Mademoiselle skúter

Monday, July 30, 2018

Pred pár dňami sme rozšírili náš detský vozový park o ďalší dopravný prostriedok. Dvojkolesové drevené odrážadlo. Určené pre Naďku, ktoré ale zatiaľ obhospodaruje Ninka :).
Aktuálne teda máme kolobežku značky Micro, na ktorú nedáme dopustiť. Bicykel značky PUKY, ešte s pomocnými kolieskami, ktorému som venovala na jar celý článok a Naďka ešte klasickú plastovú motorku, ktorú nájdete v každom bežnom hračkárstve. Preto sme jej chceli dopriať a zaobstarali jej bicyklové odrážadlo, ktoré v našej výbave doteraz chýbalo.


Vybrali sme drevené odrážadlo Vespa, skúter, značky Janod. Na prvý pohľad taká štýlovka, za ktorou sa na ulici ľudia naozaj otáčajú. To ale samozrejme nebol hlavný dôvod na kúpu. Chcela som proste odrážadlo drevené! Nič plastové, to som vedela  od začiatku. A to, že je ružové došlo akosi samo. Pri dvoch dievčatách si veru veľmi nenavyberáme. Síce je ružové ale pôsobí pekne decentne. Hlavne baby nie sú zvyknuté nosiť na sebe ružovú od hlavy po päty, takže ich sivo bielo púdrové oblečenie ho pekne dopĺňa. 
Veľkou výhodou takéhoto bicyklového, dvojkolesového odrážadla je, že dieťa pripravuje na neskoršiu jazdu na bicykli. Ninka tento medzikrok preskočila, keďže pred bicyklom mala len kolobežku a bolo to trochu poznať.


U Naďky sme chceli, aby sa rovnováhe naučila už skôr. Je veľký rozdiel medzi trojkolkou a dvojkolesovým skútrom, ktorý nemá stojan, sám nestojí a dieťa si ho musí ovládať sám a držať stabilitu.
Na tomto konkrétne uvádza výrobca vhodnosť veku 3 - 5 rokov. Na stránke Kidmania.sk odkiaľ ho máme je uvedený vek od 2 rokov. Ja sa prikláňam k tomu druhému.
Aktuálna situácia u nás, ktorá určite pomôže vašej predstave je, že Naďka, ktorá ma rok a trištvrte je na neho naozaj ešte malá. Nohami síce dočiahne na zem lebo je vysoká ale neudrží ho v rukách a nevie držať stabilitu. Ninka má tri roky a trištvrte, má zdvihnuté sedadlo na vyššej polohe a odrážadlo je jej podľa mňa už trošku malé. I keď ona by vám určite povedala, že jej sedí perfektne :).
Takže ja osobne odporúčam pre vek od 2 - 4 rokov, v závislosti od výšky dieťaťa.


Odrážadlo je takmer celodrevené. Je pekne, detailne prepracované. Ružový skúter, ktorý každému dievčatku vyčarí v očkách hviezdičky :). Sedadlo má dve výškové polohy. Rukoväte sú potiahnute gumou, aby odolávali pádu. Veľkým plusom pre každé dieťa je taštička, ktorá sa nachádza v zadnej časti sedadla. Zospodu je na suchý zips (viď foto) a dá sa tak pekne z odrážadla dať dole a dieťa si ju môže nosiť so sebou. To Ninka ocenila pomaly najviac. Ešteže má aj ona na bicykli košík lebo by potom Naďke určite závidela :).


Určite sa nebojte kúpiť deťom odrážadlo takto skôr. Nech si pomaly na neho zvykajú. Netreba sa báť veku, ktorý uvádzajú výrobcovia :). Zaobstarajte deťom prilbu a hurá do učenia. Prilba je naozaj základ, to nezabúdajte.
 Ninka dostala svoju kolobežku v roku a trištvrte. Začiatky boli samozrejme nemotorné ale do pol roka sa do toho tak dostala, že sa z nej stál malý "ďábel" a ostatné maminky veľakrát nechápali ako krásne sa na nej naučila tak skoro jazdiť. Proste len treba skúšať, učiť, byť trpezlivý, vytrvalý a byť oporou. Tak je to pri všetkom.

Toto konkrétne odrážadlo máme zo stránky kidmania.sk TU. Majú aj chlapčenskú verziu skútra. Peknú mentolovo zelenú - TU.

Nina


PS: Môžem vám zaručiť, že do kvalitného odrážadla, kolobežky, bicykla, proste akéhokoľvek dopravného prostriedku pre deti sa oplatí investovať a staviť na kvalitu. Prevedenie a životnosť za to stojí. U nás majú naozaj veľké využitie a Ninka denno denne vystrieda väčšinou dve. Keď vám ich "vynosia" dve, prípadne tri deti, stále sú väčšinou v stave, že ich môžete posunúť ďalej rodine alebo predať zvýhodnene na bazári. Aspoň ja takto premýšľam a zatiaľ sa mi to oplatilo.









 
 



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe