Čítame // Kamarát Kubko

Sunday, July 29, 2018

Viete, že knižky o kamarátke Terke majú aj chlapčenskú verziu? 
Vydavateľstvo Verbarium ešte minulý rok začalo vydávať knižnú sériu o kamarátovi Kubkovi. Knihy nemajú rovnakého autora, ani ilustrátora ale nesú sa v podobnom duchu. Majú dieťa oboznámiť s bežnými situáciami, ktoré v detstve zažíva, pričom hlavný hrdina je chlapec menom Kubko. Oproti knižkám o Terke, ktorým som venovala už pár článkov, sa mi zdá, že tieto "kubkovské" majú trošku dlhší text.
Ja by som vám dnes chcela predstaviť dva najnovšie diely - piaty a šiesty.


KUBKO OBJAVUJE JAR - TIELMANN CHRISTIAN
ilustrácie Sabine Kraushaar
vydavateľstvo Verbarium / 2018

Tento diel rozoberá sviežu jarnú tému. Kubko objavuje v záhrade prvé rastlinky a sadí doma malé fazuľky. Tiež sa od tatina dozvedá ako niektoré zvieratká prezimujú a dokonca aj to, že na jar putujú žaby z lesov ku vodným plochám, aby mohli klásť vajíčka. S Paulínkou maľujú veľkonočné vajíčka a zdobia okná. Na Veľkú noc hľadajú vajíčka v záhrade a spravia si piknik, keďže vonku je po zime konečne teplejšie. 
Takže samé pekné veci, ktoré patria ku jari. Dieťa si vďaka knihe dokáže naplno uvedomiť, že medzi zimou a letom sa nachádza aj ďalšie ročné obdobie :).

Knižku nájdete vo vydavateľstve Verbarium TU.








KUBKOVI SA KÝVE ZUB - TIELMANN CHRISTIAN
ilustrácie Sabine Kraushaar
vydavateľstvo Verbarium / 2018

V knižke Kubkovi sa kýve zub sa rozoberá ďalšia fáza v živote, ktorou si prejde každý škôlkar a predškolák. Výmena mliečneho chrupu za trvalý. Zatiaľ som nenarazila na inú knihu, ktorá by sa tomu venovala. Je to tu opísané celkom vtipne lebo veď zuby predsa vypadávajú príšerám :). Najprv vypadne zub kamarátke Paulínke a neskôr aj Kubkovi. Naozaj skvelý diel, ktorý dieťa pripraví na novú situáciu. Ninka si ho veľmi obľúbila.

Knižku nájdete vo vydavateľstve Verbarium TU.







You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe