Detské koberce - veľký prehľad

Thursday, May 10, 2018

Druhý veľký prehľad na konkrétny kus nábytku / doplnok do detskej izbičky. Ten prvý bol na tému TAPETY. Tentokrát som zvolila doplnok do izby, ktorý som sama pred pár mesiacmi riešila pre dievčatá. Koberec! :)

Vopred upozorním, že tu nenájdete tipy na celoplošné koberce ale iba na kusové. Držím sa svojho zaužívaného trendu, jemných farieb, severského dizajnu, minimalizmu. Takže nič krikľavé. Snažila som sa nebyť upriamená iba na dievčatá a spraviť mix kobercom vhodných pre chlapcov, aj dievčatá. Tak verím, že sa podarilo a nájdete si tu svojho favorita.

Poväčšina z nás má doma podlahy. Či už laminátové alebo drevené. Nikdy ale nenechávajte detskú izbu s holou podlahou. Koberce robia zázraky a izbu veľmi zútulnia. Ale to asi poznáte. Platí to aj pre spálňu, či obývačku. Vždy sa nejaký kus koberca zíde a izbu dotvorí :).
Určite by mal byť koberec pred posteľou a taktiež v čítacom kútiku. Plus ak má dieťa na zemi nejaké vyhradené hracie miesto, tak určite aj tam. My sme dali také dva pozdĺžne koberce popred celú detskú kuchynku a poličkový diel s hračkami lebo dievčatá sa tam zvykli často hrávať a sedieť. Keď boli malé, tak tam mali rozložené na sedenie také to príšerné farebné krikľavé penové puzzle. Naďka ho statočne obhrýzala a ja už som bola z neho zúfalá :). Preto som asi zvolila aj v predošlej vete slovo príšerné :). Našťastie už vyrástla a puzzle sme vymenili za koberec.

Koberce sú opäť rozdelené do piatich cenových kategórii. Plus na záver je jedna Sashe výnimka, ako som si ju pracovne nazvala :). Pri každom koberci uvádzam obchod, kde som ho našla, značku a taktiež jeho veľkosť, nech máte lepšiu predstavu.

A tu je zoznam e-shopov, z ktorých som čerpala. Určite na ich stránkách nájdete kobercov viac. Ja som vybrala pre mňa tie NAJ.

CENOVÁ KATEGÓRIA 15€ - 50€

Do tejto kategórie spadajú napríklad všetky koberce, ktoré nájdete na stránke H&M Home. My máme doma tri. Sú tou lacnejšou alternatívou. Zvolili sme ju preto, lebo dievčatá sú ešte malé a dajú kobercom aj celkom zabrať.
Odporúčam si stránku pravidelne pozerať lebo produkty sa často menia. Keď som objednávala veci pre dievčatá tak ponuka bola o poznanie širšia a aj viac dievčenskejšia. Aktuálne ju majú relatívne úzku. Môj tip. Ak ste z Bratislavy, tak sa vám oplatí ísť do niektorej z H&M Home predajne. Zvyknú tam mať koberce, ktoré online už nenájdete.
Ale samozrejme v tomto výbere nájdete aj koberce inej značky :). Kuk nižšie.
H&M HOME - okrúhly bodkovaný koberček, priemer 100 cm
H&M HOME - okrúhly koberček s priemerom 100 cm, obdĺžnikový 90 x 130cm

H&M Home - obdĺžnikový koberec 130 x 170 cm
ZARA - Koberec s ružovými pruhmi 60 x 90 cm

BABY VILLAGE - koberec značky Done by Deer 90 x 120 cm
BELLA ROSE - Koberec Monster Grey, značka Bloomingville, priemer 100 cm

KITCHENETTE - Koberček Sova, značka Bloomingville, 120 x 60 cm
CENOVÁ KATEGÓRIA 51€ - 80€

V tejto kategórii nájdete obľúbené koberčeky od severských značiek Bloomingville alebo OYOY.

BELLA ROSE - Koberček Rose, značka Bloomingville 60 x 90 cm

BELLA ROSE - Koberček Blue, značka Bloomingville 60 x 90 cm

ZARA - Koberec s bielymi hviezdami 90 x 150 cm

ZARA - Farebný Koberec so zvieratami 90 x 150 cm

BELLA ROSE - Koberček Adventure, značka OYOY 180 x 70 cm

SIMPLY KIDS - Hebký koberček Dream rug, značky Mana´o Nani 87 x 52 cm

KITCHENETTE - Koberček The World, značka OYOY priemer 135 cm

KITCHENETTE - Koberček Megalodon Adventure, značka OYOY 150 x 90 cm
CENOVÁ KATEGÓRIA 81€ - 100€

Hneď prvá inšpirácia nižšie je trochu iná. Nejedná sa totiž o koberec ale o hraciu podložku. I tak som ju sem zaradila. Viacerým sa možno bude hodiť pod baldachýn, či do čítacieho kútika. A navyše sa hracie podložky dajú normálne doma prať. Mne osobne sa páči aj ten kruhový jemne farebný koberec zo Zary, či obdĺžnikový so psími capkami :).

BABY VILLAGE - hracie podložky, značka Elodie Details, priemer 120 cm

ZARA - patchworkový koberec, priemer 140 cm

BELLA ROSE - Koberec Road Trip, značka Bloomingville 100 x 150 cm

LOVEL - Koberec Neo, značka Kids Concept 130 x 170 cm

LOVEL - Detský koberec Labky, značka Kids Concept 70 x 140 cm

BABY LIVING - koberec Woodland, značka Kids Concept 130 x 170 cm
CENOVÁ KATEGÓRIA 101€ - 130€

Opäť sú tu aj dve hracie podložky, ktoré však vedia plne nahradiť koberec. A ešte ich viete aj vyprať :). Za nimi naďabíte na pom-pom háčkovaný koberec. Na stránke KNOBs & DOTs ich nájdete viaceré. Pri každom je možnosť výberu veľkosti.

BABY VILLAGE - hracia podložka, značka Elodie Details, priemer 120 cm

BABY VILLAGE - hracia podložka, značka Elodie Details, priemer 120 cm

KONBs & DOTs - pom pom háčkovaný koberec, priemer od 70 cm do 150 cm

BABY LIVING - koberec Tanger, značka Aratextil 120 x 140 cm
 CENOVÁ KATEGÓRIA 131€ a viac

Lásky pre mamutových a pom pomových nadšencov. Tie pom pomové plstené koberce sú opäť dostupné v rôznych farebných a veľkostných prevedeniach a sú naozaj na zjedenie :).

LOVEL - Okrúhly koberec Mamut, značka Kids Concept, priemer 120 cm

KONBs & DOTs - pom pom plstený koberec, priemer 90 cm a 100 cm
Bodka na záver. Mimo cenových kategórii. Na Sashe si kliknite na profil Simply. Pod značkou tvoria dve sestry, ktoré zbožňujú háčkovanie. Medzi produktami nájdete aj rôzne koberce. Možno sa vám niektorí hodí :).

A sme na konci. Páčil sa vám článok? Ak máte akékoľvek návrhy, pripomienky alebo otázky, tak sa neváhajte pýtať. Či už na facebooku alebo tu na blogu.

Pekný večer :),
Nina



You Might Also Like

2 comments

  1. Musím uznat, že některé vypadají vážně hodně pěkně. Super inspirace. Já se teď právě chystám tak trochu předělávat pokoj naší malé a se ženou jsme se bavili o tom, že bychom jí tam nějaké dětské koberce právě koupili. Přecejen teď tam jsou jenom parkety a od těch jde docela zima. Takový dětský koberec určitě bude lepší.

    ReplyDelete
  2. Tiež premýšľam, že dcére kúpim ešte nejaký pekný detský koberec do izby. Má tam akurát jednofarebný koberec cez celú miestnosť, tak by sa mi tam páčilo ešte niečo detské :-). Dlažbu som jej tam dávať nechcela. Aspoň do doby, kým sa bude hrať na zemi s hračkami :-) .

    ReplyDelete

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe