokonalý cit pre detail. Šikulkovo má certifikáty na výrobky pre deti, takže im ozaj môžete dôverovať.

Do detskej izby vám radi vyrobia pre deti nástennú lampu podľa vašich nápadov (naše srdiečka sú tie najkrajšie na svete :)), drevenú zástenu za posteľ v tvare kopcov so zvieratkami, rôzne drevené nástenné doplnky na mieru, hodiny alebo aj activity board :).

Treba len popátrať na Šikulkovo eshope alebo napísať priamo Zuzke. V tejto dobe sa každej objednávke ešte viac poteší.


MAEM KIDS
Za značkou Maem Kids sa skrýva Miška. Ja som si ju zamilovala pre jej autorské látky, ktoré si sama navrhuje. Krásna pridaná hodnota šiť z vlastných látok :). My máme od nej detské posteľné obliečky a k tomu vankúšiky ale šije aj iné veci. Gro sú nádherné (a hlavne aj praktické :)) hniezda pre bábätka a zavinovačky, ale aj mäkké zábrany ku posteli, rôzne vankúše, mini hrkálky, úložné koše na hračky.
Ja proste zbožňujem tie jej látky :).
A keďže jej jedna značka nestačila ;) tak tvorí aj pod značkou Aruna Balance. Oblečenie, prevažne teda šaty a sukne pre ženy s neokukanými strihmi. Ja vlastním jedny ľanové a som veeeľmi spokojná :).

Pokukajte jej eshop Maem Kids ale určite sa dá s ňou dohodnúť na objednávkach aj individuálne cez správu, ak nenájdete niečo konkrétne vo Vami vybranej látke. Aj my máme obliečky na mieru.


LOVE COLORS SLOVAKIA
Pred rokom a pol moje dievčatá objavili na Kid shop up Julkine jednorožky :). Napísali Ježiškovi a on im prianie splnil. O rok si na Kide mohli dievčatá vybrať každá jednu vec. Hehe, zase sme skončili u Julky :). Už k nim máme aj náhradné oblečenie. Takže nespomenúť práve ju, by bol hriech :).
Okrem jednorožiek máme od Julky otestované aj waflové osušky, resp. deky (využijete všestranne) a sú perfektné. Mäkké, skladné. Minulé leto s nami chodili na každý výlet k vode! Opäž vec, ktorú si môžete radšej kúpiť od slovenského výrobcu a podporiť náš trh.
Julka svoju značku riadne rozšírila a má v tíme šikovné žienky. Šijú detské textilné doplnky do izieb, takéto mäkké hračky a tiež rôzne oblečenie.
Len nedávno si otvorila kamennú predajňu, ktorú aktuálne musela zavrieť. Kuk na eshop Love Colors alebo sociálne siete a uvidíte, čo sa u nej všetko skrýva:).


Z LESA // NOS NAS
 Precízne minimalistické doplnky do izby vyrába Aďka pod značkou Z LESA. Na tú nesmiem zabudnúť! U nej platí menej je viac. V ponuke nenájdete veľa produktov na výber, ale všetko vyrába sama popri deťoch a dáva si záležať na každom jednom detaile. Kuk na jej eshop Z lesa.

A rovno pozrite aj jej značku NOS NAS, pod ktorou zas šije. "Vyrobené z lásky, pre naše lásky. " Tak znie jej heslo. My máme od nej veľa krásnych mašlí do vlasov a Naďka aj horčicovú sukňu, ktorú vidíte na fotke na koláži :). A kebyže mám mimčo, tak podbradník kupujem jedine u nej! Pomrkajte jej milú stránku Nos Nas :).


BY HANA
Za značkou By Hana stojí Linda, mamina malej Hanky, ktorej sa čerstvo narodil aj synček. V jej repertoári sa nachádza niekoľko pracovných zošitov s kreatívnymi úlohami, eko voskovky a najmä super nápadité plagáty. V obývačke si striedame jej písmenkový plagát s číselkovým. A v spálni má každá z dievčat svoj personalizovaný plagát s menom. Nedávno ho ešte vylepšila aj bodkami ;).
Pokukajte jej eshop By Hana :).


A na záver dve väčšie veci, ktoré však majú veľké množstvo variácii na využitie.

GULIGULI
Guliguli je relatívne nová značka dvoch mladých rodičov :), ktorí chceli pre svojich synov vymyslieť niečo kreatívne a rozvýjajúce. Zároveň minimalistické, drevené, oku lahodiace. A tak vznikla magnetická guličková dráha Guliguli :).
Je to obojstranná tabuľa, na ktorej si deti môžu rozvýjať svoju fantáziu a kreativitu. Môžu si stavať guličkovú dráhu, trénovať si priestorovú predstavivosť a motoriku. Pochopiť gravitáciu a pohyb guličky po dráhe. Prípadne využiť tabuľu ako klasickú magnetickú stenu a tvoriť si niečo s magnetkami. Alebo kresliť fixkami, či kriedami, keďže jedna strana je kriedová. Kombinovať sa dá naozaj veľa. Tabuľa sa dá otočiť a je skvelé, že ju vedia používať obe dievčatá krásne naraz :). Chystám o nej článok, takže čoskoro bude viac!
Mrknite si ich na facebook profile Guliguli, tam nájdete viac :).


UTUKUTU
A za všetky české značky musím spomenúť jednu našu srdcovku! Rozhojdané Utukutu. Výrobu nepozastavili a snažia sa robiť maximum. Utukutu je rodinná firma a samy manželia majú doma dve školopovinné deti. Ale ako Gabi písala, snažia sa všetko skĺbiť dokopy a pekne vyrábajú aj naďalej. A dokonca pridávajú aj novinky! Joj. Netreba sa ozaj vzdávať!
O Utukutu som písala už viacero článkov, porovnávala som Spectru s hojdacou doskou TU a naposledy písala aj o Swallow balančnej doske TU :). Dievčatá sa vďaka nim môžu doma aj športovo vyžiť.
Pokukajte na ich Utukutu eshope, čo všetko vyrábajú a ponúkaju :).


 Okrem toho mi nedá aspoň takto jednou vetou nespomenúť ešte pár ľudí a ich milé "projekty".

Ak hľadáte obrázky do izby, tak odporúčam mrknúť NIUMO Posters. My máme lietajúci balón, ktorý je v kútiku so Spectrou :). Štýlom mi Tánina maľba dokonale sadla.
Na jeseň sme objavili krásne vankúše a detské podložky, či hrkálky od značky BIELY BOCIAN :). Pokukajte, ak hľadáte, my máme doma zajacov.
Od Janky a jej značky MILASH zas máme už niekoľko rokov napremokavú piknikovú podložku, ktorú využívame dodnes. Odvtedy sa posunuli ďalej a majú niekoľko nových produktov s krásnymi vlastnými dizajnovými látkami! A my už sme spokojné zákazníčky aj ich papučiek :).
A ešte spomeniem Maťku a jej BEKVAM. Mám od nich najlepšie plavky ever, ktoré sú dokonca ešte aj ekologické, vyrobené zo starých rybárskych sietí! V ponuke majú aj super župany, osušky a najnovšie aj pyžamká :).

Ak ste sa dočítali až sem, tak veľké ďakujem odo mňa :). Nebol to zámer spraviť článok taký dlhý, ale písalo sa to úplne samo, od srdca. 
#podporteslovenskeznacky
#podportemalychpodnikatelov
#podportesvojoblubenypodnik 

Držte sa tieto dni,
Ostávajte v psychickej pohode :),
Nina 

You Might Also Like

1 comments

  1. M88 Casino Bonus Code - JTM Hub
    How to get M88 Casino Bonus Code? 청주 출장안마 · Click 태백 출장안마 the “Sign Up” button · Enter septcasino your details 밀양 출장안마 · Select “Join Now” and · Select 당진 출장샵 “Join Now”

    ReplyDelete

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe