Tip na výlet - Bobria hrádza..

Thursday, October 13, 2016

Minulý víkend sme sa vybrali na ďalšie krásne miesto, vhodné na prechádzku s deťmi neďaleko Bratislavy. Ako vždy sme útočisko hľadali niekde v prírode, mimo hluku a ruchu mesta. 

Odviezli sme sa preto do neďalekej obce Kuchyňa, v ktorej sa za posledné dva roky turistický ruch rapídne zvýšil. V obci sa nachádza vodná nádrž Kuchyňa, ktorú nedávno obzvláštnili. Vybudovali okolo nej náučno-rozprávkový chodník Bobria hrádza, ktorého najväčšiou atrakciou je drevený most o dĺžke 300 metrov, ktorý vedie ponad nádrž. Obyčajná lávka, bez zábradlia krásne zapadá do prostredia. Láka sem zamilované páriky, rodinky s deťmi a je aj skvelým výberom pre miesto na fotografovanie rôznych príležitostí.


Priznám sa, že aj my sme sem išli aj za účelom, urobiť si s kamarátmi spomienkové fotky na naše druhé tehotenstvo. Obloha bola zväčša zatiahnutá ale miesto bolo aj tak očarujúce. Jediný aktuálny problém je, že lávka je z dôvodu opravy dočasne zatvorená :(. My sme na chvíľu a len na okraji, zákaz kvoli fotkám porušili ale inač neodporúčam. Z diaľky bolo vidno, že je lávka na jednom mieste trochu prepadnutá. Preto z nej bohužiaľ ani veľa fotiek momentálne neuvidíte. 


Výlet sem sa ale aj tak oplatí. Dieťa sa má kde bezpečne vybehať, hľadať rôzne zvieratká, kŕmiť kačičky, zbierať kvetinky, či rôzne plody. Dočítala som sa, že je tu aj nádherný západ Slnka, tak na ten sa sem vyberieme možno niekedy nabudúce len vo dvojici /a snáď to nebude za 10 rokov :D/. 

Bolo tam naozaj krásne a ticho. Odporúčam všetkými desiatimi aj keď bola lávka zatvorená. Aspoň som kvoli nej nebola v strese, že mi každú chvíľu môže dieťa padnúť do vody ;).

Nina

Poznámka: lávka je bohužiaľ dlhodoba uzavretá a neprístupná














You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe