Čítame // Fingerprints activities Garden

Tuesday, April 23, 2019

Ak túto knihu nepoznáte, tak veľmi odporúčam prečítať si, resp. prezrieť si môj dnešný článok celý. Poslúži aj ako super tip na darček pre malých kamošov. Pečiatková kniha, do ktorej si pečiatkujete vlastnými odtlačkami prstov a dotvárate obrázky.


FINGERPRINT ACTIVITIES GARDEN - FIONA WATT
ilustrácie Candice Whatmore
vydavateľstvo Usborne Publishing Ltd. / 2017

Kniha je z anglického vydavateľstva Usborne. Angličtinou sa určite nenechajte odradiť. Deti sa budú v knihe riadiť intuitívne. Kniha má strunovú väzbu, aby sa v nej dobre listovalo a pracovalo. Na pravej strane je 7 pečiatkovývh farieb, naozaj ľahko zmývateľných

V knižke sú predkreslené ilustrácie, ktoré deti dopĺňajú svojimi odtlačkami prstov, ktoré následne ešte dokresľujú. Dnešná recenzia je na knižku s podtitulom "Garden", t.j. záhrada. V sérii ale vyšli aj iné diely. Všetky nájdete dostupné na eshope Babyknihy TU, odkiaľ máme aj my túto. Toto je už naša druhá :).



Ako vidíte, na každej strane je v hornej časti uvedený postup, čo a ako majú deti na stranu dopĺňať. Veľmi podrobné, názorné, ľahko pochopiteľné. 
Určite sa v duchu pýtate na odporúčaný vek :). Závisí od zručnosti každého dieťaťa a čo od neho očakávate. Dvojročná Naďka zdedila prvú knihu po Ninke. Pečiatkuje si halabala a na pravidlá teda vôbec nedbá. Ninka tú svoju prvú dostala približne v troch rokoch a musím uznať, že bola na ňu ešte malá. Pečiatkovala už celkom disciplinovane ale dokreslovať odtlačky nechcela vôbec. Teraz má 4 a pol roka a dostala túto Garden knihu. Pečiatkuje už pekne podľa predlohy a snaží sa aj dokreslovať, i keď tam má ešte veľké rezervy. Môj odporúčaný vek je preto pre deti od 3, resp. 4 rokov a kľudne ako darček poteší aj pre deti 5 ročné :).

Psíci ako chrobáci :).
Za nás je to vynikajúca kreatívna vec. Na odtláčanie prstov najlepšia a najpraktickejšia, akú na trhu nájdete :),
Nina

PS: Knižky nájdete na eshope Babyknihy TU.








You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe