Čítame // Terka sa kamaráti s nočníkom

Saturday, June 02, 2018

Môj nedávny knižný mix sa niesol na tému "učenie detí na nočník". Medzi mnohými tipmi bola aj knižka Terka sa kamaráti s nočníkom. Jedna z aktuálnych noviniek vydavateľstva Verbarium. Poďme sa do nej nazrieť bližšie.


TERKA SA KAMARÁTI S NOČNÍKOM - LIANE SCHNEIDER
ilustrácie Janina Gorrissen
vydavateľstvo Verbarium / 2018

Knižky o Kamarátke Terke sú vždy na tému z každodenného života. Snažia sa oboznámiť dieťa s bežnými činnosťami, ktoré sa okolo neho dejú. Že sa chodí ku zubárovi, na kontrolu ku lekárovi, ako sa učí bicyklovať, plávať, vysporiadať sa s príchodom nového súrodenca alebo že občas sme aj chorí alebo čo robiť, keď sa pohádame s kamarátmi. U nás naozaj TOP séria knižiek. Prednedávnom vydalo Verbarium tri nové tituly. Novinkou je, že majú tvrdú väzbu a už to nie sú paperbacky.
Terka sa hnevá
Terka chce byť balerínou
Terka sa kamaráti s nočníkom

Ja som vybrala knižku o nočníku. Pre Ninku už témou neaktuálna ale jej sa páčia akékoľvek Terkine príbehy. Pre Naďku sa nám knižka možno zíde. Je to jediná kniha, ktorú doma s touto témou máme.
Jednoduché čítanie, primerané už aj pre menšie deti. Určite vhodná od dvoch rokov, niektoré deti ju zvládnu počúvať a prezerať aj skôr. Všetko je názorne nakreslené a dieťa tak má, čo obzerať, kým čítate. :)

Nina








You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe