Hry pre celú rodinu

Sunday, October 07, 2018

Rozmýšľala som aké hry z Kidmanie by som vám mohla predstaviť a spracovať tentokrát a napadlo mi, že sme tu nemali ešte žiadne spoločenské hry, kde sa do hry zapájajú aj deti, aj rodičia. Do oka mi padli práve tieto dve. Jedna pre mladšie deti a jedna pre už trochu staršie, zručnejšie.


Detská spoločenská hra PEXESO LIENKA Coccimemo Janod

Táto spoločenská hra môže byť kľudne prvou spoločenskou hrou pre deti. Je vhodná pre deti od 2 alebo 3 rokov. Dvojročné deti ešte nie sú na ňu podľa mňa dostatočne disciplinované ale skúšať určite môžete :).
Jedná sa vlastne o pexeso ale výhodou je, že nerozkladáte po zemi / stole žiadne papieriky, či drevené dieliky do páru ale všetko máte krásne ukryté v drevenej lienke. Práve preto je táto hra určená pre tie najmenšie deti. Klasické pexeso by ešte nezvládli pekne odkrývať. Takto sa hra stáva zábavnejšia a viac prispôsobená detský rukám.


Balenie obsahuje drevenú lienku, 5 šablón s pexesom a 16 čiernych bodiek. Do lienky vždy vložíte jednu šablónu a všetky otvory na lienke zakryjete bodkami. Šablóna je spravená tak, že obrázky na nej zapasujú do otvorov lienky a keď čierne bodky zdvíhate, tak sa vám odkrývajú obrázky. Cieľom je nájsť dva rovnaké. Proste klasická pexesová hra, akurát neotáčate papierové pexeso ale zdvíhate tieto čierne dieliky. Ak nájdete dva rovnaké obrázky, tak si čierne bodky necháte.




Šablón je 5. Sú rôznej obtiažnosti. Môžete začať s obrázkovými šablónami - predmety na farme a zelenina. Už trošku ťažšia je šablóna s rôznymi tvarmi. A najťažšími šablónami je šablóna s rovnakými rybami, ktoré sú odlíšené iba farbou a rôznofarebnými kruhmi.




Výhodou je, že deti si pri hre precvičujú aj farby a tvary. Alebo naučia rôzne druhy zeleniny :). Pexeso je skvelou hrou na pamäť a bystrosť.
Jedinou nevýhodou tejto hry je, že ak ju budete hrať denno denne, tak si postupne zapamätáte, kde sa aké dvojice schovávajú. Šablóny sa totiž dajú do lienky vložiť vždy len jedným smerom a tak sú vždy predmety usporiadané rovnako. Deti to ale až tak nevnímajú a Ninka nepostrehla, že je to vždy rovnako :).

Túto hru nájdete na stránke Kidmania TU.

Spoločenská hra pre deti AKROBAT Janod

Táto hra je určená pre deti od 5 rokov. Je skvelá na motoriku a pochopenie rovnováhy.
Balenie obsahuje 20 kartónových kruhových podložiek, 57 drevených dielikov s akrobatmi a 3 kocky.
Úlohou je postaviť, čo najvyššiu vežu. Podľa oficiálnych pravidiel stavajú všetci hráči jednu vežu, až kým niektorému nespadne.



Na začiatku sa položí na stôl prvá podložka. Hráč hodí naraz všetkými tromi kockami, na ktorých sú farebné bodky. Farby určia zase bodky na podložke, na ktoré treba akrobatov položiť. Na podložku sa teda umiestnia traja ľubovoľní akrobati a na nich hráč umiestni ďalšiu podložku. Následne hádže kockami ďalší hráč a zas umiestňuje troch akrobatov. A tak dokola, až kým veža nepadne. Každá podložka má bodky rozmiestnené inač a niekedy vám výjde naozaj šialená kombinácia :).



Hru si s nami zahrala aj Ninka a relatívne to zvládala aj ona ako štvorročná, trošku s našou pomocou. Ale ide v nej hlavne o stratégiu a logiku umiestnenie akrobatov, aby veža nespadla a na to je ešte naozaj malá. Takže viac sme si ju užívali momentálne my dvaja s manželom.





Táto hra je teda super aj pre dospelých. Pri poháriku vína s kamarátmi je dobrým spestrením. A určite je dobré mať doma zásobu aj takýchto hier :).

Akrobatov nájdete na stránke Kidmania TU.

Ak máte nejaký tip na oblasť hier, z ktorej by vás zaujímali nejaké moje tipy, tak mi kľudne napíšte. Skúsim pomôcť a niečo pekné vám predstaviť :).
Pekný večer želám,
Nina

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe