GA výsledky // Albatros knižné balíčky

Monday, February 05, 2018

Dnes mám pre vás výsledky minulotýdžňovej súťaže o knižky, ktoré mi pre vás venovalo vydavateľstvo Albatros Media. Kým si prečítate výsledky, tak by som vám rada ceny, o ktoré ste mohli hrať, predstavila. Predsa len vyhrať môžete len tri z vás a knižky sú naozaj pekné kúsky a mohli by vás viaceré zaujať. Kým ich mám u seba, tak som si dovolila ich pofotiť a napíšem vám ku nim pár slov. Vopred ďakujem budúcim majiteľkám, že im to nevadí ;).

1. BALÍČEK


V prvom balíčku sa nachádzajú dve knižky. Do neho som vybrala knižky približne pre deti od 1 a pol až 2 rokov. I keď Naďka si ich listuje rada už aj teraz. Ale to ona takých viacero :).

KDE BÝVAJÚ ZVIERATKÁ V NAŠEJ ZÁHRADE - PAVLA HANÁČKOVÁ
ilustrácie Irene Gough
vydavateľstvo Albatros / 2017



Milá 3D knižka, určená pre najmenšie deti. Na každej dvojstránke na vás vykukne so svojho úkrytu, obydlia zvieratko. Zabaví určite aj ročné dieťa, len je tu riziko, že knižka po krátkej dobe bude musieť navštíviť knižnú nemocnicu :).


Predstaví sa vám pes Alík, krtko vykukne z krtinca, uvidíte bociana v hniezde na komíne.


Sliepočka sa prihlási z kurína, spod kôpky lístia vykukne ježko a pilné včeličky lietajú okolo včelieho úľu. A na konci sú krásne snehobiele holuby vo svojom holubníku.


"Čo tu robí tá kôpka lístia? 
Je pod ňou ukrytý ježko! Cez deň tu spí a večer sa vydáva za potravou."


Knižku Kde bývajú zvieratká v našej záhrade nájdete na stránke Albatrosu TU. V sérii vyšla ešte jedna knižku. Hľadajte ju pod názvom Kde bývajú zvieratká v lese.

UŽ SA NEBOJÍM TMY - HELENA HARAŠTOVÁ
ilustrácie Jakub Cenkl
vydavateľstvo Albatros / 2016


Túto knižku sme si kúpili minulé leto v rámci Prečítaného leta počas týždňa na tému TMA. Ninka mala vtedy 2 a pol roka. Knižka je interaktívna s okienkami. Ale nie typickými. Okienko sa vysúva postupne, dvojdverovo :). Je to naozaj unikátny posuvný mechanizmus. Ťažko vysvetliť, lepšie to uvidíte na fotkách.


Za pomoci knižky majú deti pochopiť, že strašidlá a strach z tmy sú len v našich hlavách. Celou knižkou nás sprevádza Tomáško a deti mu za pomoci okienka rozsvecujú a ukazujú, že všetko, čo sa mu zdá ako bubulák je len obyčajná, bežná vec :). 


Viac som o knižke písala a hlavne nafotila aj nočné fotky v článku počas leta, tak kuknite tam.
Už sa nebojím tmy nájdete na stránke Albatrosu TU.



VÝSLEDKY !!! :) Balíček číslo 1 získava Janka Mušáková Adamiková. Gratulujem :). Prosím napíš mi na facebooku správu, kam knižky poslať.

2. BALÍČEK


Knižky z druhého balíčku doma nevlastníme a v dobrom výhercovi závidíme :). I keď Lily a Momo dobre poznáme a veľakrát sme ju už čítali, keď sa nám niekde dostala pod ruky.

LILY A MOMO - KATARÍNA MACUROVÁ
ilustrácie Katarína Macurová
vydavateľstvo Albatros / 2017


Poznáte knižky od Katky Macurovej? V knižnici by ste mali mať aspoň jednu. Sú určené pre deti od dvoch, troch rokoch. Na prvé čítanie ako stvorené. Mne sa veľmi páčia tituly práve Lily a Momo a Prečo nekvitneš?. A doma máme Ako naučiť Eda lietať.


V knižke prevládajú ilustrácie. Textu je naozaj veľmi málo ale dostačujúco :). S dieťatkom môžete o ostatnom debatovať a samy si príbeh opisovať!


Krásny príbeh o priateľstve. Dievčatko Lily je smutná lebo sa nemá s kým hrať. Ale jedného dňa jej príde balík a v ňom nejaké čudo. Žeby jej nový kamarát? Najprv sa zdá, že nemajú veľa spoločného a hrať sa spolu nedokážu lebo Momo je obrovský, nemotorný. 


Ale opak je pravdou! Len treba hľadať správnu cestu :). Príbeh naozaj nádherný. Ale je potrebné s deťmi o tom rozprávať, nie len prečítať text. Aby pochopili všetko krásne, čo sa za tým skrýva :).


Lily a Momo nájdete na stránke Albatrosu TU.

ZORNIČKA - ZUZANA ŠTELBASKÁ
ilustrácie Eva Chupíková
vydavateľstvo Albatros / 2015


Knižka Zornička od slovenskej autorky Zuzky Štelbaskej je určená pre deti od 5 rokov. Čiže z dvojice knižiek v tomto balíčku je pre väčšie deti ako Lily a Momo.


Knižka obsahuje 15 príbehov a je veľmi rozumne rozdelená. Každý príbeh je približne na štyri, päť strán a tak dieťa hravo zvládne počúvať celý príbeh pred spaním. Ilustrácie sú len sem tam. Zato sú ale pekne spracované a knižke dodávajú tajomnosť a čaro.


Príbehy sú o dievčatku Zorničke a jej  tajomnej, krásnej záhrade, v ktorej trávi všetok voľný čas a zoznamuje sa s jej zvieracími obyvateľmi. Zorničku sprevádzajú dvaja verní spoločníci. Psík Titi a mačka Líza. 


Už som to v jednom článku spomínala. Mám rada rozprávky, ktoré deťom ukazujú, aké je pekná hrať sa vonku, v prírode, so zvieratkami. Preto mi je táto knižka veľmi sympatická a rozhodla som sa ju vybrať aj pre vás ako jednu z cien.
Zorničku nájdete na stránke vydavateľstva Albatros TU.


VÝSLEDKY !!! :) Balíček číslo 2 získava Zuzana Ratkošová. Gratulujem :). Prosím napíš mi na facebooku správu, kam knižky poslať.

3. BALÍČEK

Tretí balíček obsahuje knižku jednu. Ale o to väčšiu :). Náučnú encyklopédiu o ľudskom tele pre deti od 7 rokov.


POSTAV SI ĽUDSKÉ TELO
vydavateľstvo Fragment / 2017

Knižka je rozdelená na dve časti. Na časť textovú a časť s modelom. ktorý sa nachádza v zadnej časti ukrytý v krabičke. Neodlepovala som ju, takže presnú recenziu na kostru podať neviem ale verím, že sa bude deťom páčiť :). Môže nám ju zrecenzovať samotná výherkyňa :).


Knižka teda obsahuje 3D model kostry vysokej 76 cm. Skladá sa zo 66 dielikov, ktoré jednotlivo do seba zapadajú a na stavbu tak nepotrebujete nožnice, ani lepidlo.


Textová časť má 13 kapitol. Pre príklad: Stavené kamene, Kosti kostry, Sila svalov, Dych života, Palivo pre telo, Vonkajšia bariéra, Vnímenie sveta, Nový život...


Každej kapitole je venovaná jedna dvojstranna. Sú v nej uvedené základné informácie, ktoré budú pre začínajúcich školákov dôležité a zaujímavé.


Podľa mňa je veľmi šikovné, mať doma aspoň jednu detskú encyklopédiu o ľudskom tele, pokiaľ dieťa už navštevuje školu. Deti si zopakujú všetko, čo sa v škole naučili inou, možno aj zábavnejšou a názornejšou formou :).
Knižku nájdete na stránke Albatrosu TU.


VÝSLEDKY !!! :) Balíček číslo 3 získava Katarína DucarováGratulujem :). Prosím napíš mi na facebooku správu, kam knižky poslať.

Ak ste si prečítali článok až dokonca, tak som vám naozaj vďačná. Dajte mi vedieť, nech viem, že to nerobím nadarmo :). Kľudne aj napíšte, aká knižka vás z fotiek zaujala najviac.


Výherkyniam ešte raz gratulujem :). A všetkým zúčastneným veľmi pekne ďakujem. Všetky komenty som si prečítala a zobrala inšpirácie na ďalšie knižné hľadanie :).

Pekný štart do nového týždňa želám,
Nina

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe