Čítame // Hups, Rups a Šups

Saturday, January 26, 2019

Túto knižku som si vybrala na recenziu napriek tomu, že je pre staršie deti ako tie moje. Aj keď o rok sa k nej možno už dostaneme :). Je to predvianočná novinka z vydavateľstva Slovart, určená pre deti od 5 rokov.


HUPS, RUPS A ŠUPS - GABRIELA FUTOVÁ, KATARÍNA ŠKORUPOVÁ
ilustrácie Vanda Raýmanová, Ivana Šebestová
vydavateľstvo Slovart / 2018

Zaujala ma preto, že jej autorkou je Gabriela Futová, ktorá už napísala jednu veľmi milú detskú knižku - Nototo a strašidelná škola Elvíry Múdrej, ktorú možno poznáte a bola som veľmi zvedavá, čo vymyslela v tejto. A taktiež sa mi páčili ilustrácie od Katky Ilkovičovej.
Ako vidíte na fotkách, tak sa pohrala s farbami, vybrala len pár a celá kniha sa nesie v takom žlto, oranžovo, červeno, modrom tóne.



Knižka je o tlačiarenských škriatkoch, Hupsovi, Rupsovi a úplne na konci sa k nim pridá aj Šups. Žijú v tlačiarni, kde robia neplechu v knihách :). Jeden deň sa Hups zoznámi s dievčatkom Amálkou a začne sa pre neho nové dobrodružstvo.  Prelína sa tu reálny svet s mierne fantazíjnym. Ale celé sa to odohráva v bežnom prostredí, v byte Amálky, v škole, v tlačiarni. Takže v porovnaní s knihami o Mimi a Líze, tu nemusia deti zapájať až takú veľkú fantáziu.



Knižka je rozdelená na približne štvorstranové kapitoly, takže sa dá čítať postupne. Všetky ale na seba pekne nadväzujú, takže deti by si mali pamätať o čom čítali naposledy :). V knihe je veľa priamej reči, text sa číta ľahko a rýchlo. Deti sa pri ňom určite zabavia. Ilustrácie sú sem tam. Niekedy je na celú stranu, niekedy je len menšia popri texte. Kniha sa odporúča pre deti od 5 rokov, s čím súhlasím.

Pekný večer želám. My sa akurát ideme ukladať do postele, takže ideme vybrať nejakú peknú knihu na čítanie :),
Nina

Knihu nájdete na stránke Martinusu TU.


You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe