Domček // Skrýša // Posteľ

Saturday, June 24, 2017

Konečne som nafotila už dlhšie sľubovaný Ninkin spací kútik. Hanbím sa, že mi to trvalo tak dlho ale neustále som do neho vymýšľala nové veci a na niečo čakala. Aj dnes tam ešte chýbajú niektoré detaily ale už som vás nechcela nechať dlhšie čakať ;). Napíšem vám ku nemu aj pár viet :).

Určite ste viacerí z vás riešili situáciu, čo so spaním staršieho dieťatka, keď sa vám má čoskoro narodiť druhé. Ninka bola zvyknutá spávať polku noci v detskej postielke a druhú polku u nás v posteli. Bolo nám jasné, že ešte pred narodením Naďky ju musíme naučiť spávať samostatne.


Detskú izbu k dispozácii nemáme. Takže jedinou možnosťou bolo spraviť jej posteľ v našej spálni, ktorá je našťastie dostatočne veľká. Už dlhšie sme mali v hlave predstavu, ako by malo jej spanie vyzerať. Chceli sme jej v rámci izby vytvoriť vlastný kútik, ktorý by bol jej kráľovstvom. Bolo pre nás totiž dôležité, aby nemala dojem, že sme do spálne priniesli len ďalšiu posteľ a "vyhostili" ju do nej. Chceli sme, aby ju jej spanie tak lákalo, že tam začne spávať sama od seba, bez donútenia a prosieb. Priestor mal vyžarovať teplo, byť útulný, bezpečný a relatívne nízkonákladový. Nechceli sme na neho minúť veľa peniažkov, keďže sa stále jedná o dočasný priestor. Myslím, že sa nám to celé podarilo dokonale. Manžel vyrobil posteľ z paliet a po pár mesiacoch k nej pribudol aj vlastnoručne, na mieru, vyrobený domček.


Detaily stále dolaďujeme. Chýba nám pred posteľou koberec. Na skrinku pri posteli pribudne detské svetlo. Nad bočnou stranou postele chýbajú obrázky, keďže svoju predstavu stále mením. Obrázky, fotky, nálepky, domčeková polička od Bloomingville... uvidíme.

Hlavné je, že Ninke sa tam veľmi páči a rada tam trávi čas aj cez deň. Slov stačilo, nech sa páči pár fotiek z aktuálnej verzie :).

Dobrú noc,
Nina

















You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe