Detský festival mini..

Saturday, November 19, 2016

..najbližší piatok a víkend sa bude v Prahe konať jedno úžasné podujatie - Detský festival mini. Pre maminy, ktoré sledujú a fandia domácej tvorbe českých a slovenských dizajnérov pre deti je tento festival ako stvorený. Bohužiaľ ďalšia akcia, na ktorej sa nebudem môcť zúčastniť. Náš malý mrňous je ešte veľmi malý a cestovať do Prahy je nereálne. Kto ale máte čas alebo máte Prahu po ceste, tak neváhajte a choďte sa pozrieť. Načerpáte tam veľa inšpirácie. Ale pripravte sa, že vaše peňaženky určite takto pred Vianocami neostanú neotvorené ;). Nakoniec aj výhoda, že tam nejdem osobne :).
Niečo podobné by sa zišlo zorganizovať aj na Slovensku. 


Na výstave narazíte na dizajnové značky oblečenia, hračiek, detského nábytku a interiérových doplnkov, knihy, ilustrácie. Ja by som určite bola zvedavá na nasledovné. A pri tých značkách, kde nájdete toto srdiečko  nájdete naozaj niečo originálne, čo by som veru nevynechala :).

OBLEČENIE

Ice Ice Baby - túto značku by som určite nevynechala. Česká značka, ktorá tvorí jednoduché, vtipné, kombinovateľné a pohodlné veci. Na mini predstavia novú basic kolekciu Hey sugar a taktiež limitovanú kolekciu Mooon. Nebude chýbať oblečenie pre deti, pre maminky a taktiež doplnky pre bábätká. Úplne čerstvou novinkou bude prvá kolekcia čierno bielych tapiet.


KaiKai - slovenská značka oblečenia pre deti od narodenia do 7 rokov. Ich kolekcia sa nesie v lesnom duchu a špecifickú farebnosť dotvárajú ilustrácie z dielne mladého designéra Patrika Antczaka s motívmi zvieratiek a lesných plodov.


Nadoma a Naven - pohodlné kolekcie detského oblečenia a doplnkov. Všetko je šité z látok z biobavly s motívmi od amerických dizajnérov. Niektoré kúsky má zaujali práve svojim vzorom a rada by som si veci prezrela aj osobne.


♥ Shark In the Park - nová česká značka s ležérnym, pohodlným oblečením s nádychom škandinávskej jednoduchosti. Mne sa zapáčili originálne potisky na mikinách a strihy teplákov a sukničiek.


♥ TO TO E - strihová a graficky osobitá kolekcia detského oblečenia od módnej návrharky Hany Zárubovej. Treba vidieť! Naozaj originálne a nepreplácané!

INTERIÉR A DOPLNKY

♥ Houpací prkno - značka, ktorá vyrába hračky a pomôcky, ktoré rozpohybujú malé i veľké deti. Produkty sú vyrábané s dôrazom na krásu prírody, jednoduchosť a kvalitu. Bola by som zvedavá na húpacie prkno a taktiež kolébku duhovka.


Lavmi - český výrobca originálnych designových tapiet a interiérových doplnkov pre deti aj dospelých, ktoré majú štýl a prinášajú radosť.


♥ Nila Kids - nový pražský detský concept store. V ich ponuke je všetko v biokvalite, z udržateľných materiálov, veci sú nadčasové a kvalitné. Jedná sa o vecičky od zahraničných značiek ale aj od českých dizajnérov. Taktiež ponúkajú krásne drevené, či látkové hračky. 


Nordic Day - cez e-shop ich mám prelustrovaných od predu do zadu, takže na osobnej návšteve by som ich tiež nevynechala. Ponúkajú hračky a doplnky do detských izieb v škandinávskom dizajne od rôznych zahraničných značiek.


HRAČKY

Břichopas - ručne šité textilné hračky. Výrobcov podobných hračiek nájdete mnoho. U Marie Mrňávkové ma zaujali neobyvklé zvieratká a fantazijné bytosti. Jelenčeka som veru ešte nikde inde nevidela.


Fatra - legendárna česká firma. Kto by nepoznal nafukovacie hračky od Libuše Niklové. Aspoň pre mňa taká nostalgia na socialistickú dobu. Dnes už vyrábajú aj nové hračky od súčasných dizajnérov.

♥ Jou Jou - krásne ilustrované pexesa, plagáty, didaktické hry v krabičke od českej ilustrátorky a výtvarníčky Jana Nachlingerová. Tu by som tiež neodišla naprázdno :).


PEPE A TETE - originálne hračky a dekorácie pre deti. Na Mini predstavia kolekciu minimalistických figuriek s názvom Spaleek. Figurky sú veľmi jednoduché ale pútavé a dávajú priestor na detskú fantáziu. Minimalizmus aký mám rada.


Pikle z pytle - kufríky pre dievčatá aj pre chlapcov, do ktorých sa vojde celý svet a nabádajú detskú fantáziu k akcii. "Nechajte deti tvoriť imaginárne svety." 


KNIHY

♥ Nakladateľstvo Běžíliška - knižiek sa mi nebojíme, tých dobrých a pekných nikdy nie je dosť :). Běžíliška je mladé nakladateľstvo originálnych a autorských kníh pre deti, s dôrazom na kvalitné textové, výtvarné spracovanie


♥ Pinwheels - pražské knihkupectvo, ktoré otváralo len na začiatku roku 2016. Jeho majiteľka - ilustrátorka Tereza Booth, vyberá knihy veľmi dôkladne, tak aby bavili deti aj ich rodičov. Na internete ma zaujalo viacero titulov, všetko je lepšie ale vidieť a prelistovať naživo.


Viac o výstave sa dočítate TU. Nájdete tam zoznam všetkých vystavovateľov, praktické informácie a aj spísaný bohatý sprievodný program :).

Pekný víkend,
Nina

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe