Čítame // Odvážny zajko

Wednesday, February 27, 2019

Kniha Odvážny zajko je aktuálne Naďkina najobľúbenejšia knižka. Upresním jej vek, lebo asi nie všetci viete, momentálne má 2 roky a štvrť :). I keď kniha je určená pre deti od 3 rokov a verím, že nie každé dvojročné dieťa by ju už zvládlo čítať.


ODVÁŽNY ZAJKO - NICOLA KINNEAROVÁ
ilustrácie Nicola Kinnear
vydavateľstvo Albatros Media / 2019

Zajko ju úplne chytil za srdce. Páči sa jej, že v knihe vystupujú rôzne zvieratká a o nich sa aj rada potom navyše po čítaní rozpráva. A vystupuje tam aj vlk a kde je vlk, tak to je úplná fascinácia :)!



Kniha má textu tak akurát, že to zvládne aj Naďka a nezačne sa nudiť. Ako vidíte na fotke. Pár viet na stranu. Preto si myslím, že sčítanejšie deti ju zvládnu aj od dvoch rokov a nie až od troch. 
Je o zajkovi menom Lolo, ktorý sa na začiatku neodvážil ani labky von z nory vystrčiť. Ale keď sa chcel hrať s kamarátkou Lunou, tak musel nabrať odvahu a vydať sa von na veľké dobrodružstvo, kde spoznáva veľa kamarátov.



Knižka má veľmi vydarené ilustrácie. Zvieratká majú peknú mimiku tváre a Naďka sa často pýta práve na výrazy tváre. Prečo má vlk tak ústa, prečo zajko hentak... Je naozaj detailistka :).



Páči sa mi, že z knižky na deti srší práve to, že netreba sedieť doma ale treba ísť von, otvoriť oči a potom zažijú kopec dobrodružstiev. A hlavne, netreba sa ničoho báť :).
Nina

Knihu nájdete na stránke Martinusu TU.



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe