Čítame // Toto nie je džungľa!

Wednesday, October 24, 2018

Veľmi som sa potešila, keď som sa dozvedela, že vydavateľstvo Perfekt chystá vydať knihu, ktorú ilustrovala španielska ilustrátorka Rocio Bonilla. Jednu už doma od nej máme. V španielskom jazyku De qué color es un beso?, ktorej recenziu si môžete prečítať u mňa na blogu TU


TOTO NIE JE DŽUNGĽA! - THIS IS NOT A JUNGLE!
SUSANNA ISERN
ilustrácie Rocio Bonilla
vydavateľstvo Perfekt / 2018

Knižka Toto nie je džungľa! je dvojjazyčná, kde druhým jazykom je angličtina. Práve tento fakt sa bude asi viacerým hodiť, ak žijete v zahraničí a máte partnera z inej krajiny, tak pravdepodobne zvyknete čítať deťom knihy v rôznych jazykoch. 
Alebo angličtinu využijú deti v staršom veku. Tie, ktoré čítajú už samostatne a v škole sa učia anglický jazyk. Hravou formou si ho doma môžu odskúšať :).



Príbeh je jednoduchý, vtipný, šibalský. Ninka sa po celý čas čítania usmievala. Mne to nedalo a občas som text doplnila svojou poučnou vetou: "Toto ale nebolo správne." "Toto Paulínka nemala robiť." :)
Len aby dievčatá nezdivočeli rovnako ako vzdorovitá Paulínka v knižke.
Tá sa totiž rozhodla, že začne na všetko odpovedať slovom NIE. Nechcela sa prezliecť, upratať, odniesť špinavý riad, spať v posteli, proste nič. Až jej jeden večer pred spaním, povedala maminka, že v jej izbe to bude o chvíľu vyzerať ako v džungli.



A v tú noc sa to stalo. Paulínka sa zobudila a pri posteli jej odfukoval velikánsky lev. V kúpeľni našla vo vani hrocha, v spálni rodičov medvede, v knižnici opice a v kuchyni si pochutnávala gorila aj diviak. 
Ako to celé skončí, sa dočítate v knižke. Prezradím, že Paulínka sa z tej noci poučí. Na záver vyhlási vo svojej detskej izbe "Toto nie je džungľa!" a pustí sa do upratovania :).



Ilustrácie sú svetové. Milé, vtipné, nevtieravé. Obom dievčatám sa zapáčili a smiali sa na nich. Naďka od prvého čítania cez deň vyvoláva, že chce čítať opicu, čo v preklade znamená, že o chvíľu doletí ku mne s touto knižkou :). Samozrejme o čítanie v tomto prípade nejde. Knižku listuje a pomenúvame si zvieratká. 
Knihu odporúčam pre deti od 3 rokov.

Mňa osobne by napríklad táto kniha potešila aj na druhom stupni ZŠ, keď som sa učila angličtinu a mojou záľubou bola výtvarná :).
Nina

Knižku nájdete na Martinuse TU.






You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe