Čítame // Bratislava Hľadaj a nájdi

Friday, December 14, 2018

O detskej knižke "BRATISLAVA Hľadaj a nájdi" ste pravdepodobne už počuli. Vyšla nedávno, s podporou nás všetkých, ako úspešný projekt na Startlabe. Aj ja som sa zapojila a knižku predobjednala a pomohla tak troškou k jej vydaniu. Určite sa nebojte podporiť pekné projekty na Startlabe, stojí to za to :).


BRATISLAVA HĽADAJ A NÁJDI - MARTINA KRÁĽOVÁ, ZUZANA REVÚCKA
ilustrácie Mária Neradová
vydavateľstvo minimalist s.r.o. / 2018

Táto knižka vyplnila malú dieru na knižnom trhu, ktorú si všimla autorka Martina Kráľová. Spojila sa s vynikajúcou ilustrátorkou detských kníh Máriou Neradovou a vytvorili nádherné veľkorozmerové hľadacie leporelo o Bratislave.



Leporelo má 6 dvojstrán. Prvá dvojstranna prestavuje niekoľko postáv (slovne aj v angličtine!) a zvyšné zobrazujú určité známe prostredia v Bratislave. Okrem bežných obyvateľov mesta sa sem priplietli aj duchovia, zvieratká a navyše aj historické postavy, ktoré nejakým spôsobom súvisia s Bratislavou. Napríklad Hans Christian Andersen, Napoleon, Ondrej Nepela, Johann Nepomuk Hummel...


Pre deti, ktoré poznajú Bratislavu bude toto leporelo ešte vzácnejšie. Nie je určené len malým deťom. My si v ňom rady hľadáme naraz všetky tri. A Ninke už popritom spomínam aj rôzne asociácie z nášho života na danom mieste. Aby si vedela obrázok spojiť s reálom. V lete si určite knihu zoberieme von a vydáme sa po stopách Starého Mesta :).


Knihu odporúčam od veku 2 rokov. Vtedy je dieťa naozaj dychtivé po takomto štýle čítania a zábavy.
Na dlhé zimné dni, v teple domova, úplne ako stvorená :).
Nina

Knižku si môžete kúpiť na stránke vydavateľstva TU alebo ju nájdete v menších kníhkupectvách ako CHOOZE design shop alebo Artforum. 







 



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe