Tip na jesennú prechádzku..

Sunday, September 25, 2016

..mám pre vás tip na krásnu jesennú prechádzku v prírode. Nejedná sa ale o ľuďmi a turistami vyhľadávanú oblasť. Ale o to lepšie, že? :) Môžete byť sami a užívať si chvíle s tým, koho na prechádzku zoberiete. Či už to bude romantika vo dvojici alebo bude popri vás cupitať malé dieťa. Dieťa v školskom veku tu asi už moc nezabavíte. To menšie sa vám predsa len prispôsobí a začne s vami hrať akúkoľvek hľadaciu, pátraciu a obzeraciu hru :).

Kde sme to teda boli? Jednoducho vo vinohradoch! Takto na jeseň sa každoročne rada prechádzam medzi akýmikoľvek vinicami. Možností je naozaj veľa. Keďže bývame v Bratislave, tak o takúto prechádzku nie je núdza, či už v rámci mesta na úbočí Karpát alebo v neďalekých vinárskych mestečkách. Keby bolo viac času a mali by sme možnosť, tak hádam každý augustovo-septembrový víkend trávime na Morave, ktorá je pre vinárskych milovníkov ako my naozaj rajom.


Tentokrát sme ale zvolili bližšiu variantu a zobrali Ninku iba v kočíku na koniec Rače. Odtiaľ sa popod vinohrady tiahne cyklistická trasa až do Svätého Jura. My sme sa prešli asi do tretiny alebo polovice cesty. Tá je dokonca prejazdná aj pre autá, ktorých sa tu ale nachádzalo minimum. Tým pádom máte možnosť ísť aj autom, odparkovať tu, poprechádzať sa pozdĺž vinohrado alebo do kopca priamo cez ne a následne sa odviesť ďalej do Svätého Jura alebo až Pezinka a pokračovať v prechádzke tam.

Zber na viacerých vinohradoch už prebiehal, preto bolo ťažšie natrafiť na hroznom obsypané vinice. O to dlhšie ale Ninka vydržala kráčať alebo sa viesť v kočíku, keďže stále sme hľadali náš cieľ - hrozno. Nebojte, nechystali sme sa na žiadny zber načierno :). Len sme chceli Nini ukázať, že hrozno nerastie v obchodoch ale krásne v prírode. Tých pár bobuliek, ktoré s radosťou odtrhla a hneď aj zjedla nám snáď každý prepáči. Tak labužnícky ako tam, snáď hrozno ani nikdy nejedla. Zo stromu, či kríku chutí predsa len všetko lepšie :).

A čo vy? Aj vy sa občas vyberiete na takéto jesenné, hrboľaté prechádzky do prírody?

Nina&Ninka










You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe