Ako zabaviť deti na svadbe?..

Saturday, September 03, 2016

..v poslednom čase navštevujeme s malou Ninkou svadobné salóny ako na bežiacom páse. V blízkej budúcnosti nás totiž čakajú dve, pre nás veľmi dôležité, svadby. Obe moje svadobné družičky sa samé čoskoro vydávajú! Rady teraz s malou Ninkou stojíme pri tvorbe ich vysnívaného dňa a pomáhame, keď treba a keď vieme. Byť prísediacimi a komentujúcimi pri skúšaní šiat je to najmenej :). Ninka sa im pri tom aspoň postarala aj o zábavnú časť ;).

Veľmi sa teším na samotný deň D a na to, ako to všetko zvládneme aj s Ninkou. Predsa byť na svadbe sám v páre alebo tam byť s dvojročným dieťaťom je sakra rozdiel. Bude zábava, to už viem teraz :). 

Na našej svadbe sme mali iba dve, približne 6 ročné deti. Asi preto sme ako hostitelia nemali žiadnu tendenciu vytvárať pre ne na svadbe niečo špeciálne. Odvtedy ale prešlo pár rokov a môj pohľad na drobcov a ich zábavu a starostlivosť o ne sa samozrejme zmenil. Preto ak chystáte svadbu, kde budete mať malých detí viac /vekovo cca do tých 5 rokov/, tak odporúčam spraviť pre ne niečo špeciálne. Určite to ocenia oni, ich rodičia a koniec koncov aj vy ako svadobný pár, keď uvidíte, že sú vaši kamaráti, ktorí už majú potomkov viac v pohode a v kľude.

ruffledblog.com
Tu je pár inšpirácii, čo mám presne na mysli. Nech sa vedia deti zabaviť samostatne bez pomoci a dozoru dospelých:

1. Pripravte pre nich nejaký samostatný hrací kútik alebo stôl, ktorý bude patriť len im. Pričom hlavné sedenie na jedenie by som im nechala ale pri rodičoch, nech sú deti pekne pod dozorom :). Ozdobte ho pre deti ale zároveň zostaňte v štýle samotnej svadobnej výzdoby /nebojte, ide to, ani pri deťoch to netreba preháňať s farbami a divokými dekoráciami :)/. 

2. Ak zvolíte pre ne hrací stôl, tak super tip je namiesto látkového obrusu použiť baliaci papier, na ktorý si deti budú môcť kresliť. Prípadne môže mať rovno predtlačené obrysy obrázkov, aby sa dal použiť ako veľkorozmerová omaľovávanka.

3. Dajte do kútika / na stôl nejaké nádoby, ktoré môžu ladiť s vašou výzdobou. Každú naplňte zaujímavým hračkoidným obsahom - jedna môže byť plná pasteliek, ďalšia plná lego kociek, do tretej môžete dať bublifuky, či rôzne masky na tvár /vtipné okuliare, fúzy, klobúky../.

buzzfeed.com
4. Spravte pre každého malého hosťa samostatný balíček s hračkami s jeho menom. To je momentálne v zahraničí veľký trend. Obsahu sa medze nekladú - omaľovávanka, pastelky, bublifuk, prípadne niečo zábavné pod zub. Budú šťastné a hrdé, že je niečo len pre ne.

5. Spravte pre deti vlastnú originálnu svadobnú omaľovávanku. Dokážete ju ľahko vytvoriť aj samy - internet je plný vhodných svadobných motívov kreslených iba v čiarach, ktoré viete využiť. Nižšie nájdete pár obrázkov, ako môžu byť spracované. 

6. Sladkosti ako také by som ja osobne na stôl nedávala. Mám na mysli nádobky s lentilkami, cukríkmi, čokoládkami a podobne. Nie som podporovateľ vykrmovania deti cukrom od malička. Môžete ale zvoliť zdravšiu formu sladkostí, ktoré sú už momentálne dostatočne rozšírené a určite vám budú povďačnejší aj samotný rodičia. Pripravila by som pár misiek s dobrotami ako ovocíčka do ruky, rôzne baby friendly chrumky a keksíky bez cukru. Podobné produkty nájdete napríklad TU.

7. A samozrejme by som do kútika uložila pár klasických hračiek na zábavu ako detské hlavolamy, pár autíčok, mini riadíkov a box s knižkami.

Deti sú deti, nikdy neviete čím vás prekvapia a aké budú ich reakcie. Takže akákoľvek zaručená rada nemusí byť vo Vašom prípade platná ale aj tak stojí za skúšku niečo podobne milé na svadbe vymyslieť. Ja by som sa na to dala ihneď keby som mala možnosť a príležitosť! :)

Vaša NN

somethingturquoise.com
bridelmusings.com
buzzfeed.com
brit.co
bridalmusings.com
lemagnifiqueblog.com
Pinterest
somethingturquoise.com
somethingturquoise.com
braedonphotography.com

You Might Also Like

2 comments

  1. Ahoj Nina, tvůj článek ohledně zabavení dětí na svatbě mi vnuknul mnoho inspirace. Děkuju!

    ReplyDelete

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe