Vianoce 2018 // Tipy na darčeky - hračky

Saturday, December 01, 2018

Dnešný článok som pre vás pripravila vďaka spolupráci s predajňou Kidmania. Píšem hneď na začiatok, aby ste si nemysleli, že všetky tieto hračky na fotkách moje dievčatá dostanú pod stromček alebo ich doma máme, keďže fotky sú moje a nie len posťahované od predajcu. To by som sa zbláznila :)).
Akurát sa zas prejavila moja posadnutosť, mať všetko do bodky prepracované a veci, ktoré som vybrala ako inšpirácie pre vás na darčeky, som si od nich požičala, dievčatá ich odskúšali, či teda môžu byť a sú schopné na hranie :), pofotili sme ich a následne sme sa s nimi rozlúčili.


Tak nech sa páči, článok s hračkoidnými inšpiráciami na vianočné darčeky.
Všetko veci, ktoré v niečom dieťatko rozvíjajú, sú kvalitné a vo veľa prípadoch aj drevené. Hračky som rozdelili podľa veku na tri kategórie. Snažila som sa vyberať také produkty, aby boli vhodné pre akékoľvek pohlavie. Prípadne má hračka aj podobný dizajnový ekvivalent pre dievča / chlapca, ktorý nájdete na kidmania eshope.
Už ale predbieham, tak poďme rovno k môjmu výberu :).

TIPY PRE DETI OD 1 DO 2 ROKOV


Drevené vkladacie puzzle Tvary a zvuky
značka Janod

Mám rada takéto všestranné vkladačky a vhadzovačky. Táto je naozaj multifunkčná, pekná a nezaberie veľa priestoru. Dieťatko si precvičí farby, tvary, priraďovanie a zároveň každý tvar vydáva nejaký zvuk alebo má v sebe iný zaujímavý prvok ako zrkadielko, či drsný povrch.

Puzzle nájdete na eshope Kidmania TU.






Drevený vozík na tlačenie Veselý zajac
značka Janod

Nemám rada označenie chodítko a preto som ho vynechala aj v názve. Určite túto hračku neodporúčam na učenie pri chodení. Vozík má veľmi pekný decentný a zároveň veselý dizajn. Ja som nikdy nad takýmto vozíkom neuvažovala ale raz sme mali doma požičaný takýto istý kvoli foteniu a baby sa išli zblázniť po ňom. Vozili si v ňom hračky, bábiky, išli na výlet. Zrazu boli kočiariky v zabudnutí :). A držalo ich to celý týždeň, čo sme ho mali doma. Takže, ak doma nemáte ešte nič na vozenie, žiadny kočík ani niť podobné, tak určite porozmýšľajte nad týmto zajkom. Dieťa jednoznačne potrebuje niečo, čo používa na prevoz a prenos vecí po byte :).

Vozík nájdete na eshope Kidmania TU.




Skladacia pyramída Preteky
značka Janod
Stohavaciu pyramídu máme odskúšanú. Dievčatá mali doma jednu od mala. Opäť multifunkčná hračka. Dieťa si cvičí stavanie a búranie veže, pochopí pri nej veľkosti, čo je menšie, čo je väčšie. Staršie sa môže učiť čísla a ukladať jednotlivé diely presne tak na seba, aby vytvorili jednoliaty obrázok pretekov. Dievčatá si do takýchto škatuliek rady skrývali malé hračky, stavali po nich panáčikov a vytvárali rôzne príbehy. Takáto pyramída je naozaj všestranná. A pri tejto ma zaujalo aj to, že táto veža je okrúhla, lebo väčšinou bývajú diely hranaté a má naozaj veľmi príjemné ilustrácie :).

Pyramídu nájdete na eshope Kidmania TU.





Drevené vkladacie puzzle Lesné zvieratá
značka Janod
Toto nie je typické dielikové puzzle ale presne takýmto niečím treba začať, ak si chcete doma vychovať puzzle maniaka. Ale nie, žartujem. Takáto vkladačka je vynikajúca na jemnú motoriku, pochopenie priradenia tvaru do otvoru v podložke. Pri tomto je pomôckou ešte to, že prázdny otvor je vždy podfarbený tou farbou, akou je zvieratko, ktoré tam patrí. A navyše zvieratká viete aj postaviť a môžu slúžiť teda aj na nejakú rolovú hru :).

Vkladacie puzzle nájdete na eshope Kidmania TU.





TIPY PRE DETI OD 2 DO 3 ROKOV


Magnetická hra Tváre zvieratká
značka Janod
Jednoduchá magnetická hra. Deti sa naučia princíp vytvorenia obrázku podľa predlohy. Hra obsahuje 1 základnú tabuľu, na ktorú sa prikladajú magnetky, 7 kartičiek a 30 tvarov - magnetiek. Úlohou detí je vytvoriť za pomoci magnetiek, zvieratko podľa predlohy. Je to naozaj jednoduché, každé zvieratko sa skladá len zo 4, či 5 magnetiek, zvyšok je nakreslené na základnej tabuli. Podľa predlohy deti môžu spraviť tváre macka, mačky, psa, prasiatka, kohúta, myšky a zajaca.

Magnetickú hru nájdete na eshope Kidmania TU.





Dotykové puzzle Zvieratká na farme s textúrou
značka Janod
Dotykové puzzle som už na blogu spomínala. O jedno podobné ste si dokonca mohli približne pred mesiacom aj zasúťažiť. Toto puzzle je z pevného kartónu, má veľké diely, aby sa dobre skladalo aj malým deťom. Obsahuje 20 dielov. Niektoré diely, resp. nakreslené zvieratká na ňou, majú rôznu štruktúru, v závislosti od toho akú majú srsť, či kožu. Tým je puzzle naozaj výnimočné.

Dotykové puzzle nájdete na eshope Kidmania TU.





Drevená skladačka a vkladačka Tvary a farby
značka Janod

Drevená vkladačka na precvičenie tvarov, farieb a jemnej motoriky. Obsahuje 6 obojstranných predlôh s rôznymi motívmi a 29 dielikov na vkladanie do obrázkov. Obrázky sú relatívne jednoduché ale oproti magnetickej hre s tvárami zvieratiek, ktorá bola v tejto kategórii ako prvá, do každého obrázka sa dopĺňa väčšie množstvo dielov.

Drevenú vkladačku nájdete na eshope Kidmania TU.





Kolobežka Mini Micro Deluxe
značka Micro

Kolobežku Micro môžem len odporúčať. A to z vlastnej, vynikajúcej skúsenosti! Ninke sme kolobežku Mini Micro kúpili, keď mala necelé dva roky. Zo začiatku sa len učila odrážať. Asi po mesiaci už bolo chladnejšie a tak sme kolobežku zazimovali a vytiahli opäť na jar a to už na nej po pár dňoch jazdila krásne. A v dvoch rokov aj 8 mesiacoch jazdila ako malý ďábel :).
Kolobežky Micro navrhujú švajčiarsky a nemecký konštruktéri. Je naozaj kvalitná, pevná. Každému odporúčam kupovať kolobežku s dvomi kolieskami vpredu. Dieťatku sa lepšie odráža a kolobežka je aj stabilnejšia. Taktiež veľká výhoda Micro kolobežiek je, že otáčanie na kolobežke sa robí nakláňaním riadiacej tyče a nie zatáčaním. Možno vám to príde zo začiatku zvláštne ale pre deti je to viac bezpečnejšie a intuitívnejšie. Rada Deluxe je od klasickej rady, ktorú máme my, vylepšená v tom, že má spevnenú nášľapnú plochu, kolobežka má väčšiu nosnosť (až 35kg, zatiaľ čo naša má len 20kg) a tyč je výškovo nastaviteľná. Keď kolobežku prenášate, tak môžete riadiacu tyč odpojiť.
Za nás jednoznačne vynikajúca kúpa a Ninka na nej jazdí doteraz. Ak sa rozhodnete pre jej kúpu, tak určite nezabudnite zaobstarať aj prilbu! :)

Kolobežku nájdete na eshope Kidmania TU, v modrej, zelenej a ružovej verzii.






TIPY PRE DETI OD 3 DO 5 ROKOV


Magnetická kniha skladačka Moduloform
značka Janod

O magnetických knihách Janod som už dávnejšie písala samostatný článok. Kuk sem. Pre velkáčov odporúčam Moduloform. Vo všeobecnosti sú tieto hry skvelé na cestovanie, keďže knihu len otvoríte, pohodlne si ju dáte na kolená a na vnútornú magnetickú stranu prikladáte magnetky. Táto obsahuje 30 kartičiek s predlohou a 43 magnetických dielikov za pomoci, ktorých môžete skladať tvary podľa predlohy alebo si kreatívne vymýšľať obrázky vlastné.

Magnetickú knihu nájdete na eshope Kidmania TU.





Spoločenská hra na zručnosť Opice
značka Janod

Opice akrobatky. Hra ich obsahuje presne 15. Z nich staviate vežu, resp. stenu. Hru môžete hrať dvaja ale podľa mňa je to zábava aj pre jedného :). Opice môžete stavať hore nohami aj rukami, na seba, aj šikmo na seba. Tých možností je viacero. Cieľom hry je, aby vám stena z opíc nespadla. Je to naozaj náročné a vynikajúce na trpezlivosť. Mojej štvorročnej Ninke ukladanie robilo ešte značný problém ale dizajn opíc je veľmi pekný a môžete sa s nimi hrať aj iné hry. U nás sa aj tak všetko preklopí do rolovej hry :).

Spoločenskú hru Opice nájdete v eshope Kidmania TU.





Vkladacie puzzle Čísla
značka Janod

Veľmi milá hra na učenie čísel. Na štýl puzzle. 10 dielov sa dá spojiť len jedným spôsobom, tak aby sa diely zoradili od čísla 1 po číslo 10. Na každom dieliku je nakreslených toľko zvieratiek, aké je na ňom číslo. Tiež pekne farebne odlíšených. Túto hru máme aj doma a nám sa páči, že čísla sú 3D a vymýšľame s nimi aj rôzne iné hry.

Vkladacie puzzle Čísla nájdete na eshope Kidmania TU.





A tu už sme na konci :).
Som rada, ak ste v článku objavili niečo zaujímavé, čo ste ešte nepoznali. Prípadne mi napíšte nejaké vaše tipy na hračkoidné darčeky.
Nina

You Might Also Like

1 comments

  1. Dobry den. Mohla bych se zeptat, kde se da sehnat ta sukynka, co ma vase dcerka na fotkach-je krasna! Moc dekuji.

    ReplyDelete

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe