Hojdačky do izby - veľký prehľad

Saturday, November 10, 2018

Ak ma sledujete už dlhšie a aj čítate občas moje články, tak asi viete, že sa mi páčia hojdačky. Hojdačky, ktoré si viete zavesiť doma. Samozrejme pre deti. Ehm... Alebo aj do spálne pre mňa? :)
Takýchto hojdacích vakov a kresiel je celkom dosť. Minulý rok som pripravila na túto tému aj článok s množstvom inšpirácii, ako to môže vyzerať a ako krásne dotvoria pohodovú atmosféru doma :). Spomínaný článok nájdete TU


Hojdačka a hojdanie je skvelá vec. Nie možno každá ale keď si dobre vyberiete, tak budete spokojní vy, aj deti. Veď hojdanie miluje snáď každé dieťa.
Hojdanie vie malé deti, bábätká krásne upokojiť a rýchlejšie a v kľude uspať. Väčšie deti zabaviť alebo si v nich môžu aj v pokoji pomeditovať. A vám hojdačka nepriamo dopraje čas pre seba :). Keď sa deti zabávajú budú baviť hojdaním.
A nakoniec, hojdanie napomáha správnemu vývinu nervovej sústave a pohybovému aparátu dieťaťa.

Otvoriť si eshop, špeciálne s produktami súvisiacimi s hojdaním, je sen. A hlavne dobrý nápad. A ten si už Gabika, mamina krásnych dvojičiek, aj splnila :).
Chcem, aby ste vedeli, že na Slovensku existuje eshop ecobaby.sk, ktorý zastrešuje a predáva už niekoľko typov hojdačiek. Pre bábätká, pre malé deti, aj pre väčších neposedov. A svoj sortiment neustále rozširuje o nové typy hojdačiek :).


HOJDANIE PRE BÁBATKÁ

Pre bábätká majú v ponuke dva typy hojdačiek.
1) BETO hojdačka pre jedno dieťa alebo pre dvojičky. Hojdačky sú vyrobené z prírodných materiálov, biobavlny a prírodného ľanového plátna. Hojdačka má nosnosť do 15kg, takže sa tam môže v pohode hojdať aj dvojročné dieťa :).
Viac sa o nej dozviete TU.
A o dvojičkovej TU :).



2) textilné kolískové hojdačky / hačky - HOJDAVAK BABY. Výrobok od českej maminy :). Dostupný je vo viacerých farebných variantoch. 
Hojdačka má nosnosť 15kg ale prioritne je určená najmä pre bábätká :). Hojdačku si môžete umiestniť v spálni, ale aj v obývačke alebo pri pracovnom stole a využívať tak to, že pri uspávaní, hojdaní, môžete robiť aj niečo iné :).
Hojdavak Baby nájdete TU.



HOJDANIE PRE MALÉ DETI

V tomto výbere nenájdete také klasické drevené hojdačky. Takým ja veľmi v interiéri neholdujem. Skôr sa mi páči také pohodlné hojdanie, kde si deti môžu pri tom leňošiť alebo čítať knižku.
Na eshope Ecobaby.sk nájdete dva typy takýchto hojdačiek.

1) DROPPO hojdacia kvapka - detský závesný vak.  Má tvar kvapky a ponúka pre dieťa aj dobrý úkryt. Na hranie s bábikou, autíčkami, čítanie, oddychovanie. Dá sa v nej hojdať, točiť, visieť. Myslím, že dieťa vymyslí veľa pozícii a využití:).
Jej nosnosť je 80kg a odporúča sa približne do 10 rokov, vzhľadom na vnútorný priestor.
Priestor detskej izby veľmi pekne spestrí a doplní.
Na Ecobaby nájdete 5 farebných variantov, TU.



2) HOJDAVAK JUNIOR je závesná textilná hojdačka, českej značky Hojdavak. Je to "súrodenec" hojdavaku Baby, ktorý som spomínala už vyššie :).
Táto veľkosť slúži približne pre deti od 2 do 12 rokov. Dá sa v ňom sedieť, ležať, hojdať, čítať, hrať. Jeho nosnosť je 50kg. Súčasťou balenia je aj fleecová deka pre vyplnenie prostrednej kapsy.
Opäť je dostupných viacero farebných verzii, nájdete ich TU.



HOJDANIE PRE MALÝCH NEPOSEDOV
HOJDACIE DOSKY

A poslednou skupinou hojdačiek, ktoré spomeniem sú hojdacie dosky od českého výrobcu - značka UTUKUTU, ktoré sú na Ecobaby dostupné taktiež. 

1) drevená hojdačka SPECTRA - naozaj multifunkčná hračka, s ktorou už máme skúsenosti aj my. A naozaj iba pozitívne.
Ako píše výrobca, Spectra stimuluje zmysly, prebúdza fantáziu, posiluje svaly a podporuje rozvoj rovnováhy. Spectra môže byť hojdačka, mostík, tunel, domček, sedačka, rebrík, pultík na hranie... Deti nájdu určite veľa spôsobov na využitie. Spectra je z dreva a tvorí krásny doplnok do izby.
Jej nosnosť je 60kg a odporúčaný vek pre deti od 1 do 5 rokov. Určite si ale nemyslím, že by ňou staršie, napríklad 7 ročné dieťa pohrdlo :). My sme mali možnosť vyskúšať si Spectry na evente KID detský shop up, aj u kamarátky a veru ťažko sa od nej odchádzalo. A Ninka dokonca vyhlásila, že napíše Ježiškovi, či by takú mohol priniesť aj nám. Tak uvidíme :).
Spectry nájdete aj na stránke Ecobaby, TU :).





2) hojdacia doska - je balančná doska, ktorá u detí podporuje stabilitu, rovnováhu, obratnosť, posiluje svaly a rozvýja jemnú a hrubú motoriku. Opäť má neskutočne veľa možností na využitie a krásne doplní každú detskú izbu.
Jej nosnosť je 200kg, takže unesie snáď všetkých rodinných príslušníkov :). Menší v nej môžu ležať, sedieť, húpať sa, stáť a balancovať na nej. Môže to byť sedačka, hojdačka pre bábiky, spúšťačka pre autá, mostík, tunel, cesta... V detskej izbe opäť milión využití!
A to sa mi na hojdačkách od UTUKUTU naozaj páči. Nie sú to síce typické hojdačky ale sú variabilné a pre malé deti majú neskutočne veľa spôsobov na využitie. Tak môžete veriť, že táto hračka nezačne doma zapadať prachom.
Na Ecobaby je dostupných viacero farieb, pastelových, aj výraznejších :). Všetky nájdete TU.




Ja, ako hojdačkomil, hodnotím tento výber za naozaj krásny :). Pre rôzne vekové kategórie a využitie.
Ja už svojho favorita mám a asi som to v texte aj prezradila. Porozmýšľajte, či takýto väčší darček, na ktorý sa poskladáte trebárs aj viacerí, deti poteší viac ako 5 malých hračiek, ktoré ich aj tak postupne omrzia a stratia sa medzi zvyšnými.

Nina

PS: A tu je pár ukážok, ako vyzerajú hojdačky v reálnom živote :)

skúška Hojdavaku Junior na jarnom KID. detský shop up

KID. detský shop up a stánok UTUKUTU. Baby som odtiaľ nevedela dostať :)

Beto hojdačka pre dvojičky, evidentne nie len pre bábätká :)

Hojdavak Baby. Pekne na ňom vynikne aj jednoduchý kolotoč.

Droppo hojdačka

Droppo Hojdačka

Hojdavak Junior

Hojdavak Junior. Perfektný nápad zavesiť si ho do priestoru vstupu do izby.

Hojdačka Spectra biela

Hojdačka Spectra

Hojdacia doska

Hojdacia doska 
Zdroj fotiek: http://www.ecobaby.sk/ IG profil @ecobabysk, blog Madame Coquette , IG profil @dedinskamat

You Might Also Like

1 comments

  1. Tyjo, tak tie sú fakt super! :) My sme mali na malého klasickú kolísku, a to bolo tiež fajn. Rozhodne lepší ako kočík. Ono to človek ocení, keď sa môže len tak natiahnuť na gauč a hojdať nohou po celom dni starostlivosti o dvojčatá. :) A dokonca som zistil, že hodinky od https://www.mibandshop.sk/chytre- hodinky-xiaomi-mi-band-2 ktoré som v tej dobe nosil, mi občas urobia pár krokov navyše. Niežeby som to v tom čase potreboval, ale do štatistík to vyzeralo vždy lepšie! :)

    ReplyDelete

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe