Čítame // Minipédia 4+ Noc

Friday, September 28, 2018

Po dlhšom čase mám pre vás pripravenú recenziu na okienkovú knižku z vydavateľstva Svojtka. S množstvom fotiek, keďže tie sú pri takomto tipe knihe najnázornejšie. 
Čítajte až do konca, tam na vás čaká víkendové prekvapenie :).


vydavateľstvo Svojtka & Co. / 2018

Zaregistrovali ste vo vydavateľstve Svojtka sériu knižiek Minipédia 4+? Sú to leporelá s rôznymi posuvnými, otočnými a odklápacími prvkami a sú určené pre deti od 4 rokov. Veľmi som bola zvedavá ako je spracovaný takýto typ knižky pre staršie deti. 

V edícii nájdete päť titulov:



Ja som pre Ninku vybrala Minipédiu 4+ Noc. Na túto tému máme doma od Svojtky knihu "Čo sa deje v noci". V tej sú o tejto téme ale len základné informácie, keďže je určená približne pre deti od 1 a pol roka. Preto som chcela niečo obšírnejšie.

V Minipédii 4+ sa rozoberajú podobné témy ale viac do hĺbky. Ja osobne, by som ju vekovo zaradila ak pre deti 3 - 4 ročné, v závislosti od skúseností.
Celou knižky sprevádzajú čitateľov dve deti. Félix a Luna. 
Prvé dve dvojstrany s názvami "Dobrý večer" a "Dobré ráno" vysvetľujú západ a východ Slnka. Spomínajú sa tam výrazy ako súmrak, svitanie, elektrické svetlo.



Nasledujú tri dvojstranny o vesmíre. Táto téma je u nás dosť neprebádaná. Je tu vysvetlené, čo je Slnko, čo sa deje, keď sa Zem točí, čo môžeme v noci vidieť na oblohe a ako to vieme pozorovať. 




Spomína sa tu súhvezdie Veľká Medvedica, Polárka, satelit, či padajúca hviezda. Je tu vysvetlené ako vieme pozorovať oblohu, aj to, aké existujú fázy mesiaca. Všetko zľahka ale predsa. Vďaka takýmto pojmom sa kniha zaradzuje naozaj medzi knihy pre staršie deti. 



Potom nasleduje otváracia dvojstranna s názvom "Mini príbehy". Nachádza sa v každej knižke z tejto série a deti Luna a Félix v nej zažívajú k danej téme knižky, nejaký príbeh. Resp. hneď dva. V tejto knihe je porovnané, čo robí v noci Luna a čo jej kocúr Galgan.


Posledné strany sú venované životu v noci. Ktoré zvieratká v noci nespia a prečo. Čo je v noci otvorené, kto v noci pracuje. Tá istá časť mesta je v knihe zobrazená večer aj ráno. Pre deti pekné porovnanie, čo sa kde, kedy deje.




Myslím, že pre určený vek je kniha veľmi pekne interaktívne spracovaná.
Knižku nájdete na stránke Svojtky TU.

No a ak ste sa dočítali až sem, tak ste skvelí :).
A s radosťou vám oznamujem, že na nasledovné 3 dni môžete mať na stránke vydavateľstva Svojtka namiesto bežnej zľavy 15%, ktorú tam majú neustále, vďaka môjmu kódu, zľavu až 25%.

Stačí v košíku zadať kód: NINNULINA18

Kód je platný od soboty 29.9.2018. do pondelka 1.10.2018 vrátane.

Ak by ste mali nejaké otázky alebo chceli poradiť, tak sa kľudne pýtajte :),
Nina

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe