Čítame // Nech žije škôlka!

Tuesday, August 07, 2018

Nech žije škôlka! To je druhá zo škôlkárskych noviniek, ktoré vydalo začiatkom leta vydavateľstvo Svojtka. Je to knižka z novej série knižiek Minipédie 2+. Okrem tejto nájdete v sérii aj tituly
Ľudské telo
Hrám sa na obchod!
Vrrrum! Dopravné prostriedky


NECH ŽIJE ŠKOLKA! - MARION PIFFARETTI
vydavateľstvo Svojtka & Co. / 2018

Táto knižka je veľmi hravá a pestrá. A to vďaka interaktívnych prvkov, ktoré v sebe ukrýva. Nie sú v nej len klasické okienka ale množstvo iných maličkostí. Už samotná obálka naznačuje, že v tomto prípade, bude knižka naozaj krásna (viď foto nižšie).
Knižka má oboznámiť malého čitateľa so základnými procesmi, ktoré sa v škôlke dejú. Textu je v nej minimálne. Skôr nabáda rodičov, aby pri nej s dieťaťom komunikovali. Samozrejme si ju dokáže prezerať aj samé, keďže je naozaj hravá.
Nemá vyslovene tvrdé leporelové strany ale ani tenké listy. Také niečo medzi, takže sa nemusíte báť dať knižku do ruky aj trochu "nemotornejšiemu" dvojročákovy :). To je aj vek, ktorý na túto knižku odporúčam.


Prvá dvojstránka je otváracia a stane sa z nej vlastne trojstrana. Je na nej zobrazený príchod do škôlky a herňa. Neuveriteľné ale aj v tejto knižke je dievčatko menom Nina. Hneď na začiatku si vešia svoj kabátik na vešiačik :).





Druhá dvojstrana zobrazuje triedu, kde je nakreslených viacero aktivít, ktoré počas dňa deti zvyknú robiť. Hrať sa v kuchynke, s plastelínou, strihať, kresliť, čítať, polievať kvietky. Tiež s rôznymi otváracími prvkami.


Čo sa pečie v rúre?


Vďaka točiacemu koliesku sa mení pred dievčatkom výkres a buď na ňom píše, kreslí alebo maľuje.


Nezabudli ani na vonkajšie priestory škôlky. Na nasledovnej dvojstrane je zobrazený školský dvor a zeleninová záhradka. Tiež je tu naboku otočné koliesko. Deti hrajú futbal, tancujú, kolobežkujú, skáču škôlku.


Tu si môžete všimnúť detail rôzneho povrchu na stránke. Takéto hmatové vecičky mám veľmi rada :).


Ninkine obľúbené otváracie okienko. Páči sa jej totiž, že v škôlke budú také mini záchodiky v detskej výške, keďže doma taký nemáme :).



Po hre vonku nasleduje v škôlke obed. Páči sa mi, že knižka dodržuje tieto časové následnosti. Ninke to naozaj pekne približuje, čo sa postupne za sebou v jeden deň deje. 



Po obede je na rade oddych a spánok. Táto dvojstrana je špeciálne vydarená. Vďaka mäkučkým závesom z filcu a perinkám, ktoré prezradia, s čím každé dieťatko zaspáva :).


Kuk! A knižková Ninka je pripravená na spanie :).


Závesy a perinky. Naozaj milý detail!



V závere je vyobrazená opäť herňa, kde pani učiteľka číta deťom knižku. O troch prasiatkach. Reálne sa dá v nej aj listovať.
Rodičia postupne prichádzajú po svoje deti a tým je pobyt v škôlke nakonci.




Posledné obdobie som na škôlkarske knižky zaťažená. Bude to spôsobené Ninkiným nástupom do škôlky. Ale verím, že tu nie som jediná, ktorá práve rieši toto škôlkarske obdobie :).
Nina

PS:
Knižku Nech žije škôlka! nájdete na stránke vydavateľstva Svojtka TU.
Knižku Poznaj škôlka, ktorú som vám predstavila pred pár dňami, nájdete TU.


You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe