V Prahe s dieťatom..

Monday, July 18, 2016

Náš stav bol: Praha, 4 dospelí, 1 takmer dvojročné dieťa, 1 mini pes. Kto unaví viac koho?! Môžete trikrát hádať. :)

Víkend na návšteve v Prahe ušiel ako voda. I keď sme tam boli s malou Ninkou, tak sme vopred cielene náš program neprispôsobovali jej nárokom. Mali sme vytipované miesta, kde sa chceme prejsť a po ceste sme vymýšľali zábavu aj pre ňu. Keďže sme práve vo fáze "naučila som sa skákať a sama odrážať nohami do výšky", tak pre ňu najlepšia zábava bola podchytiť si jedného dospelého a nútiť ho dookola robiť hop-hop-hop :). To sa samozrejme dalo hocikde. 
Na moje veľké prekvapenie ale aj tie najväčšie turistické atrakcie ukrývali v sebe detské ihriská. A to som si myslela, že v Prahe sa im vyhneme. Odporúčame Petřín, Vyšehrad, Letenské Sady, či Slovanský ostrov. A medzi tým sme hopkali, skákali zo schodíkov, kráčali do kopca, utekali dole kopcom, nosili sa na rukách, na koni a občas aj v tom kočíku boli /to aby sa nepovedalo, že ho rodičia brali nadarmo../. 



Na odporúčanie našich "sprievodcov" sme odskúšali aj jednu z najlepších pražských zmrzlinární Angelato. V Prahe majú dve pobočky. Rada ľudí siahala až na ulicu ale obsluha bola veľmi promptná a krátke čakanie stálo za to! Zmrzlina bola na výbornú. Odporúčam teda ďalej. 


Ďaľší super tip na zaujímavý, pre niektorých možno netradičný podnik, ktorý je baby friendly je pivovar Hostivar. Nenachádza sa síce v centre Prahy ale stojí za návštevu. Je krásne prepojený s trávnatými plochami na sedenie a hranie a má úžasné ihrisko pre deti. Tu sme si naozaj oddýchli.

Prahu sme si určite užili viac ako keby sme ju navštívili bez malej Niny. Ak náhodou váhate, či zobrať na podobný výlet svoje mini dieťa so sebou alebo ho nechať radšej na stráženie u nejakej ochotnej dušičky, tak ho podľa mňa určite treba vziať. Spestrí vám každú minútu, pamiatky uvidíte úplne z iného uhla pohľadu /ak ich teda vôbec stihnete vnímať ;) / a určite vyčaruje kopec úsmevov na vašich aj cudzích tvári. Dieťa rýchlo vyrastie a podobné chvíle už sami nezažijete.

Uvidíme kam nás nohy ponesú nabudúce.

Vaša NN















You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe