Ako stráviť pekný víkend, aj keď nemáte k dispozícii vlastnú záhradu s bazénom..

Monday, August 08, 2016

..nebývame v rodinnom dome ani doma, ani u Ninkiných starých rodičov. Nevadí, okolo nás je všade veľa príležitostí ako stráviť čas plnohodnotne vonku na čerstvom vzduchu. Takto sme aspoň prinútení ku väčšiemu pohybu ako len otvoriť dvere a vyjsť doma na dvor :). I keď netvrdím, že by som netúžila vypiť si rannú kávu vo vlastnej záhrade, či spraviť podvečernú grilovačku s priateľmi rovno na terase pred kuchyňou. ;)

Tento víkend sme strávili u mojich rodičov. Čo teda vymyslieť? autom by sme sa dostali samozrejme kdekoľvek do známych oblastí ale tentokrát sme chceli vybrať výlet tak, aby sme sa nemuseli veľmi vyvážať autom. Čo prichádza zvyčajne do úvahy v lete, nech bývate kdekoľvek a ste majiteľom malých, ešte veľmi nesamostatných špuntov? Sú to bežné tipy ale počas každovíkendového vymýšľania rodinného výletu Vám nie vždy aj tak rýchlo prídu na um :). Preto malá pomôcka odo mňa:


1. Miestne kúpalisko, či jazero
2. Opekačka v prírode
3. Návšteva salaša
4. Návšteva penzióna alebo reštaurácie s veľkou záhradou prispôsobenou pre deti
5. Leňošenie a hry na neďalekej lúke
6. Výlet na jeden z blízkych kopcov
7. Návšteva rodiny, ktorá záhradu vlastní 

My sme sa tentokrát rozhodli pre možnosti 5 a 7 :).

Ako mama, ktorá si dieťa užíva cez týždeň bežne 10 hodín denne celkom sama, odporúčam zobrať na lúku hlavne mužský doprovod. Dva kusy sú výhoda. Keď dieťa nevládze, tak môže svojcih nosičov striedať a vy sa len prizeráte :). Ďalej samozrejme netreba zabudnúť na zdravé ale aj hravé občerstvenie a pár malých vecí na hranie /loptička, píšťalka../ Viac netreba, o zvyšok sa postará sama príroda. My sme zberali lesné ovocie, spoznávali kvetinky a bylinky, obzerali a hrali so zvieratkami, na ktoré sme narazili, pískali na tráve. Každá cesta a lúka ponúka svoje možnosti. A keď narazíte na dostupný potôčik, tak sa z trojhodinovej prechádzky razom môže stať aj celodenný výlet.


Návštevu prastarých rodičov sme odštartovali ako vždy pracovne - zberom ich úrody ;). Tentokrá sme si odniesli černice, rajčinky a do vázy opäť krásne ružové hortenzie. Následne Nini vyskúšla, či ju jej hojdačka stále unesie a po objavené veľkej metli v pivnici, ešte stihla pozametať aj hlavnú záhradnú cestičku. V dvoch rokoch zvolila štýly - ťahanie metly za sebou a tlačenie pred sebou :). Potom sme už išli objavovať, čo nové majú prababka a prededko v dome.

Toľko z mojej strany na letné tipy v prírode.

Užívajte si každý deň naplno! :)
Vaša NN














You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe