Knižný mix // Učíme sa na nočník

Wednesday, May 16, 2018

Môj prvý knižný mix, ktorý bol na jarnú tému "jar, rastlinky, záhrada" mal u vás úspech, preto som sa rozhodla s podobnými článkami pokračovať :). Dnešný, bude na vždy aktuálnu tému: učenie dieťatka na nočník.

Doma mám deti dve. Aktuálne jedno odplienkované, keď malo 2 roky a 4 mesiace a druhé, mladšie, jeden a pol ročné, behajúce ešte s plienkou. Pri Ninke som knižku ako pomôcku nepoužívala. Bola už dosť veľká, všetko chápala a do týždňa bola odplienkovaná aj z noci. U Naďky to asi skúsime skôr. Keďže všetko opakuje po sestre, nevynímajúc, chodenie na záchod, či cikanie vonku do trávy. Posledný mesiac mi už viackrát vravela "cikať" a dávala si vonku dole tepláčky, či utekala na záchod po nočník :). Zatiaľ tak nikdy nič nevykonala ale začiatok celkom dobrý :).


Ale viem, že viacerým deťom podobne ladené knižky pomôžu, preto som pripravila nasledovný zoznam. Vekovo tentokrát rozdelený nebude. Všetky sú totiž vhodné približne pre deti od 1 a pol roka. Ku každej knižke som priradila tak ako minule, základné údaje a ich oficiálnu anotáciu. Prvé dva tituly sú aktuálne vypredané ale možno sa na vás ešte niekde jeden kúsok usmeje, preto som ich aj tak do zoznamu zaradila. Na konci článku si môžete prečítať, ktoré knižky by som si pre dievčatá vybrala ja.

KNIHA O NOČNÍKU - SVETLANA KAPALKOVÁ
ilustrácie Palo Čejka
vydavateľstvo Slniečko / 2005


Kniha pre všetky deti, ktoré prežívajú svoje prvé skúsenosti s nočníkom. Text knihy je napísaný logopédom tak, aby pomáhal rozvíjať reč.

Peknú recenziu, kde uvidíte aj stránky zvnútra, nájdete na blogu Malý Pampúch.
Bohužiaľ titul je vypredaný ale možno na neho ešte niekde natrafíte. Ja osobne, by som si ho určite kúpila.
Knižku nájdete na Martinuse TU.

KAMARÁT NOČNÍČEK - UŽ BEHÁM BEZ PLIENOK 
EVA KADLECOVÁ
ilustrácie Hanka Veselá
vydavateľstvo Fragment / 2015





 Chcete, aby sa vaše dieťa naučilo chodiť na nočník? Kamarát nočníček vám pomôže - krásne a inšpiratívne ilustrácie doplnené výstižným textom ukážu vášmu dieťatku, že zbaviť sa plienky je predsa skvelé!!! Držať palce mu budú nielen mamička a tatinko, ale aj psíček, mačička a všetky hračky.

Knižka je takmer všade vypredaná ale napríklad na stránke Martinusu svieti ešte v dvoch kníhkupectvách na sklade.

Knižku nájdete na Martinuse TU.

TAKTO SA CHODÍ NA ZÁCHOD - ANNETTE LANGEN
ilustrácie Sabine Kraushaar
vydavateľstvo Pro Solutions / 2016




Poučné leporelo, ktoré deťom zábavnou formou vysvetlí, ako sa chodí na záchod. 
Malý Leo sa rozhodol, že už nechce nosiť plienky a začne chodiť na záchod. V džungli svojim zvieracím kamarátom vysvetľuje, ako sa to robí. Zvieratká ho pozorne sledujú a nakoniec zistia, že je to zábavné a chcú to vyskúšať tiež...


Knižku nájdete na Martinuse TU.

MALÝ NOČNÍK, MALÉ HOVIENKA
vydavateľstvo Svojtka&Co. / 2017



Všetci kakajú – psík, mačička, zajačik aj koník. Dokonca aj veľký brat! Kde kakajú zvieratká a ako vyzerajú ich hovienka? Táto vtipná a hravo ilustrovaná knižka je ideálnou učebnou pomôckou pre rodičov, ktorých deti sa práve učia chodiť na nočník. Pomôže dieťaťu pochopiť, že cikanie a kakanie je prirodzenou súčasťou života a že chodiť na nočník alebo na záchod je jednoduché. Deti sa budú baviť vyťahovaním záložiek a zisťovaním, kde ich zvierací kamaráti zanechali hovienka.

Peknú recenziu s fotkami nájdete na blogu ORVOKKI´s blog.

Knižku nájdete na Martinuse TU.

UKÁŽ, ČO MÁŠ V PLIENOČKE - GUIDO VAN GENECHTEN
vydavateľstvo Fortuna Libri / 2018



Malá myška je prenáramne zvedavá. Všetko musí preskúmať, dokonca aj plienočky svojich kamarátov. Zajačik, kozička, psíček, kravička, koník a prasiatko – pri svojom pátraní nevynechá nikoho. Samozrejme, aj jej kamaráti chcú zistiť, čo sa ukrýva v jej plienočke. A dočkajú sa veľkého prekvapenia!
Milá obrázková knižka s otvárateľnými okienkami určená pre detičky, ktoré by už nemali nosiť plienočky.


Knižku nájdete na Martinuse TU.

TERKA SA KAMARÁTI S NOČNÍKOM - LIANE SCHNEIDER
ilustrácie Janina Gorrissen
vydavateľstvo Verbarium / 2018



Terka už v žiadnom prípade nechce nosiť plienky, to ani náhodou! Nastal čas na nočník. Spolu s mamou sa vyberú nejaký kúpiť. V obchode objavia jeden s pestrofarebnými bodkami, ktorý sa Terke veľmi páči. Doma ho aj hneď vyskúša. Samozrejme, nie zakaždým stihne dobehnúť na nočník včas a občas sa jej prihodí aj nejaká malá nehoda. Mama s otcom ju však podporujú a povzbudzujú a zanedlho to už funguje celkom dobre. Nakoniec to vôbec nebolo až také zložité, pomyslí si hrdá Terka.

Túto knižku máme doma ako čerstvú novinku iba pár dní. Recenziu prinesiem určite čoskoro :).

Knižku nájdete na Martinuse TU.

VOMBAT JIRKA - EVA PAPOUČKOVÁ
ilustrácie Galina Miklínová
vydavateľstvo Mladá Fronta / 2016
jazyk český



Vombat je zvláštní zvířátko, které žije na druhé straně zeměkoule, až v daleké Austrálii. Hrozně rádo spí a taky hrozně rádo hrabe díry. I malý vombatí kluk Jirka je rád hrabe jako jeho tatínek. Jenomže i malí vombati musí chodit na nočník. A tak maminka rozhodne – nejdřív nočník, pak hrabání. Jirka sedí a sedí, ale na nočníku se mu nedaří. Chodí kolem něj kamarádi a udílejí mu všemožné přátelské rady, co dělat, aby se dařilo. Klokan radí skákat, husa zase hodně pít…
Dopadne to samozřejmě kýženým, i když trochu překvapivým, výsledkem – koneckonců tato nesmírně vtipná a krásně ilustrovaná kniha pomůže těm nejmenším dětem a jejich rodičům, aby to na nočníku vždycky dobře dopadlo.


Veľmi peknú recenziu nájdete na stránke českom mama blogu MK life.

Knižku nájdete na Martinuse TU.

Ak vás zaujíma môj názor, tak ja by som vybrala tieto tri tituly. Kniha o nočníku lebo texty skúsenej logopedičky Svetlany Kapalkovej sú veľmi kvalitné. Terka sa kamaráti s nočníkom lebo Terky majú u nás veľký úspech a Ninka sa podľa nich na veľa vecí pripravila. A Vombat Jirka lebo má krásne ilustrácie :).


Verím, že sa vám výber pozdáva a padne niektorým vhod :),
Pekný večer,
Nina

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Like us on Facebook 2

Subscribe