DIY domček pre Maileg myšky z IKEA skrinky

Wednesday, May 27, 2020

Myšací DIY domček je naša láska. Som rada, že sa páči aj vám. Už dávnejšie som si povedala, že vám o ňom napíšem článok lebo mi prichádzajú pravidelne otázky, ale čakala som až ho dokončíme. To je asi ale v nedohľadne, lebo stále prichádzame s niečim novým, takže som sa rozhodla, že už čakať nebudem :).


Asi ste si všimli, že náš myšičkový domček (áno, nie domček pre bábiky) nie je celkom tradičný. Domček je v podstate prerobená KALLAX skrinka z IKEA. Tá je vsunutá na paletu s domčekom a tým pádom ešte viac upevňuje pocit domčeka, keďže má teraz aj šikmú strechu. Paletka nám ostala zo starej Ninkinej postele, ktorú jej vyrábal manžel, aj s celým domčekom. Bolo nám ľúto ju vyhodiť a takto našla krásne využitie. Tu vidíte fotky ako to vyzeralo predtým, kým zo skrinky nebol domček pre myšičky :).


O DOMČEKU
Napíšem vám pár slov o domčeku. Čo sme vlastne prirobili a aké máme ešte plány.
Skrinka je fajn, lebo je akoby rozdelená na 4 miestnosti, akurát sú dosť veľké. Preto sme horné dve izby predelili polposchodím, vsunuli sme tam tenkú preglejku, ktorá slúži ako podlažie. Dievčatá si izby rozdelili a jedna je Ninkina a jedna Naďkina. Na dolnom podlaží je kuchyňa s vyvýšenou kúpeľňou a v poslednej miestnosti je obývačka :).


Ako prvé sme z pravej strany prirobili drevené schodisko. Z ľavej strany posuvný výťah, ktorý dostal aj mozaikové zdobenie na vrch kabíny zo zvyškov dreva :). Každý kúsok dreva je predsa dobrý.

Na všetko sme používali 4mm hrubú preglejku. Nemáme doma žiadne špeci nástroje, všetko si manžel rezal sám svojpomocne.


Do skrinky sme vyrezali 3 dverné otvory. Tie tam ozaj chýbali. Jeden otvor dostal krásne otváravé dvere s mini pántikmi a kľučkami (kúpené všetko v železiarstve). Do druhého otvoru sme dodatočne vyrobili posuvné dvere, ktoré sa zasúvajú priamo do steny skrinky. 
Taktiež sme vyrobili rebríky a šmykľavku, aby mali ako myšky chodiť na jednolitvé medziposchodia.


Z vrchnej časti skrinky sa stala terasa. Tú som zariaďovať nechcela, lebo slúži skôr ako odkladací priestor na nočné svetlá a drobnosti, čo tam baby večer odložia. A predsa sa na ňu aj viac práši. Ale pribudla tam aspoň záhradná hojdačka. Z dreva, ktoré sme si doniesli z prechádzky po lese. A k tomu sme doladili aj číselné označenie domu :).


Vzhľadu veľmi pomohlo, keď sme zadné steny skrinky "otapetovali". Mala som doma viacero baliacich papierov od značky Maileg a spolu s dievčatami sme povyberali, ktorý, kde dáme. Do každej izby iný, aby to bolo pestrejšie. Aktuálne majú v Bubliboome dostupný tento jeden myškový. Ten je Ninkin najbľúbenejší a má ho preto v svojej myšacej izbičke.


Taktiež sme do jednotlivých miestností namontovali svetlá. Všetky máme z IKEA. V horných izbách je pásové LED svetielko a vdolných kruhové (viď foto). Sú úplne skvelé, dievčatá si v izbách vedia zasvietiť, čo využívali často najmä v zime, kedy sa stmievalo skôr.
Ešte by som chcela do obývačky doplniť nejaký pekný okrasný visiaci luster.



Posledným našim super tipom sú dorobené odkladacie šuflíky v spodnej časti palety. Obyčajné krabice sme oblepili tapetou a namontovali zvieratkové úchyty. Celý domček krásne doplnili.



NÁBYTOK A DOPLNKY
Často sa ma pýtate na nábytok. Priznám sa, ten ešte len vylepšujeme a dopĺňame, dorábame. Ten je taký mix. Obývačkový nábytok je zdedený po mojej mamine. To asi vidno :). Ten je nádherný a často ho obdivujete. Akurát kresielka by sa zišli očalúniť.


Väčšina nábytku je priamo značky Maileg. V Bubliboome nájdete krásny výber aj takýchto doplnkov do domčeka. Postielky, hojdacie kresielka, kuchynku, rôzne drobnosti. Všetko sú to také precízne, minimalistické veci. Mne sa veľmi páči.



Bonusom Maileg myšičiek je to, že každá je balená v nejakej "zápalkovej" krabičke, v kufríku, prípadne nejakom vrecúšku. Tie viete v domčeku pekne využiť ako postieľky. My sme si z jednej dokonca spravili v kuchyni aj jedálenský stôl. Kufríky zas Ninka využíva na odkladanie oblečenia.



Kúpeľňu máme ešte nedorobenú, preto som vám ju zblízka ani nefotila. Ak máte nejaké pekné typy na nábytok, tak sem s nimi :).

A poslednými, ale nemenej krásnymi a využívanými doplnkami je vozový park :). Manžel vyrobil dievčatám myšičkový bicykel, dokonca so skladacou detskou sedačkou!
Na kočíkovanie máme značky Maileg drevený červený kočiarik a stroller.



V domčeku nám chýba ešte veľa drobností. Niekoľko kobercov, obrazy na stenu, girlanda na stenu, baldachýn. Nápadov a inšpirácii mám veľa, len s časom na výrobu je to u mňa už náročnejšie. 
Posledné doplnky máme od milej Jarky, ktorá tvorí pod značkou macramesk . Tá nám vyrobila na mieru dva koberčeky a mini macramé na stenu, ako ozdobu. Úplná mini krása.



MAILEG MYŠKY
Maileg myšky sú veľká láska. Je to zbierka, ktorú určite odložíme aj pre deti dievčat. Myšky nie sú lacný špás. Každá je ale krásne zabalená, hneď má pri sebe aj svoju škatuľkovú alebo inú postieľku, s vnakúšikom, perinkou, podložkou. To malým deťom určite učaruje a budú myšku uspávať dokola , dokolečka. Takže sa zahrajú aj len s jednou myškou.
Nebola u nás návšteva, ktorá by sa s myškami nehrala. Ako píšem hneď na začiatku: Myšky sú láska. A máte vďaka nim super tip na darček pre rodinu. Zbierku si môžete postupne dopĺňať. Aj my sme si túto vyskladali za 3 roky.


Myšky majú rôzne veľkosti. Sú podelené na bábätká, malých súrodencov, veľkých súrodencov, mama a tato a potom ešte také mega myšky, ktoré sú skôr určené na mojkanie. Tú nájdete celý krásny výber v Bubliboome.

Naše prvé myšky boli dvojičky. Skvelé na začiatok lebo deti majú myšky hneď dve :). Teraz je dokonca už aj novinky - Trojičky! :)
Neskôr Ninka dostala ešte jedno bábätko - s dudlíkom v prenosnej taštičke. Máme malú sestru tanečnicu (aktuálnou novinkou je podobná baletka :)) a malého bračeka hrdinu.
Z veľkých myšičiek máme turistu a turistku, ktorý mali namiesto krabičkovej postieľky svoj spacák :).


Toto je úplne perfektné, ža každá myška má svoje jedinečné oblečenie a prípadne doplnky.
Veľkú sestru máme ešte Zúbkovú vílu, ktorá pri sebe mala aj malú plechovú dózu na mliečne zúbky. Tú si viete kúpiť aj samostatne. My už dve čakateľky na vypadnuté zúbky máme, takže aj krabičky máme dve.
Na Vianoce dostali dievčatá posledné myšky - vianočnú myšku a vianočného myšiaka, ktorí sú tiež vo veľkosti ako veľká sestra a brat. Neboli zabalený v klasickej krabičke ale v krásnej otváracej rozprávkovej knihe.


A aby som nezabudla, na svoje 3. narodeniny dostala Naďka odo mňa mega myšku v žltom pyžamku. Aj zápalková krabička, v ktorej bola uložená je veľká ako hrom :). Niekedy myška spinká s Naďkou v jej posteli, inokedy má v domčeku vyhradené celé medziposchodie. Na dĺžku je úplne ako pre ňu :). Urobila si z nej maminu pre všetky myšky, ktoré máme.



Ako vidíte, do myšičiek sme úplne zbláznení. Páčia sa nám aj ďalšie. Odporúčam pokukať v Bubliboome celú Maileg ponuku. Ak chcete tip, na nejaké ktoré nemáme, tak mne sa najviac páčia tieto. Už spomínané trojičky. Ďalšou milou novinkou je malá zúbková mliečna víla. A moja top top myška, ktorú už dlho obzerám a kúpila by som si ju veru pre seba je Princezná na hrášku. Celá ako je balená aj so svojim domčekom, všetkými perinkami a hráškom.


A posledná skvelá vec, ktorú musím pri myškách spomenúť je to, že sa dajú vyzliekať a prezliekať. Ja nie som práve zručný typ na šitie. Resp. na to nemám čas a tak sa vyhováram, že zručný typ nie som :). Takže som vďačná, že myškám sa dá dokúpiť aj samotné oblečenie. Čo je skvelé, keď chcete deti potešiť a vybrať im len nejaký myškový doplnok lebo myšiek už majú dosť. A oblečko nie je veru hocijaké.


My máme oblečenie pre princeznúzdravotnú sestričku a pyžamká pre maminu a tatina. Dievčatá s nimi krásne tvoria rôzne rolové úlohy, takže sa oplatilo. Okrem nich nájdete v Bubliboome aj iné. Napríklad oblečenie pre kráľovnú alebo šéfkuchára :). Pokukajte.


Ak ste doteraz neboli do Maileg myší zaľúbené, tak odteraz už budete. Fotky sú prudko nákazlivé a deťom ich rozhodne neukazujte :). Alebo áno a potešte ich pri najbližšom sviatku, napríklad aj na MDD, práve myšičkou :).
V Bubliboom vždy nájdete široký výber.

Pekné hranie,
Nina



You Might Also Like

1 comments

  1. Mať taký domček pre bábiky ako malá, tak som najšťastnejšie dieťa na svete :-) . Vyzerá to naozaj nádherne :-). Ja som kúpila dcére akurát rôzne úložné boxy , aby mohla mať roztriedené bábiky, oblečenie pre bábiky a topánky. Predtým v tom mala hrozný neporiadok a nikdy nemohla nič nájsť.

    ReplyDelete

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe