Čítame // Blcha Teo - Katarína Macurová

Tuesday, October 02, 2018

Spisovateľku Katarínu Macurovú vám asi predstavovať nemusím. Alebo skôr ilustrátorku a grafičku :). Do povedomia širokej verejnosti sa dostala hlavne vďaka knižkám pre deti. Aktuálne ich má na konte už viaceré. 


Všetky knihy sama ilustrovala, graficky upravila aj otextovala. Kto pozná jej spomínané tituly, tak sa určite nevedel dočkať poslednej novinky, o ktorej bude práve dnešná recenzia - Blcha Teo.

 BLCHA TEO - KATARÍNA MACUROVÁ
ilustrácie Katarína Macurová
vydavateľstvo Albatros / 2018


Všetky knižky od Katky Macurovej sú vhodné pre čitateľov od dvoch rokov. Majú veľmi málo textu. Na každej strane 1 - 2 vety. A krásne, poväčšine celostranové, pestrofarebné ilustrácie, ktoré sú naozaj lákadlom. Katka to proste s nimi vie :).

Celá knižka je jeden príbeh, takže ju musíte prečítať celú. Ale nemal by to byť problém. U nás je táto knižka len akýsi predskokan pred dlhším čítaním ;). Ale máme ich rady.



Príbeh o blche Teovi. Teo a jeho dedo Albert žijú spolu v jednom kožúšku. Teo veľmi rád počúva dobrodružné rozprávania svojho deda, ktorý bol bádateľom. Sníva, že raz sa aj on vydá na ďaleké cesty, hľadať miesta, na ktorých rastú chlpy dlhé ako milión bĺch vedľa seba :).
Teovi sa to naozaj aj splní a zažije vtipné dobrodružstvo.



Knižka je veľmi milá, príbehom jednoduchá. Pre deti dobrodružná cesta za splneným snom.
A ako ste na tom vy? Máte doma aspoň jednu knižku od Katky Macurovej? Pre vek dva roky, ich vždy osobne rada odporúčam :).

Nina

Knihu Blcha Teo nájdete na Martinuse TU.






You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe