Do knižnice // Rastiem - hrám sa a spoznávam svet

Tuesday, August 01, 2017

"Svojtkoviny" u nás v poslednom čase hrajú prím. Ninka totiž objavila čaro okienkových /a inač posuvných/ knižiek. Patria medzi naše denné knižky :). Večerné knižky sú také, ktoré majú dej a dajú sa čítať na dobrú noc. I keď posledné dni to akosi s čítaním pred spaním flákame lebo chodíme domov tak neskoro, že po sprche už idú dievčatá rovno spať. No a teda medzi denné knižky patria najmä také, ktoré si Ninka dokáže listovať a zabaviť sa pri nich sama. Rôzne interaktívne knižky, okienkové, posuvné, hľadacie.


Knižka, ktorú vám chcem dnes predstaviť - Rastiem - hrám sa a spoznávam svet, je na tento účel vynikajúca. Vekovo ju odporúčam už kľudne pre deti od jedného roka, resp. roka a pol. Nie je to typická okienková knižka na aké ste možno u Svojtky zvyknutý. Okienkové dvojstránky sú tam v podstate len tri. Okrem toho sú tam hmatové dvojstránky, dvojstrany s posuvnými časťami, dvojstrana určená na hľadanie tvarov, počítanie predmetov. Obsahovo v nej nájdete z každého rožku trošku - dieťa sa učí farby, protiklady, čísla, tvary, spoznáva ľudské telo, časti dňa, ročné obdobia...


Napríklad táto strana /viď nižšie/ je pre obe moje dievčatá najobľúbenejšia. Ninke sa páči, že behá prstíkom po bodkách a spája tak dopravný prostriedok s budovou a Naďa šúcha celou dlaňou po strane a veľmi sa pri tom teší. Páči sa jej zmena povrchu :).


Priznávam, že na prvý pohľad sa mi knižka zdala taká jednoduchšia ale postupne, ako ju Ninka vyťahovala deň, čo deň, sme si ju obe veľmi obľúbili. To len ten môj prvotný dospelácky pohľad nevidel všetko to detské a zábavné, čo v sebe skrýva.

V sérii vyšli tri knižky. Pre viac info kliknite SEM :).

Aké sú obľúbené okienkové knižky u vás? Ja mám nachystanú ešte jednu krásnu okienkovú, o tom ale až potom ;).

Pekný večer,
Nina & Ninka
















Knižku nájdete TU :).

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe