Čítame // Velká knížka Hasiči pro malé vypravěče

Tuesday, April 16, 2019

Toto leporelo máme doma len týždeň ale Naďka ho prezerá pri každých raňajkách a niekedy aj obedoch, že už ho poznáme odpredu aj odzadu :).
Možno by ste tému tipovali skôr na chlapcov ale my bývame vedľa hasičskej stanice a tak má k hasičom veľmi blízko. Už ju párkrát aj lákali, či sa chce pozrieť do auta a vyskúšať prilbu, keď sme šli okolo a obzerali ich. Zatiaľ neskúsila a len sa schovávala, prípadne rovno rozplakala, keď bola menšia :). Teraz si na to veselo spomína, keď knihu prezerá.


VEĽKÁ KNIŽKA LETISKO PRE MALÝCH ROZPRÁVAČOV
ilustrácie Max Walther
vydavateľstvo Presco Group / 2019
jazyk český

Toto leporelo vyšlo v edícii "Velká knížka pro malé vypravěče" vo vydavateľstve PrescoGroup. Z tejto série už máme doma Prahu, Farmu, Letisko a zasúťažiť ste si mohli aj o Autá, Stavbu a Zvieratá.
Niektoré sú preložené aj do slovenčiny. Toto konkrétne ale zatiaľ nie. Ale text je predsa len pri zoznamovaní na prvej dvojstranne.




Jedná sa o veľkoformátové leporelo s tvrdými stranami. Na prvej dvojstranne sa zoznámite s niekoľkými osobami, prípadne zvieratkami, ktoré potom môžete hľadať na každej strane. Naďka s obľubou hľadá aj všetky zvieratá a páčia sa jej všetky komické veci. Kniha je naozaj pestrá a detailná. Okrem prvej dvojstranny má 4 dvojstranny s celostranovými ilustráciami. U nás boduje tá, kde zachraňujú prasiatka.



Tento štýl knižiek je úžasný na rozširovanie slovnej zásoby, postreh, vzájomnú komunikáciu. Odporúčam hlavne pre deti od 2 rokov ale určite si ju budú radi prezerať aj menšie deti. A o starších nepochybujem :).

Máte doma niektorú knižku z tejto série?
Nina



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe