Tip na výlet - Zámocký park plný pávov..

Wednesday, November 02, 2016

..v jedno pekné popoludnie nás krásne slnečné počasie zlákalo von na prechádzku. Nebola by som to ja, keby som sa nesnažila nájsť niečo nové a zaujímavé, kde sme ešte neboli. Kvoli sebe, aj kvoli vám :). 
Za cieľ sme si nakoniec vybrali zámocký park v Pezinku. A nie je to veru hocijaký park! Skôr by som ho definovala ako lesík. Všade bolo veľa veľkých, starých stromov a uprostred parku kľukaté jazero s desiatkami nebojácnych kačíc. Takto na jeseň tam bola úžasná atmosféra. Všetko bolo žlté a zem bola obsypaná listami, takže sme veselo mohli šúchať nohami po zemi a prehŕňať sa v nich. 


Park je veľký tak primerane. Keď prechádzku spojíte s kŕmením, prípadne naháňaním kačíc a s návštevou detského ihriska, ktoré je v rámci areálu, tak sa tam dokážete veľmi ľahko zabaviť aj 3 hodiny. Čerešničkou na torte boli voľne pohybujúce sa pávy. Nepamätám si, kedy som ich videla naposledy a hlavne tak zblízka. Je to zážitok pre deti, aj pre dospelých. Ninka sa postupne osmelila a ku koncu už na kačky na brehu, spolu s pávmi volala "poď poď" a utekala pred nimi, kývajúc, aby ju nasledovali :).

Určite sa sem oplatí ísť aj v zimnom období, keď je jazero zamrznuté a všade je biely sneh. Píšem si teda do diára, nech nezabudnem. Určite skúste aj vy.

Pekný večer želáme :),
Nina&Ninka



 








Na bráničke na detské ihrisko nájdete pekný netradičný oznam, ktorý sa len tak nevidí :). Hlavne, že hneď po vstupe sme si všimli, že na múre, ktorý ihrisko obkolesuje sa jeden páv práve krásne vyhrieva /foto nižšie/... Ihrisko bolo pekné, drevené. A to, že niektoré časti boli vyhradené pre trošku staršie deti sme si ani nevšimli ;). Tak pardón, aby jedna šmykľavka bola pre deti od 4 rokov a druhá pre deti od 6 rokov, to už čo je. A za to, že Ninku viac zaujala práve tá pre tie väčšie fakt nemôžme :). Ale zvládla to tam všetko pekne sama, tak je to naozaj prehnané.




You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe