Čítame // Malé strašidlo

Monday, January 14, 2019

Prvá kniha Malá bosorka od svetoznámeho nemeckého autora Otfrieda Preusslera ma veľmi bavila preto som bola rozhodne zvedavá aj na knihu druhú, ktorú sa od neho rozhodlo vydavateľstvo Verbarium vydať.


MALÉ STRAŠIDLO - OTFRIED PREUSSLER
ilustrácie F.J. Tripp
vydavateľstvo Verbarium / 2018

Knižka Malé strašidlo je určená pre deti od 6 rokov, s tým sa celkom stotožňujem. Je rozdelená na krátke kapitolky, každá má 4 - 5 strán. Dokopy ich je 22. Všetky na seba nadväzujú a vytvárajú jeden dlhý príbeh. Ale vďaka nim si viete čítanie pohodlne rozdeliť na viac dní :).



Je to príbeh o strašidielku, ktoré žilo niekoľko rokov na povale, na hrade Sovia skala. Každý deň sa budilo o polnoci, hodinku si poletovalo, vymýšľalo, prezeralo okolie a potom sa muselo uložiť opäť na spánok a vyčkať kým sa zas o 23 hodín zobudí znovu. Pomaly ho to ale omrzelo a chcelo vidieť mestečko aj za svetla. Akokoľvek sa snažilo neísť spať, tak sa mu nedarilo. Bolo predsa len nočné strašidlo a vždy o jednej v noci sa jednoducho od únavy zložilo a zaspalo.


Až jedného dňa. Síce sa zobudilo o 12tej ale nie o polnoci ale na pravé poludnie. To bolo radosti. Tá ale postupne vyprchala. Strašidlo zistilo, že na dennom svetle očernelo a všetci sa ho boja. Postupne omrzelo svoju prosbu stať sa denným strašidlom a chcelo sa naspäť vrátiť na svoju povalu a budiť sa v noci. Bohužiaľ to nebolo také jednoduché :).



Príbeh je milý, má veselé pasáže. Niektoré situácie sú bojovné, iné zase dobrosrdečné. Ale určite nie strašidelné. Toho sa báť nemusíte, ak vás to pri názve napadlo :). Záver knihy sa mi páčil najviac. 

Strašidielko bolo veselé, milé ale musím priznať, že mne osobne sa páčila kniha Malá bosorka viac. Možno spôsobené aj tým, že som dievča a nie chlapec. :)
Nina

Knižku nájdete na stránke vydavateľstva Verbarium TU.



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe