Naše Utukutu lásky // porovnanie hojdačky a dosky

Sunday, June 23, 2019

Spectra alebo doska? Čo dievčatá využívajú viac? Čo je pohodlnejšie? Kde sa viac vyhrajú? Čo odporúčam kúpiť pre ročné dieťa? A využijú to aj staršie deti?
Otázok na túto tému máte neúrekom a keďže máme doma už nejaký čas obidve, tak vám konečne idem spísať článok, ako som sľúbila. Spectra je už naša stará známa ale dosku sme museli patrične otestovať, nech vám viem, čo najlepšie poradiť :).


Obe veci spája fakt, že sú krásne detailne prevedené, sú dostupné v mnohých prevedeniach, za čo má u mňa výrobca veľké plus a hlavne ich spája to, že ich výrobu vymysleli českí manželia pod značkou UTUKUTU. Celá výroba prebieha priamo v Česku a väčšinu času ručne.


VYUŽITIE
Aj keď sa vám na prvý pohľad môže javiť, že obe hojdačky sú v podstate určené práve na hojdanie a čo už s nimi môžeme navymýšľať, tak opak je pravdou :). Najprv vám napíšem pár viet ku každej a potom to celé zhrniem a porovnám ich.

HOJDAČKA SPECTRA
O hojdačke Spectre som vám článok už písala. Nájdete v ňom množstvo tipov, čo s hojdačkou dokážu stvárať naše dievčatá :). Mrknite článok Aké máme skúsenosti so Spectrou? 
V krátkosti, Spectra je skvelá na hojdanie, čítanie, oddychovanie s celou plejádou zvieratiek, či bábik, ako pultík skvelá na predávanie a vystavovanie rôznych obľúbených postavičiek, ako mostík na vytvorenie skrýše alebo vysedávanie. Po novom dievčatá používajú Spectru aj ako stupienok, keď sa chcú pozerať von oknom. Naďka na nej zvykne aj sedávať a papať desiatu. To samozrejme záleží od miesta, kde ju umiestnite. My ju máme pri domčeku pre myšičky, tak nám taktiež prišla vhod a urobili sme si pod ňou garáž pre náš myšací vozový park :).



HOJDACIA DOSKA
Hojdacia doska je menšia, ľahšia, skladnejšia. Dá sa na nej ležať, oddychovať, čítať, hojdať po sediačky ale hlavne po stojačky! Čo na Spectre dievčatá vôbec nerobili. Taktiež je skvelá na šmýkanie. Či už si ju oprú o posteľ alebo sedačku a šmýkajú sa po nej ony ale si šmýkajú po nej autíčka alebo zvieratká :). Dá sa využívať ako stupienok a baby na nej sedávajú aj pri hre s domčekom. Celkovo by som ju zhodnotila ako viac takú aktívnu.

Utukutu vyrába veľké množstvo farebných prevedení, dúhových alebo krásnych decentných, kde je doska prírodná drevená a nafarbená je len hrana. Určite si prezrite celú ponuku.



POROVNANIE A ODPORÚČANIE

Pre menšie deti je určite vhodnejšia Spectra. Je to vynikajúci darček pre deti k 1. narodeninám. Už vtedy sa ne nej dokážu blázniť a mám dojem, že v tomto menšom veku sa na nej aj častejšie hojdajú :). To časom vymizne. Výhodou Spectry oproti doske je, že sa na ňu zmestia naraz dve deti, čo na dosku veru nie. Ďalším rozdielom je, že ju postavíte do viacerých polôh a je tak pestrejšia pre hru s inými hračkami.

Naopak doska je viac športovejšia. Jej hlavnou výhodou je, že sa dá na nej šmýkať a hojdať aj postajačky. Ak máte doma dieťa, ktoré viac inklinuje ku športom a menej k rolovým hrám, tak by som jednoznačne zvolila hojdaciu dosku. Je taká akčnejšia :). Ročné dieťa sa na nej ešte veľmi nevyhrá. Je skôr pre deti od dvoch, dva a pol rokov. 

Ležkať, oddychovať a čítať si baby dokážu v obidvoch :).


Ak by sme si mali vybrať len jednu, tak by sme si už asi nevedeli vybrať. Takéto veci vám rýchlo prirastú k srdcu a už si ich nepustíte. A dievčatá ich hlavne využívajú aj takto spolu :).


Ak by ste si hojdačky, dosky, radi vyskúšali aj naživo, tak viem, že UTUKUTU sa chystá na Kid. shop up do Trnavy, ktorý sa uskutoční už tento piatok a sobotu 28.6. až 29.6., tak neváhajte prísť a pohrať sa u nich. Moje dievčatá boli u nich zatiaľ každý Kid. pečené varené :).

Na Slovensku si potom môžete veci objednať na eshop Ecobaby.

Ak som nezodpovedala nejakú otázku, tak sa kľudne pýtajte :),
Pekný večer,
Nina













 
Dobrú noc :)

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe