Ako sa zmenil Ninkin spací kútik po roku

Sunday, December 02, 2018

Pred dvomi rokmi sme riešili otázku, čo s Ninkiným spaním. Približne do dvoch rokov spávala s nami v manželskej posteli. Podotknem, že širokej 1,40m :). V duchu sa vždy smejem, keď sa niekto "sťažuje", že sa s dieťatkom nevmestia na posteli širokej 2m. Ale keďže sme očakávali Naďku, tak sme nechceli riskovať spánok všetkých štyroch pokope (to už by bolo moc:)) a zriadili Ninke v našej spálni jej vlastnú posteľ. Jej kráľovstvo! Jej kútik, ktorý mal byť proste len jej, kde chcela spávať sama od seba, bez nútenia. Pred rokom som vám o ňom napísala článok, ktorý si môžete pozrieť TU. Nájdete tam fotky a pár slov o tom, prečo sme zvolili to, čo sme zvolili :). Už to nejdem znovu rozpisovať sem.


A schválne, poďte sa pozrieť na zmeny po roku. Musím uznať, že sú celkom veľké a veľmi sa z nich teším. Hlavne, čo sa doplnkov týka, ktoré celý priestor zútulnili a zcelili.
Ak ste nečítali predošlí izbičkový článok, tak len pripomeniem, že bývame v podnájme v dvojizbovom byte, takže veľa možností sme nemali :). Ukrojili sme teda Ninke čo najväčší kus z našej spálne. A aktuálne tam majú dievčatá okrem postele, aj viaceré poličky na knihy, poličky na drobnosti a dve IKEA Kallax skrinky na knihy a spoločenské hry a bábiky. Opäť sme nábytok riešili tak, aby sa dal premiestniť do nového bývania do akéhokoľvek bytu, akéhokoľvek tvaru, tak aby bol minimalistický a ľahko kombinovateľný. Je nám tak jedno, či skončí potom v spálni alebo v detskej izbe :).


Farebne sme izbu ladili do bielo, sivo, marhuľovej v kombinácii s drevom. Samozrejme nájdete tam aj iné farby. A hračky všetko farebne dotvorili, takže fádna naša spálňa určite nie je :). Ale stále z nej cítim pokoj a dobre sa v nej relaxuje a premýšľa!

Stojíme ale pred otázkou ako do izby zakomponovať posteľ pre Naďku. Má dva roky a momentálne spí v detskej postielke, ktorú máme prirazenú k mojej strane posteli. A toto riešenie už asi nemá dlhú životnosť :). Nápadov by bolo, len zbytočne nechceme do bytu priveľmi zasahovať, keďže rátame, že rok alebo dva a sme z neho preč. Tak ešte uvidíme :).


Nižšie vám rozpíšem o jednotlivých doplnkov viac, nech si každý nájde, to čo ho zaujme. Ak by som predsa na niečo zabudla, niečo by ste sa chceli spýtať, tak neváhajte a píšte :).

A budem rada, aj keď napíšete len tak, ako na vás izba zapôsobila :).
Pekný večer,
Nina

ČASŤ S POSTEĽOU


Posteľ je vyrobená z dvoch europaliet drevený domček vlastnoručne z nakúpených hranolov.

Hviezdičkové vankúšiky sú ľanové, sú z eshopu Lovel a sú neskutočne jemné. Zajko je od slovenskej značky Sidumilu.

Priestor vedľa matracu sme využili na úložný kôš na všetkých maznáčikov. Ninka tam má kôš Fladis z IKEA.

Na poličku vedľa postele som už dlhšie hľadala nejaký pekný výrazný obraz, ktorý bude ale zároveň aj jemný. Nakoniec som cez vyhľadávací portál Biano našla krásny plagát Mini Bird Master od značky Mrs.Mighetto.

Na poličke je okrem plagátu, Ninkina pokladnička Netopiera z Babyvillage, domčeková polička z HM Home a drevené domčeky a postavičky od z.lesa. a drevené kocky s písmenkami z eshopu twocolours.

Celé je to uložené na ikeáckej poličkovej bielej skrinke KALLAX. Všetky skrinky v spálni máme z tejto série. A čo máme vo vnútri?

Textilné koše z Bella Rose so zajačikmi. Dievčatá v nich majú všetky potrebné (aj nepotrebné) veci pre svoje bábiky :).

Doktorský a kadernícky kufrík na hranie. Tieto sú tiež z Bella Rose ale aktuálne ich v ponuke nemajú. Možno vás zaujme ale nejaký iný :).

Dole máme knihy (aktuálne len tie so zimnou alebo vianočnou tématikou) a dve okrúhle úložné škatule z IKEI. Tie už aktuálne nepredávajú.


Nápis nad posteľou je vytvorený za pomoci písmenkovej girlandy, ktorú máme z twocolours.

Nad posteľou je krásny vešiačik ježko FOGO od slovenskej značky Wooli, ktorý je tam chudáčik teraz trochu nevyužitý lebo tam ostal z čias, kedy Ninka nemala nad hlavou ešte domček a ježka sme používali na zavesenie svetielok. Ale v novej izbe mu potom určite nájdete krásne miesto :). A na bočnej stene má Ninka nad posteľou dve poličky na knižky FLISAT z IKEI.

Čiernobiele obrázky nám nakreslila Majka, ktorú nájdete tvoriť pod značkou Love home for kids. A pod poličkami má najnovšie Ninka 3 drevené vešiačiky. Zvieratkám som na mojom obľúbenom Bella Rose proste nevedela odolať.


ČASŤ POLIČKOVÁ, OPROTI POSTELE
Táto časť spálne pôvodne nebola určená na veci pre dievčatá :). Ale postupne, ako dievčatá rástli, sme im priestor prispôsobili. Pre lepšiu predstavu, celá táto časť je oproti tej časti, ktorú som vám popísala vyššie.Plagát Mrs.Mighetto je rovno oproti tejto trojpoličke :).

Základný kus nábytku je opäť policový diel KALLAX z IKEI. Dievčatám najprv patrilo len spodné poschodie ale postupne ma vytlačili aj z hornej časti :). Jedine v šuflíkoch ostali moje veci. To je tak, keď máme tak veľa detských kníh :). Dole teda majú knihy a hore spoločenské hry. 

Kúpa tejto Triple poličky od francúzskej značky Rose in April bola jednou z najlepších pri zariaďovaní tejto časti spálne. V rôznych farbách ju nájdete na eshope Lovel

Polička je čistá, minimalistická, nadčasová. V budúcnosti ju môžeme využiť aj v detskej izbe, v spálni, pracovni, proste kdekoľvek. 
  

Na skrinke pod poličkami má svoje významné miesto Minivan. Ručne vyrábaná lampa poľskej značky Little Lights, ktorú len prednedávnom začal predávať dizajnový obchod Bubliboom. Lampa má LED žiarovky, 3 svetelné módy a hlavne krásny celodrevený dizajn.


Okrem bežných poličiek, škatuliek a kufríkov som na ukrývanie drobností objavila ešte takéto kovové poličky značky Done by Deer. V eshope Lovel ich nájdete viacero. Dajú sa navŕtať do steny alebo ich môžete mať položené ako ich máme my. Tiež pekne dotvoria priestor a dajú sa navzájom pekne zladiť. My máme túto väčšiu hnedofialovú a menšie bielu a ružovú.

Vedľa KALLAX skrinky máme ešte dve mini poličky na knižky lebo tých nikdy nie je dosť :). Tieto nájdete v IKEA ako poličky na koreniny BEKVAM za pár eur.

A to už je naozaj všetko :). Dovidenia :)).

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe