Knihy s vianočnou a zimnou tématikou

Monday, December 14, 2020

Toto je už tretí článok na mojom blogu na túto tému :). A vždy mali veľký úspech. Každoročne vychádzajú nové vianočné knihy, ktoré stoja za prečítanie a zrecenzovanie. Prípadne objavíme staršie, ku ktorým sme sa dostali po 1x až teraz.


Viem, že Vianoce sú už takmer za dverami. Ale možno vás ešte niektorá knižka zaujme. Prípadne budete mať prehľad do budúceho roka :). Ja zimné / vianočné knihy na Vianoce pod stromček veľmi nedávam. Radšej skôr, nech si ich môžeme čítať a prezerať už počas celého adventu :).

Všetky tieto knihy nájdete aktuálne na Babyknihy aj v predvianočnej 15% zľave :).
Tak poďme na to. Náš tohtoročný výber:

NAJKRAJŠÍ DAR NA SVETE

Najkrajší dar na svete je krásne ilustrovaná kniha s milým príbehom. Ak sa vám páčili knihy z minulých rokov - Tajny vianočný hosť a Nečakaný vianočný list, tak túto si zamilujete určite tiež. Ema s Mackom nájdu pod svojim vianočným stromčekom darček, ktorý im nepatrí. Rozhodnú sa ho zaniesť jeho majiteľovi. Idú cestou, necestou, zvládnu rôzne prekážky, len aby našli zajačika, ktorému darček patrí. A čo v ňom spolu nájdu? Dočítate sa :). Kniha sa k vianočnému adventnému času určite hodí.

Kúpite na Babyknihy TU.


ELA A JEJ ZÁZRAČNÉ SVETLO

O krásne ilustrované knihy tento rok naozaj nie je núdza :). 
"Ela vždy snívala o tom, že uvidí východ slnka. No kvôli svojim jemným krídlam môže vychádzať von len v noci. Keď je mesiac vysoko na oblohe, zbiera lúče svetla – či už je to ligotavé hviezdne svetlo, alebo jas pouličných lámp. Nazbieraným svetlom pomáha zatúlaným a osamelým zvieratám. Vďaka svojmu zlatému srdcu si nájde priateľky – líšku Bellu a sovu Lunu. Tie sa spolu s ďalšími Elinými kamarátmi rozhodnú odplatiť Ele jej dobrotu. Splnia jej najväčšie prianie."

Kúpite na Babyknihy TU.


KAMARÁTKA TERKA
TERKU NAVŠTÍVI MIKULÁŠ
TERKINE SNEŽNÉ RADOVÁNKY

Ak nás poznáte, tak viete, že Terky sú u nás veľmi obľúbené. A tieto najnovšie zimné sme nemohli veru prehliadnuť. Veľmi pekne podrobne opisujú Mikuláša a tradície s ním spojené a druhá zas rôzne činnosti a radosti, ktoré sa dejú, keď napadne sneh. Ako vždy, knižky pekne zachytávajú realitu, s ktorou sa deti bežne stretávajú. Preto sú vo všeobecnosti Terky tak obľúbené.

Kúpite na Babyknihy TU a TU.
A pripomínam aj staršie tituly s vianočnou, či zimnou tématikou. Terka oslavuje Vianoce, Kubkove zimné radovánky, Kubko sa teší na Vianoce.



AKO GRINČ UKRADOL VIANOCE

Ak knihu o Grinčovi, tak túto novinku z vydavateľstva Verbarium, ktorú bravúrne preložil a prebásnil Ľubomír Feldek.
"Grinč ucítil, že mu nohy mrznú zrazu v snehu,
keď sa díva na vianočnú nežnú snežnú nehu.
A grinčal: "Čo za vietor sem s Vianocami zadul,
keď prišli aj bez darčekov, bez stužiek a škatúľ?"
Tri hodiny čudoval sa, kým ten problém riešil,
potom zvolal - ale nežne! - vôbec nezahrešil:
"Ach, Vianoce pre tých dole nie sú iba veci!
Sú niečo viac. Preto oni vyspevujú všetci."

❤❤❤

Kúpite na Babyknihy TU.


SOMÁRIK A VIANOČNÝ ANJEL

Príbeh o vianočnom zázraku. O tom, ako sa jedno ráno zobudí malý somárik a v stajni nenájde svoju maminku ale anjelika. Spolu, aj s ďalšími ľuďmi a zvieratkami, ktorých postretajú, sa vydajú do Betlehema, kam ich všetkých vedie anjelika. Lebo on vie, kde je somárikova mama. Stráži narodeného Ježiška. Kľudne odporúčam pre deti od 3 (resp. 4) rokov.

Kúpite na Babyknihy TU.


LOUSKÁČEK

Malá nenápadná, ale kúzelná zvuková knižka. A nie natoľko vianočná, aby ste si ju nemohli púšťať aj celý rok :). Zvuky sú rôzne tance: Pochod, Čínsky tanec, Ruskú tanec, Tanec píšťalek, Kvetinový valčík a Tanec cukrovej víly. Všetky spája jedno - je to hudba z baletu Luskáčik od P. I. Čajkovského. Ale môžete mi veriť, budete minimálne polovicu poznať a zabaví aj malé deti.

Kúpite na Babyknihy TU.


THE NUTCRACKER

Ani tento Luskáčik nemôže v našej knižnej zbierke chýbať :).
Je po anglicky ale má nádherné dlhé zvukové stopy. Oproti predošlej knihe o Luskáčikovi, táto už obsahuje aj dej a príbeh baletu. Je veľmi pekne ilustrovaná a má leporelové strany, takže je stále vhodná aj pre menšie deti.

Kúpite na Babyknihy TU.


PŘÍBEH UKRYTÝ V NOTÁCH
LOUSKÁČEK


Tento rok sme si založili zatiaľ knižnú luskáčikovú zbierku. Toto je už tretia zvuková a štvrtá luskáčiková kniha, ktorú doma máme. Zo všetkých má najviac textu a príbeh do detailu opisuje. Je v češtine, ale ako viete, aj som tomuto jazyku veľmi naklonená. Ninka rada počúva knihy už aj v češtine. Naďka ešte nie, ale nie je problém text prekladať. Na každej dvojstranne je text doplnený hudbou z baletu. Kniha má tenké strany a je určená skôr pre väčšie deti. Približne od 4 rokov.

Kúpite na Babyknihy TU.


ZAHRAJ SI 12 VIANOČNÝCH KOLIED
SLOVENSKÉ KOLEDY

Táto kniha nie je veru žiadna novinka, ale my sme ju objavili až teraz :). Tieto klavírikove knihy mi prišli kedysi gyčové. Také zbytočné. Neviem... Každopádne musím uznať, že s vekom mojej Ninky musím svoj postoj zmeniť :).
V knihe je 12 vianočných kolied, nie každú poznáme, ale nevadí. Noty sú označené farbou, aj číslami, aby deti vedeli, akú klávesu majú stláčať. Neverila by som, keby som to doma nemala naživo, ale Ninku to chytilo viac než bežné detské klávesy. Tie doma používajú len na blbosti. Tu krásne hrá, premyšľa nad tým a spieva si. Odporúčam pre deti od 5 rokov.

Kúpite na Babyknihy TU.


+ bonus na záver

MAGNETICKÁ KNIHA VIANOCE

Toto je moja / naša srdcová magnetická kniha, ktorú sme si vysnívali a spoločne vytovrili v Babyknihách. Edit Hajdu nádherne našu predstavu zilustrovala a vianočný hit je na svete. Áno, už teraz môžem povedať, že táto kniha sa stala u nás na plnej čiare bestsellerom.
Kniha obsahuje až 110 magnetiek, z ktorých si môžete poskladať buď 4 scény, ktoré majú deti na kartičkách alebo môžete stavaťpodľa vlastnej fanázie. Možností je neúrekom.

Babyknihy majú posledné kusy skladom, tak ak ju ešte nemáte, tak máte poslednú šancu.

Kúpite na Babyknihy TU.


You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe