Inšpirácie // Pre deti do záhrady

Sunday, June 18, 2017

Keď raz budem veľká, tak budem mať dom a za ním záhradu na oddych, zábavu a načerpanie pozitívnej energie. Hups... ja už som veľká... Tak ináč. Keď raz budem ešte väčšia, tak... :) 
My bývame síce v byte /zatiaľ! ;)/ ale určite máte viacerí z vás k dispozícii záhradu. Či už doma, na chate alebo u starých rodičov. Čo pekné sa v nej dá vymyslieť pre deti? Poďte sa inšpirovať, čím sa dá nahradiť kúpené pieskovisko v plastovej mušle alebo plastová hojdačka. Väčšinu vecí, ktoré tu nájdete, si dokážete vyrobiť doma z rôznych "zbytkových" prírodných materiálov. 


HOJDAČKA
Hojdačka by určite nemala chýbať v žiadnej záhrade, kde sa raz za čas vyskytujú deti. Mne sa páčia také tie klasické drevené. Pekným nápadom je vygravírovanie nápisu / mena na bok hojdačky. Tiež môžete na hojdanie využiť pneumatiky, palety alebo nepoužívaný skateboard. Lákavou a vhodnou na oddych bude aj hojdačka z látky alebo siete.


PIESKOVISKO
Ja mám doma malého pieskomila ale do záhrady by som si asi piesok na hranie neťahala. Na to sú ihriská. Ale ľahko sa mi hovorí. Možno by ma Ninka presvedčila o opaku. Miesto s pieskom môžete ohradiť malými pníkmi, kameňmi, môžete piesok nasypať do veľkej pneumatiky, starej loďky, alebo pre neho vytvoriť vlastný drevený uzatvárateľný kryt.


KRIEDOVÁ TABUĽA
Pekný nápad, ako využiť kúsok plotu, kde by sa deti mohli kreatívne vyžiť. A nemusia tak maľovať po chodníkoch, hline, listoch a podobne ;).


DRÁHA PRE AUTÍČKA
Ak máte doma chlapcov, tak vytvorenie takého kútika stojí naozaj za zváženie. Pekne, nenútene, napríklad za pomoci kameňov a hliny sa dajú vytvoriť cestičky, mosty a tunely a dieťa sa bude hrať s autami vonku na vzduchu radšej ako doma v izbičke. Mne sa najviac páčì ten prírodný štýl, ktorý je na obrázku v strede a vpravo v strede. Nie je to nič permanentné a ľahko to prestaváte, v prípade iného využitia danej časti záhrady.


OUTDOOR DETSKÁ KUCHYNKA
Tak toto mi doteraz nikdy nenapadlo. Vytvoriť vonku mini kuchynský kútik z poličiek alebo väčšiu paletovú kuchynku. Dieťa môže veselo špliechať vodou, variť z listov, trávy, hliny. Proste perfektné.


VODA
Aké miesto je ideálnejšie pre hru s vodou ako záhrada? Našla som pár príkladov ako sa dá vytvoriť permanenté miesto pre hru s lodičkami, formičkami, kamienkami... My sme zatiaľ vždy na vodu využívali iba detskú vaničku alebo lavór.


ZÁHRADKA / PARK PRE ZVIERATKÁ
Opäť vec, ktorú by naša Ninka určite ocenila. Prírodná dedinka pre obľúbené postavičky a zvieratká. V prípade obrázkov nižšie sa jedná najmä o priestory pre dinosaurov. Môžete využiť pneumatiky, veľké kýble, kvetináče, kochlíky. Celé prostredie si vytvorte z čisto vonku dostupných materiálov a park pre zvieratká bude nádhernou ozdobou celej záhrady.


DOMČEK NA HRANIE
Domček na strome, látkové teepee, stan z konárov a vetvičiek.. Deti majú radi úkryty akéhokoľvek charakteru. Môžu tam relaxovať, čítať, vymýšľať dobrodružstvá.. Takýto úkryt je milý priestor na snívanie. Ruku na srdce, vy by ste po takom útočisku netúžili?

Zdroj obrázkov: Pinterest

SK/CZ DESIGN
Čo pekné nám do záhrady ponúkajú naši šikovní ľudia na Slovensku a v Česku? Ja som si zaľúbila veci od týchto troch.

HOJDA-HOJ OD NOSNAS
Hojda-hoj je jednoduchá textilná hojdačka do interiéru alebo exteriéru. Ľahko sa dá zmontovať a prenášať so sebou aj na rôzne výlety. V ponuke nájdete dve farebné verzie.


HOJDAVAK
Hojdavak je závesná textilná kolíska / hojdačka z dielne českých dizajnérov, v ktorej sa dá sedieť aj ležať. Je dostupná v troch veľkostiach - pre bábätká, pre deti od 2 do 12 rokov a pre dospelých. Okrem záhrady využijete hojdavak aj doma. Ľahko ju počas škaredého počasia zoberiete dovnútra a môžete v oddychu v hojdačke pokračovať doma.

Zdroj obrázkov: http://www.hojdavak.cz/


SPEKTRA  A HÚPACIE PRKNO OD UTUKUTU
A na záver pikoška, ktorú určite už niektorí poznáte. Multifunkčná hračka, spevňujúca svaly, rozvíjajúca rovnováhu, zlepšujúca fantáziu. Je to most, tunel, hojdačka, domček, šmykľavka, sedačka, pultík.. všetko v jednom. A dieťa toho vymyslí ešte viac. Či už ju dáte von alebo dnu do detskej izby. Je dostupná vo viacerých farebných variantoch. Viac nájdete na Utukutu stránke.

Zdroj obrázkov: http://www.utukutu.cz/ 

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe