Čítame // Mesto v noci / Príroda v noci

Saturday, October 27, 2018

Ak máte doma deti, ktoré fascinuje noc a zbožňujú knihy o tme, noci, nočnom živote, tak toto bude tip na knihu pre vás ako vyšitý. Dokonca hneď na dve.


 MESTO V NOCI / PRÍRODA V NOCI - PETRA BARTÍKOVÁ
grafické úpravy Zuzana Kurucová
vydavateľstvo Albatros / 2018

Prednedávnom vyšli v slovenskom, aj v českom jazyku dve novinky - Príroda v noci a Mesto v noci. Už samotné názvy kníh znejú zaujímavo. A v jednej veci sú naozaj jedinečné. Niektoré ilustrácie svietia :). Sú totiž natreté svietiacim atramentom. Neviem, či je to spravené zámerne ale ilustrácie vo vnútri knihy rýchlo vyprchajú a svietia naozaj slabo. My sme nasvecovali knihu baterkou. S obálkou to išlo dobre, najviac vyniká názov knihy ale relatívne krásne aj ostatné žlté plochy. Vnútrajšok už toľko nesvieti. 
Ale neprekáža mi to. Napriek tomu sa mi veľmi páči sa mi grafické spracovanie knihy. Nápad, že je celá kniha ladená do tmavomodrej a žltej farby.


Každá z kníh sa venuje faktom o noci a života počas nej. Opisuje jednotlivé predmety, ktoré v noci svietia, vyžarujú svetlo a podobne. Prípadne opisuje situácie, ktoré sa počas noci dejú a miesta, kde to v noci žije :). Fakty sú písané pekne detskou rečou a dobre sa čítajú. Knihu by som odporučila pre začínajúcich školákov. Približne tak od 6 rokov. Ale určite máte doma aj výnimky. A o obrázkoch sa môžete rozprávať s akýmkoľvek starým dieťatkom :).


Každá kniha obsahuje 6 dvojstrán, ktoré sú každá venujú jednej téme. 
Kniha "Mesto v noci" má tieto: Mesto v noci, Letisko v noci, Park v noci, Lunaprk v noci, Slávnosť v noci, Prístav v noci.

Kniha "Príroda v noci" obsahuje takéto témy: Hlbiny oceánu, Hlboký les, Tábor, Strašidelný hrad, Hviezdna obloha, Planéta Zem.

Knižky môžu byť veľmi pekným darčekom pod vianočný stromček, ak máte doma niekoho, kto ľúbi nočný život. Tam určite neváhajte :).
Nina

Knihu Mesto v noci nájdete TU a knihu Príroda v noci TU.


















You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe