Čítame // Zábavné hľadanie: V zoo

Friday, October 19, 2018

Druhou novinkou z belgického vydavateľstva Yoyo Books, ktorú by som vám chcela predstaviť je knižka Zábavné hľadanie: V zoo. Je to veľkorozmerové hľadacie leporelo s celostranovými ilustráciami.


ZÁBAVNÉ HĽADANIE: V ZOO
vydavateľstvo Yoyo Books / 2018

Knižka je väčšieho formátu ako A4. Obsahuje 4 dvojstrany s celostranovými ilustráciami. Vždy na jednom okraji na boku je napísaných pár úloh. Buď treba niečo na obrázku nájsť alebo napríklad zistiť, kto vyobrazenú vec nesie alebo kto ju má na sebe oblečenú. Deti si precvičia pri knižke pekne aj počty lebo mnohé úlohy sú napísané formou "nájdi 3 xxx".

Odfotila som vám konkrétne jednu ukážku. Na prvej dvojstranne znie jedna z úloh: Kto nesie tento ruksak? Poďte sa mrknúť :).




Verím, že ste ruksak našli :).

Sprievodkyňou ZOO je žirafa Žofka, ktorá je na každej dvojstrane. Ostatné zvieratká sa menia a každá dvojstrana je venovaná inej oblasti a inému typu zvieratiek, aby ich deti spoznali čo najviac.
Okrem hľadania vecí podľa napísaných úloh, si môžete pri každej dvojstrane vymyslieť rôzne mikropríbehy zvieratiek a len tak sa rozprávať o tom, čo si deti všimnú.



Ilustrácie sú veľmi milé a dobre čitateľné. Knižku by som odporučila kľudne od veku 2 roky.
Okrem tejto časti V zoo, ktorú máme my, vyšli v sérii ešte:
Zábavné hľadanie: Na farme
Zábavné hľadanie: V džungli
Zábavné hľadanie: Na vidieku

Hľadacie knižky sú vo všeobecnosti úžasné a určite by nemali chýbať v žiadnej detskej knižnici. Zabaví sa pri nich vždy celá rodina :).

Nina

Knižku nájdete na stránke Martinusu TU.



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe