Tip na dovolenku na Morave

Monday, July 16, 2018

Minulý týždeň sme boli na našej tohtoročnej letnej dovolenke - na krásnej Morave. V podstate môžem povedať, že to bola naša prvá ozajstná dovolenka, kde sme boli už všetci štyria. 
Nie sme rodina, ktorá chodí na dovolenky viackrát za rok. Ani pri mori sme s dievčatami ešte neboli. Doteraz sme vlastne vždy chodili len na chaty s kamarátmi, prípadne išli niekde na Slovensku na predĺžený víkend. 


Toto bola taká prvá dovča, kedy sme si povedali, že popustíme zo šetriaceho režimu a konečne si riadne oddýchneme, aj keď len na pár dní.

Takže žiadna chata, žiadna malá izba, žiadne varenie. Vybrali sme si miesto, kde sme boli s mužom už pred 4 rokmi. Ešte bezdetní, tehotní, kedy sme sa túlali po Morave a objavili na kopci Vinařství U Kapličky. S vinicami navôkol, so skvelou, chutnou reštauráciou a bazénom s výhľadom. Už vtedy sme si povedali, že raz sa tam vrátime na dlhšie. A tak sa aj stalo. Síce to chvíľu trvalo ale stálo to za to :).


Penzión ponúka ubytovanie v 91 izbách, čo je relatívne dosť ale aj napriek tomu bývajú popredu celkom skoro vybookovaný. Tak som bola prešťastná, keď sa nám podaril zarezervovať trojlôžkový apartmán. Keď si prezriete ich web stránku, tak zistíte, že bývanie majú rozdelené do troch častí. My sme boli ubytovaní v časti "Na vyhlídce" s krásnym výhľadom na bazén, vinice a neďalekú rozhľadňu. Apartmán bol priestranný, pre rodinu s deťmi ako stvorený. Kúpelňa tiež lukratívna, so sprchovacím kútom aj vírivkou. Tiež sme mali k dispozícii krásnu terasu s posedením. Presne toto sme potrebovali! Oplatilo sa priplatiť si za nadštandard oproti normálnej izbe. 


Reštauráciu odporúčame všetkými desiatimi, ak budete v okolí, tak sa choďte aspoň najesť. Navyše so skvelými dezertami a kávou. Hneď blízko terasy bol oplotený areál s bazénom, ktorý bol prístupný len pre ubytovaných a naozaj sa o neho precízne starali. Vrámci neho bol aj detský bazén a skvelé ihrisko pre deti. Dievčatá sa tam naozaj vyhrali dosýtosti. Dokonca sme sa vedeli aj v pokoji najesť, keďže sme deti vypustili na ihrisko, s ktorým sme mali očný kontakt a mali tak pohodu. Aj takéto mini detaily robia z dovolenky s malými deťmi, naozaj oddychovú dovolenku!


A vlastne tu nájdete aj wellness a fitness ale to sme nevyskúšali, keďže sme tu boli s deťmi. Ale ak sa sem vyberiete na romantický víkend pre dvoch, tak určite nebudete vedieť, čo skôr :).

Prostredie Moravy je krásne. Či už pôjdete na výlety do Mikulova, Ledníc, Valtíc alebo na rozhľadne, ktorých je v okolí viacero. My sme sa do tejto vinárskej oblasti už dávno zamilovali. Dokonca sme si teraz priniesli aj vlastné bicykle so sedačkami pre deti a jeden deň sme si užili aj malý cyklovýlet. A ak by ste nemali vlastné bicykle, tak vám požičajú :).


Boli sme tam 4 dni a ušli ako voda. Určite sa sem vrátime a veru aj na dlhšie. Boli sme tu šťastní a spokojní všetci štyria a to je dôležité.
Dievčatá sa tešili z každého rána, pospevovali si, že sú na dovolenke, poskakovali po terase, plávali, hojdali. Proste si užívali konečne riadnu dovolenku.


PS: Keď si to po sebe čítam, tak to vyznie ako poriadna rodinná idylka ale nebojte, každé ráno sme riešili rozliate džúsy a mlieka po stole, prehovárali ich, aby pekne sedeli a papali, prosili, aby na výlete kúsok kráčali aj samy a nie len sa nosili, riešili detské problémy á la, ktorá ako prvá otvorí izbu, ktorá si môže požičať foťák, prečo sa ťahajú za vlasy a tak :). Ale na to som už zabudla. S tým sa proste pri deťoch musí rátať.

Nina

Vinářství u Kapličky




Výhľady z našej terasy





Cyklovýlet na rozhľadňu Maják







Mikulov - prechádzka na kalváriu





Pri bazéne







Proste dobre bolo :)



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe