Do knižnice // Velká knížka PRAHA ...

Tuesday, July 04, 2017

Táto knižka patrí medzi naše aktuálne obľúbené. Je síce v českom jazyku lebo v slovenskom preklade nevyšla ale vzhľadom na to, že je takmer celá obrázková nám to vôbec nevadí.

"Velká knížka PRAHA pro malé vypravěče" patrí medzi tie perfektné veľkorozmerové, celoobrázkové, hľadacie knižky. Tie my máme radi :). Dá sa pri nich rozprávať do "aleluja". 


Pri tejto si dal autor naozaj záležať na rôznorodosti postáv. Na prvej dvojstránke je predstavených niekoľko obyvateľov, ktorých nájdete na každej dvojstrane. Následne kniha obsahuje 4 celoobrázkové dvojstránky, ktoré zachytávajú život v meste Praha. 4 dvojstrany, 4 rôzne známe miesta Prahy, 4 ročné obdobia. Jar na Malostranskom námestí, leto na Karlovom moste, jeseň v parku Stromovka a zima na Staromestkom námestí.

Mne sa páčia ilustrácie a rôznorodosť postáv, ktoré robia naozaj mnoho činností od reálnych až po šialené a nereálne. Ninka si ju rada prezerá aj sama a dáva postavičkám mená a vymýšľa príbehy. 

Určite podobné knižky odporúčam do každej detskej knižnice. A podľa mňa sa takáto veselosť hodí aj do knižnice dospeláckej :).

Pekný večer,
Nina



JAR


LETO




JESEŇ

  

ZIMA




You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe