Botanická záhrada vs. dieťa..

Tuesday, July 26, 2016

Botanickú záhradu UK v Bratislave som navštívila prvý krát v živote. Trochu hanba na to ako dlho tu žijem. Ale lepšie ako nikdy. A poľahčujúca okolnosť pre mňa je, že som na túto náučnú cestu zobrala hneď aj dcéru. Nooo, priznávam, náučná návšteva to vďaka nej asi ani moc nebola ale určite sme si ju užili :-). A to je hlavné.

Naozaj milé a vhodné prostredie pre malé neposedné dieťa. Ninka si mohla behať hore dole bez rizika, že by niečo rozbila, vošla na cestu pre autá, nemohla tu padnúť ani do nijakého výbehu, kde by ju niečo uhryzlo. Len tráva, stromy, rastlinky, kamienky, chodníčky. Takže sme si to tam pobehali krížom krážom bez nehody. Akurát jeden moment sa Ninka rozhodla, že púpava a sedmokrásky sú na tráve v botanickej záhrade burinou a začala z nich trhať mamke kytičku ;-). Ani som nemala srdce jej to poriadne zakazovať. Toto snáď zamestnanci botanickej prepáčia :-).



Ku všetkému pozitívnemu sa pridal aj fakt, že dnes mali v areáli pravdepodobne kosiaci deň a tak sme vo viacerých kútoch stretávali "jujov" na kosačkách. Ani netušili, akú tým spravia jednému dievčatku radosť ;). Na konci záhrady sa nachádza aj malé detské ihrisko. Nie je ultra moderné ale myslím, že dieťaťu je to absolútne jedno. Hlavne, že sa je kde šmýkať a hojdať.

Pekná zmena prostredia. Ak máte chuť prežiť iné dopoludnie, ako na ihrisku, kde ste určite stále, tak toto je dobrý tip :). A ešte je tu aj na 50% plochy tieň ;).

Vaša NN










You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe