Čítame // Mimi a Líza Záhada vianočného svetla

Monday, December 03, 2018

Na vianočnú Mimi a Lízu som sa veľmi tešila :). Viac ako Ninka. Na ňu sú príbehy ešte dlhé ale pohrávam sa s myšlienkou zobrať ju na túto Mimi a Lízu do kina. V kine ešte nebola a bol by to pre ňu velikánsky zážitok
A nebojte, ak nepôjdete do kina, tak si vianočné diely Mimi a Lízy budete môcť vychutnať aj v televízii ako večerníček na RTVS 23.12.2018.


MIMI A LÍZA ZÁHADA VIANOČNÉHO SVETLA 
KATARÍNA KEREKESOVÁ, KATARÍNA MOLÁKOVÁ
ilustrácie Katarína Kerekesová, Boris Šima, Ivana Šebestová
vydavateľstvo Slovart a Fool Moon / 2018

Ak ste ešte nečítali prvé dva diely od dvoch dievčatách Mimi a Líza, tak odporúčam pozrieť si moje predchádzajúce recenzie - na diel 1, aj na diel 2 :).
Hlavnými hrdinkami sú dve dievčatá, nevidiaca Mimi a bláznivá, popletená Líza, ktoré sa spoznali, keď sa Líza prisťahovala s mamou do domu, kde býva Mimi s otcom.


V tomto diely zažijú dievčatá vianočné dobrodružstvo. Zistia, že v ich dome záhadne zhasínajú všetky vianočné svetlá, nevedno prečo. Pri pokuse zasvietiť tie ich, na spoločnom stromčeku všetkých susedov, sa im objaví malé strapaté Svetielko. Vďaka Svetielku zistia, kde je asi problém a vyberú sa na cestu časom, do minulosti. Tam stretnú všetkých svojich susedov, keď boli ešte deti a vyriešia záhadu, prečo všetky vianočné svetielka v ich dome vždy zhasnú. Viac vám prezrádzať nebudem :).
Kniha je tentokrát síce rozdelená na kapitoly ale tie navzájom na seba nadväzujú a vytvárajú jeden dlhý príbeh. Odporúčaný vek je od 5 rokov, možno pre niektoré deti aj od 4 :).


Príbehy o Mimi a Líze majú pre deti veľkú hodnotu. Práve vďaka tomu, že hlavná hrdinka Mimi je slepá. Naučia sa, že to v žiadnom prípade neznamená, že by jej niečo chýbalo a nebola im rovnocenná.

"Mimi sa tichučko usmiala. Tma je po Líze jej druhá najlepšia priateľka. Vidí v nej to, čo iní nezbadajú ani za denného svetla."

A krásnou "čerešničkou na torte" pri tejto knihe sú jej nádherné ilustrácie.
Teším sa na budúce Vianoce, kedy si ju už určite s mojou Ninkou prečítame :),

Nina

Knihu nájdete na stránke Martinusu TU.





You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe