Rozdiel medzi hojdačkou a balančnou doskou Utukutu

Sunday, March 08, 2020

Sme milovníci Utukutu. To jednoznačne! Máme doma celkom slušnú výbavu :).
Hojdačku Spectru, dúhovú hojdaciu dosku a k tomu ešte aj Swallow Balanceboard. O prvých dvoch spomínaných som už písala viackrát. Staršie články nájdete TU.

Len dodám, že hojdačky sú stále využívané, dievčatá na nich vymýšľajú nové veci a sú veľmi obľúbené aj pri návštevách :).


Dnes vám chcem napísať pár slov o balančnej doske Swallow, ktorá nie je medzi vami až tak známa a možno ani neviete, že Utukutu vyrába aj niečo také.
Medzi hojdacou doskou, či Spectrou a Swallow balanceboard je veru veľký rozdiel. Preto som sa rozhodla spísať o tom rovno článok, nech nepíšem dlhý post a máte to tu pekne nastálo :).


ROZDIELY
1. Nie je určená pre menšie deti. V popise na Utukutu nájdete, že je určená pre deti od 5 rokov a pre dospelých a túto hranicu naozaj potvrdzujem. Naďka na nej bola zatiaľ minimálne.
2. Nie je určená na hravé leňošenie ale skôr na hravé športovanie
3. treba byť pri nej maximálne sústredený a obozretný
ALE 4. je to skvelá pomôcka pri posilňovaní tela a aj pri rehabilitácii



PÁR TIPOV a MOJICH ROZUMOV
Pre začiatočníkov a deti odporúčam používať dosku na koberci a určite bez ponožiek. Máme to odskúšané a je to veľký rozdiel. Cítite sa na doske istejšie.

Doska sa dá na valec položiť z obidvoch strán ale pre začiatočníkov a všeobecne pre malé deti určite odporúčam tú ľahšiu stranu, kedy je stredný oblúk zvlnený dohora. Tak ako vidno na našich fotkách. Inač sa dá používať rôznymi spôsobmi, ale tam sme sa zatiaľ ešte nedostali :))).


Ide o to dostať dosku do balancu a ostať tak, čo najdlhšie :). Takže na doske podporujete u detí rovnováhu celého tela a udržanie balancu. Ninka má mierne ploché nožičky a kolienka dáva k sebe. A balančná doska jej v tomto smere super pomáha lebo potrebuje prenášať váhu viac na vonkajší okraj nôh a nie do stredu a práve to robíte pri balansovaní.


Počas hojdania sa naozaj sústreďte, môže sa stať, že doskou vyjdete z balancu a zošmykne sa vám na jednu stranu z valca a vy môžete spadnúť. Ale chce to len sústredenie a nič sa nestane. Keď sa hojdá / balancuje Ninka tak som radšej pri nej a nenechávam ju ešte samú.


Je to vynikajúci nástroj na oddych a zároveň posilnenie tela.  A super dobíjač endorfínov :).
My si poslednú dobu dosku dávame na koberec v spálni pred veľkú skriňu, kde máme zrkadlo a pri hojdaní sa tak môžeme dívať na seba v zrkadle. To je paráda, keď vidíte ako sa na nej udržíte :).

Palec hore pre takéto športové hracie prvky!

Viac sa o Swallow balanceboard dozviete priamo na stránke UTUKUTU TU.

Nina


You Might Also Like

2 comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Balančné dosky sú super. Mám ich tiež veľmi rada. :) Perfektne to posilňuje stred a držanie tela. A v kombinácii s behaním s chytrým náramkom to dokáže celkom pekne nakopnúť do formy. To viem z vlastnej skúsenosti. Ešte pred pár rokmi sú bola osemdesiatikilová mamička, ktorá to už pomaly vzdávala, ale behanie a domáce cvičenie ma nakoplo späť. :) Nehovorím, že je to samospásne, ono človek musí občas aj do toho fitka zájsť, ale ja beriem domáce cvičenie aj tak, že človek si aspoň osvojí základné návyky toho, že každý deň chvíľu cvičí. :)

    ReplyDelete

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe